Reklame | Neatsvor og Sam Cook
Jeg prøver meg på å lage trøffelkake ala Aunegården. Dette er en komplisert og vanskelig kake å lage. Det er mye styr, mange prosesser, mye som kan gå galt. Her trenges en dyktige kakebaker. Det trenges en Allan, altså en toppblogger som en gang har vært nr. 2 på topplista til blogg.no.
Jeg har lurt oppskriften ut av bloggerfruen, som har hentet den fra en annen blogger, “Bare Elise”, som igjen har hentet den fra “kakefesten.com”, og hele denne kakegreia har sin opprinnelse fra kafeen Auengården i Tromsø. Således finnes oppskriften og fremgangsmåten flere andre steder enn bare på allansverden, men det er bare her på allansverden at oppskriften og fremgangsmåten er så enkelt forklart, uten all denne kakebaketerminologien, slik at også far i huset kan klare å lage seg en trøffelkake, eller da innse at dette blir for vanskelig og heller bare besøke Aunegården og bare kjøpe den derre kaka ferdiglagd av de som kan det.
Har en likevel lyst til å prøve seg på trøffelkake, må en ta seg en tur bort på coop’en eller rema’en og shoppe inn det som en ser på bildet under:
Når man skal lage trøffelkake, kan man likesågodt bare begynne med noe av det vanskeligste først, så er en liksom ferdig med det, og det er å lage mandelbunnen. Vi trenger 4 eggehviter, 150 gram melis og 175 gram mandler.
Hvis du nå trodde du var ferdig med bakingen, tok du feil, sånn til de grader. Vi er akkurat begynt. Nå skal vi lage sjokoladefyll. Vi trenger 3dl fløte, 1 ss smør og 250 gram sjokolade. Når det gjelder sjokolade, foretrekker jeg dronningsjokolade. Dronningsjokoladen er vel litt dyrere og mer eksklusiv enn annen vanlig mørk sjokolade, og det er greit for en blogger som har vært høyt oppe på topplista til blogg.no å vise at han gjerne bruker en annen mørk sjokolade enn de fleste andre vanlige ordinære mennesker.
Avkjøler fyllet litt og har over bunnen – inn i kjøleskapet til det stivner.
Og vi er fortsatt ikke ferdig. Det er egentlig nå helvete begynner. Vi skal lage marengs!!! Vi trenger 250 gram sukker, 1 dl vann, 4 eggehviter.
Kok opp vannet og sukkeret. Og ja, vi har ikke begynt med hjemmebrent, men vi trenger vann og sukker til den der marengsgreia. Vann og sukker skal koke opp til 120 grader. Vips så eggehvitene forsiktig i kjøkkenmaskin til hvitene er halvstive. Hell sirupen med vann og sukker oppi i en tynn stråle mot midten. Vips så marengsen kraftig og lenge til den har nådd romtemperatur. Den er perfekt når den ser slik ut som på bildet under.
Finn så frem kaka fra tidligere og fordel marengs på toppen.
Det begynner å likne på noe dette – men er vi ferdige…….nei!!!!!
Til trøffelkake er det perfekt med en bringebærsaus dandert litt ved siden av kakestykket du har fått på fatet. Vi trenger 400 gram tinte bringebær, 1 dl vann og 1 dl sukker. Kok opp vann og sukker, avkjøl laken og kjør sammen med bringebær i en blender.
Voila!!!!! Trøffelkake ala Auengården!!!
Prøv deg gjerne på å lage trøffelkake du også. Mange prosesser underveis og mye oppvask etterpå, men fantastisk god kake! Kan virkelig anbefale trøffelkake:)
Ha en kjempefin dag! Hyggelig at du er innom og leser bloggen min. Velkommen tilbake!
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Blogginnlegg om mat: https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1
Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Allansverden på Zezam: https://zez.am/allansverden
Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt? Les mer her: https://allansverden.no/page-41/
Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/