I dag skal dere får et tips til noe godt dere kan lage når dere skal ha noe ekstra godt til middag. Kanskje dere skal ha et lite festmåltid? Sånn sett er ikke det noe man lager til middag på en blåmandag. På en blåmandag er det likesågodt å velge noe sånn hverdagsmat, fiskekaker, fiskepinner, middagspølser med kokte poteter. Det er forsåvidt god mat det også, men hvis det er fest og man skal lage et lite festmåltid, vil det passe veldig bra å lage noe sånt som lammesadel med hjemmelaget potetmos:)
Når man skal lage lammesadel, må man først kjøpe en lammesadel på butikken. Lammesadel er forresten ikke noe eget dyr fra et fjernt eksotisk land, ej heller er det en egen lammerase! Det er derimot det bakerste stykket av ryggen på et helt vanlig lam, som består av to indrefileter og to ytrefileter, og når man kjøper lammesadel på butikken, kan det hele se slik ut som på bildet under:)
Når man skal tilberede lammesadel, er det greit å begynne med å krydre kjøttet først, og så brune det i stekepanna 5-6 minutter.
Deretter legger man lammesadelen over i en form, og steiker den i ovn ca. 15 minutter på 180 grader. Verre er det ikke. Egentlig såre enkelt!!
Hvis man stikker et steketermometer i lammesadelen, vil kjøttet ha litt sånn rosa farge ved 62 grader, og foretrekker man kjøttet mer stekt er det bare å steike lammesdelen lenger og vente til temperaturen er oppe i 65 til 70 grader. Når man nå har stekt lammesadelen slik man vil ha den, er det greit å la den hvile noen minutter før den skjæres opp;)
Og mens lammesadelen ligger og hviler seg, kan man jo lage litt hjemmelaget potetmos. Det er også veldig enkelt. Melk og smør og kokte poteter og krydder moses sammen til hele greia er ferdig. Godt med hjemmelaget potetmos til lammesadelen:)
Så er vel alt klart for et skikkelig festmåltid, lammesadel med hjemmelaget potetmos, og litt sånn kokte grønnsaker kan man vel også ha med hvis man vil.
Hvis man vil ha vin til lammesadelen, er det ingen garanti for at den billigste rødvinen med høyest alkoholprosent er den som passer best til lam. Det er vel vanlig å tenke at rødviner fra Bordeaux eller Rioja passer perfekt til lam. Men også viner med de italienske druene nebbiolo og sangoviese har den rette sammensetningen av syre og tanniner som gjør at de står flott til lammesmaken. Bon appetit!
Ha en fin dag! Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk. Velkommen tilbake:)
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Blogginnlegg om mat: https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1
Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Allansverden på Zezam: https://zez.am/allansverden
Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier? Les mer her: https://allansverden.no/page-41/
Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no to ganger kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/