Hva er den perfekte middagen på en lillelørdag?

Reklame | Iviskin, Neatsvor og Nordiska Galleriet

Det er onsdag. Det er lillelørdag.  Og hva skal man egentlig ha til middag på en sånn dag som denne, en onsdag, en lillelørdag.  Det er egentlig et enkelt valg!  Det er tradisjoen mange steder å spise grøt på lørdag, og hva er da mere naturlig enn å spise grøt også på en onsdag, altså en lillelørdag, men da blir det ikke sånn vanlig grøt.  Når det er lillelørdag, må man selvsagt spise lillelørdagsgrøt.  Det er godt, og det er enkelt å lage.  Følg med så skal jeg vise hvordan.  Ja, det er ikke sikkert alle har laget dette før, godt mulig at selv ikke mesterkokk Eyvind Hellstrøm har laget lillelørdagsgrøt, så jeg tenker vi tar dette steg for steg.  Er jo pedagogisk utdannet, og vet at det kan være lurt å ta ting steg for steg slik at vi har alle med.  Følg med!

1.  Finn frem grøtpakken.

2.  Ta av emballasjen.

3.  Ikke kast emballasjen.  På baksida står nemlig beskrivelse av tilberedningen.  Les nøye.

4.  Finn frem gaffel for å stikke hull i plasten over grøten.  Du kan bruke middagsgaffel eller kakegaffel.  Personlig foretrekker jeg å bruke middagsgaffel.

5.  Stikk hull i plasten.  Jeg pleier å ta en fire-fem stikk litt her og litt der.

6.  Sett grøten inn i mikrobølgeovn – varmes i 3 minutter.

7.  Ta ut grøten.  Fjern plasten over grøten og rør godt rundt.  Jeg foretrekker å bruke en spiseskje ti å røre i grøten med. Jeg synes at en teskje blir for liten å røre med, og en tresleiv igjen blir for stor slik at en får ikke blandet ordentlig.  Husk å røre godt rundt da!

8.Sett grøten inn i mikroen enda en gang – varmes i 3 minutter.  Jeg liker å bruke et slikt mikrobølgeovn-plastlokk for å ha rundt grøten når den står inne i mikroen.  Vi har kjøpt dette plastlokket, og noe må vi jo bruke det til.

9.Voila!  Etter 3 minutter er grøten ferdig.  Ta grøten ut av mikroen – lillelørdagsgrøten er ferdig.  Server med kanel, sukker og smørøye.  Bon appetit!

Til lillelørdagsgrøt vil jeg anbefale en vin som tar med seg de særegne kvalitetene i saftene fra ulike røde bær, det vil si lette rødviner eller roséviner.  Personlig ville ha gått for en italiensk rødvin laget av druer fra Valpolicella eller Piemonte.

Ha en fin lillelørdag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg med middagstips:  https://allansverden.no/page/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

 

 

3 kommentarer

      1. Ja, nå ser jeg det haha. Fantastisk bra innlegg du hadde der du hadde stjålet min identitet for en dag. Fikk meg en god latter ja hehe. Herlig karikatur av den o store prominente med alle disse blåmandagene og glad-dagene og helligdagene og rød-dagene og all maten og all reklame for både støvsugere, barberhøvler og annen drit. Takk for et veldig morsomt innlegg, og det var så bra og morsomt at jeg må bare tilgi selve identitetstyveriet hehe:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg