Nydelige nanbrød:)

Tikka masala er snadder!  Jeg har sans for indisk mat, og da må det være nanbrød til.  Disse brødene er flate, ca. 1 cm tykke rundovale hvetebrød, og de brukes følgelig mye i det indiske kjøkken, men også på kjøkkenet til bloggeren Allan Kristensen når han lager indisk mat. Og det hender jo han gjør det.  I dag skal dere få bli med på hele proseccoen….ehhh..prosessen når Allan lager nanbrød.  Følg med!

For å lage nanbrød trenger du:

500 g hvetemel, 3 dl lunken melk, 50 g fersk gjær, 1 ss salt, 2 ss sukker, 4 ss olje, 50 g smeltet smør og litt maldon-salt til topping.

Finn frem kjøkkenmaskinen.  Hiv oppi ingrediensene, start kjøkkenmaskinen og håp på det beste.  Det skal bli en deig av det hele!

Når deigen ser fin og flott ut, er den smidig og klissete.  Da skal deigen stå til heving en time.  Du trenger ikke stå og følge med deigen mens den hever, men nå kan du gå og lese noen gamle innlegg på allansverden mens du venter.  Masse spennende, og ikke minst, intellektuelt sett svært stimulerende!  Når deigen har nådd dobbel størrelse, skal du dele deigen i 6 emner og la disse heve videre i 20 minutter.

Under heves deigen.  Det tar den tid det tar, i alle fall 20 minutter:)

Klem hver av de seks deigemnene ut på et stekebrett kledd med bakepapir.  Prøv å få nanbrødene ovale.  Prikk hull med en gaffel!  Dette er ikke for at det skal se litt kult ut, men er for å at brødene ikke skal blåse seg opp under steking.

Skru ovnen på maks temperatur.  Bruk vanlig over-og undervarme.  Nanbrødene må stekes på sterk varme, så sterk varme som mulig.  Vår ovn går til 300 grader, og varmere får vi det ikke.  Man kan selvsagt reise til planeten Merkur og steke nanbrødene der borte – der er temperaturen på overflaten 400 grader på dagtid når planeten vender seg mot sola.  Men for enkelhets skyld nøyer vi oss med å steike på 300 grader her hjemme:)

Sett brettet inn midt ovnen og følg med under steking.  Ting skjer fort når man steker på sterk varme, og brødene kan fort bli for mye stekt hvis du ikke følger med.  Ene nanbrødet blåser seg visst opp til tross for gaffelprikking.  Shit happens!  Men det kan spises like fullt!  Brødene er ferdige når de er gyllenbrune.

Pensle nanbrødene med smeltet smør når de er ferdige:)

Dryss over litt maldon-salt til slutt.  Det gir en kjempegod smak!

Klar for servering!  Tikka masala med nanbrød er kjempegodt.  Nanbrødene kan man dyppe i sausen.  Lag gjerne noe indisk en dag, med nydelige nanbrød til.  Det er en veldig fin gastronomisk opplevelse.  Jeg vet – jeg har prøvd!  

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no to ganger kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

(Oppskrift på nanbrød hentet fra coop.no – “Slik lager du Saritas beste nanbrød”).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg