Legenden om den store vakthunden Picasso Kristensen

Jeg fikk litt dårlig samvittighet.  Fortalte jo litt om katten vår, Felix Askeladden, i et tidligere innlegg denne uken.  Men vi har jo to dyr, og da er det vel bare på sin plass at Picasso Kristensen blir viet litt oppmerksomhet også.  Han blir lett sjalu, så på tide jeg forteller litt om kassoen også slik at han også får sin rettmessige plass i bloggen.  

Picasso er husfar sin prins, turkamerat og livvakt.  Han er forresten en hund, en griffon petit brabancon fra Belgia, og han er dermed en minatyrhund.  Dette siste vet han ikke selv, at han er en miniatyrhund altså, for Picasso regner seg selv som en stor vakthund, som skal holde vakt i huset og bjeffe høyt, intenst, skjærende og uten pause hvis det ringer på døra.  Men selv store vakthunder kan bli skremt, og Picasso er livredd for julenissen.  Nissen har kommet seg inn i huset rundt juletider, men skal ikke sette den store vakthunden vår i dårlig lys, så tenker vi hopper over dette ømme kapitlet og bare lar det ligge.  Det kan dog nevnes at nissefrykten har faktisk ført til at Picasso generelt sett er skeptisk til mannfolk med skjegg.  Men husfar barberer seg hver morgen, og det er Picasso takknemlig for. Forøvrig er Picasso glad i å feire jul, og han er spesielt opptatt av julematen.  Picasso er altetende.  Han liker hundemat, kattemat, biff, nachos, vannmelon, leverpostei, fisk, potetgull, pinnekjøtt, ribbe med surkål, kalkun, kokt skinke, pizza, kalkunkorv, grillpølse, kyllingpølse, kalkunpølse, rødvinspølse, elgpølse, baconpølse og egentlig alt som kan spises, unntatt noen grønnsaker, herunder gultøtter og hodekål.  Han drikker vann, melk, dog beer og pawsecco.  

Picasso er 8 år, har bursdag 23. april, og vi har alltid stor bursdagsfest for bursdagshunden.  Nylig lærte Picasso seg å gi labb.  Det tok 8 år, men vi fikk det til omsider. https://www.facebook.com/allan.kristensen.984/videos/563460864963499

Picasso er forresten storebror til Felix Askeladden.  De er kjempegode venner og sitter gjerne i lag på sofaen ved vinduet og kikker ut på livet utenfor.  Felix følger med på fuglene, Picasso følger med på om det kommer noen gående på veien.  Jeg nevnte vel at Picasso er altetende og forsåvidt glad i mat.  Han er således bittelitt tyngre enn sin mer atletiske lillebror.  Vi kan i etterkant se hvem som det er som har sittet på sofaputene i stua;)

Picasso er en bereist hund. Han liker å være med på bobiltur. Har vært med på både korte og lange turer.  Picasso har vært med meg helt øverst opp i Lindesnes fyr, han har har vært på Nordkapp, og han har vært iferd med å lage diplomatisk krise mellom Norge og Russland ved å forsøke å svømme over Grense Jakobselv til russisk side, fort gjort når man er så glad i å bade.  

Picasso liker ikke å sove i hundegård eller bur eller kurv  Jeg har antydet overfor han at det kanskje snart er på tide at vi begynner burtreningen, nå som han er 8 år, men han trives veldig godt i menneske-seng, enten det er hjemme eller på bobiltur eller borte eller hvor det nå måtte være.  

Men det aller beste Picasso vet, det er å gå tur, korte eller lange turer, hjemme eller borte.  Vi er heldige som har kassoen vår.  Snart klar for ny dag på jobb, men jeg må vel ta med meg prinsen på en liten luktetur først. Vi høres i morgen:)  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg