Er laksen i form, eller skal vi spise den til middag?

ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL

I dag skal dere få litt tips til hva dere kan lage til middag.  Det er jo mye forskjellig man kan lage til middag en helt vanlig ukedag, og i dag en helt vanlig fredag.  Det ligger vel litt i kortene at akkurat lillelørdagsgrøt er naturlig å spise på en onsdag, siden jo onsdag nettopp er lillelørdag, men sånn akkurat i dag på en helt vanlig fredag kan det bli noe annet.  Det kunne eksempel bli hjortefilet med tilbehør eller Månetoppen-kylling eller Ølhøne eller hjemmelagde hamburgere eller Southern Dogs eller rett og slett filadelfia-nudler.  Det er mye å velge mellom.  Men jeg går ikke for noen av disse rettene i dag.  Jeg har lyst på fisk.  Jeg går for laks i form i dag.  Kanskje det også kan være noe for deg?  Følg med under så skal jeg vise deg hvordan du lager laks i form:)

For å lage laks i form trenger du laks og du trenger en form, og så trenger du litt annet rart også, poteter, løk, grønnsaksblanding, litt matfløte og noe krydder og slikt.  Start med å skrelle poteter.  It’s a dirty job, but somebody’s gotta do it, synger Bonnie Tyler, og den kan du jo sette på mens du skreller potetene.  Det kan være gøy med litt musikk til arbeidet.  Skjær potene i skiver og legg dem nederst i en form.  Ha oppi en pakke matfløte og krydre med salt og pepper.  Jeg har brukt maldonsalt, og det er fordi jeg er blogger og vil være litt important og derfor bruke salt med litt kule navn, men det funker også bra med vanlig salt, tror jeg.

Skrell løken.  Jeg bruker en slik rar greie som konemor har kjøpt fra tupperware.  Her legger jeg bare løken inn og skrur der oppe, og vipps så blir det ferdigkuttet løk.  It’s a kind of magic!!!

Ha løken oppi forma med potetene.

Stek så dette i en 40-50 minutter til man får en følelse at det snart burde være ferdig, og ta det så ut.

Mens man venter på følelsen av at det som står i ovnen snart burde være ferdig, kan du kutte laks opp i biter….

Og så kan du koke opp en pakke med grønnsaksblanding.

Når det du har i ovnen er ferdig, bør det se slik ut som på bildet under.  Da er det helt perfekt!

Ha grønnsaksblanding og laks oppi forma.  Rør litt rundt oppi der.  Krydre med litt dill – det gjør susen!

Sett inn i ovnen, og la hele greia stekes i ca. 25 minutter på 200 grader.

Voila!  Det er fransk, høres kult ut, og betyr vel noe sånt som at her er maten, og den kan dere se under.  Ferdig, og klar for å nytes.  Personlig tar jeg kanskje litt ekstra med sitronpepper på det jeg har tatt på fatet mitt.  Blir ekstra godt da synes jeg, men her kan man jo bare smake seg frem.

Laks i form er godt, og det er sunt.  Det er en veldig bra middag, hvilken dag som helst.  Prøv gjerne laks i form – anbefales av bloggeren som ikke bare en gang, men hele to ganger har vært helt oppe på 8. plass på topplista til blogg.no.

Håper dere alle får en fin dag!  Hyggelig at du besøker bloggen min.  Velkommen tilbake:)

Her kan du forresten melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Se oversikt over mine øvrige blogginnlegg, inndelt etter tema:  https://allansverden.no/page-6/

Se også flere matoppskrifter og matrelaterte innlegg under:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Månetoppen-kylling

Hurra for den store vaffeldagen!

Helstekt hjortefilet med tilbehør

Røykalaks på lonpe med eplekompott og rømme

Verdens beste rødvinssaus

Smoothie bowl in a coconut

Ølhøne

Celines filadelfia-nudler

Sveler

Deilig bålpannesnacks

Sjokoladesmoothie bowl

Maten på Rhodos

Pikekyss

KALLE//NEPTUN//KARA//HENNY//DAYTON//HENNY

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg