Jeg lager sveler – men jeg har ikke fått meg jobb på ferge!

Reklame | Gymgrossisten og KItchentime

ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL

Sveler er kjempegodt!  Og i dag lager jeg sveler i allansverden.  Om jeg lager sveler i dag i den virkelige verden, kan dere jo bare fundere på.  Det er aldri godt å vite.  Det som er helt sikkert er at jeg har ikke fått meg jobb på ferge, til tross for jeg lager sveler.  Sveler er jo fast inventar i kafeer på alle ferger har jeg inntrykk av, men man kan også lage sveler inne i et vanlig ordinært kjøkken, inne i et vanlig hus.  Så vet dere det!

Ei svele er ei om litt tykk og vid pannekake.  Man bruker gjerne natron og hjortetakksalt som hevemiddel, og dette gir jo svelene dens karakteristiske smak.  Svelerøren består ellers av egg, mel, smør, sukker og surmelk, og så stekes den gjerne på en steketakke.

Da vet vi det.  Slik lages da i alle fall sveler i allansverden!

Finn frem ingrediensene!

Putt opp i miksmasteren og kjør hele greia i gang.  Start med å ha oppi sukker og egg – visp dette godt sammen.  Hiv oppi resten etterpå, men ha i smeltet smør til slutt!

Gjør klar til steking!

Resultatet blir alltid bra når en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no lager sveler, selv om det begynner å bli en stund siden den 8. plassen (men man glemmer den ikke!).

Sveler passer veldig bra med en kopp kaffe til, både hjemme og på en ferge!

Nam!  Nam!  Det smaker med svele!  Lag deg svele du også!  Mangler du steketakke, kan du også bruke stekepanne, eller så kan du se på linken under fra Kitchentime og bestille deg en svindyr takke som du faktisk kan koble til gassflaske og kokkelere ute i hagen med, og kjøper du takke ved å følge lenken helt nederst i dette innlegget, får allan prosenter av kjøpet og blir inspirert til å fortsette legge ut masse tull og tøys på denne bloggen til evig tid!  Ha uansett en kjempefin dag:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les andre mat-relaterte innlegg på allansverden:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Månetoppen-kylling

Hurra for den store vaffeldagen!

Helstekt hjortefilet med tilbehør

Røykalaks på lonpe med eplekompott og rømme

Verdens beste rødvinssaus

Smoothie bowl in a coconut

Ølhøne

Celines filadelfia-nudler

Hällmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer
    1. Jeg bruker smør, ikke margarin. Vi har en stadig pågående diskusjon her i huset, pågått i 40 år der gubben påstår at smør er smør, når han bruker Melange, mens jeg sier at Melange og smør er to forskjellige ting. Det ene lagd av melk, det andre av olje. Prøv med smør du 🙂 Og et egg til 😀 Hvis du bare bruker en øse og heller røra ut, blir de runde og fine. Hilsen gammel husmor 😃 Ser du bruker reklame. Har tenkt tanken jeg også, men så gidder jeg aldri å begynne å bla i de listene. Det er så himla mye der.

    2. Jo, det er litt styr med den reklamen, og man blir ikke millionær, med det første. Jeg er enig med mannen din hehe, smør er smør, i mitt hode. Men du har nok helt rett med det smøret som du skriver;)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg