Jeg prøver meg på trøffelkake ala Aunegården

Reklame | Kitchentime

Jeg prøver meg på å lage trøffelkake ala Aunegården.  Dette er en komplisert og vanskelig kake å lage.  Det er mye styr, mange prosesser, mye som kan gå galt.  Her trenges en dyktige kakebaker.  Det trenges en Allan, altså en blogger som en gang har vært nr. 9 på topplista til blogg.no

Jeg har lurt oppskriften ut av konemor, som har hentet den fra en annen blogger, “Bare Elise”, som igjen har hentet den fra “kakefesten.com”, og hele denne kakegreia har sin opprinnelse fra kafeen Auengården i Tromsø.  Således finnes oppskriften og fremgangsmåten flere andre steder enn bare på allansverden, men det er bare her på allansverden at oppskriften og fremgangsmåten er så enkelt forklart, uten all denne kakebaketerminologien, slik at også far i huset kan klare å lage seg en trøffelkake, eller da innse at dette blir for vanskelig og heller bare besøke Aunegården og bare kjøpe den derre kaka ferdiglagd av de som kan det.

Har en likevel lyst til å prøve seg på trøffelkake, må en ta seg en tur bort på coop’en eller rema’en og shoppe inn det som en ser på bildet under:

Når man skal lage trøffelkake, kan man likesågodt bare begynne med noe av det vanskeligste først, så er en liksom ferdig med det, og det er å lage mandelbunnen.  Vi trenger 4 eggehviter, 150 gram melis og 175 gram mandler.

Jeg starter med å måle opp mandlene.  Oppskrifta sier at det skal være 175 gram mandler.  Og skal det være 175 gram mandler, så skal det fa%& være 175 gram mandler.  Intet mer, intet mindre.  Så skal man i alle fall ikke bli beskyldt for ikke å ha vært nøye nok, og regelrett slurvet, hvis kaka ikke skulle vise seg å bli vellykket:)
Hakk sammen mandlene til det blir ganske sånne fine biter.  Og da kan man finne frem denne rare blå greia som står i et av kjøkkenskapene.  Er en sånn dings man bruker for å hakke og male og slikt.  Den brukes ikke ofte, men i dag kommer den til nytte.  Jeg maler mandlene, ikke med blåmaling, men oppi denne rare greia helt til de blir helt finhakket.
Dryl ferdighakket mandelmasse oppi en bolle.
Neste steg i prosessen er å skille eggehviten fra eggeplommen.  Man tager et slikt eggehviteskilleredskap som på bildet under og gjør det som føles riktig, og vips – eggehviten er skilt fra eggeplommen.
Jeg stivpisker eggehviten og trøkker melis og finhakkete mandler inni eggehviten.
Dette som du nå har laget, legger du opp i en kakeform, den du har tilgjengelig, og så smører du hele denne greia utover slik at den dekker kakeforma.
Stekes i 12-16 minutter på 175 grader og avkjøl etterpå.

Hvis du nå trodde du var ferdig med bakingen, tok du feil, sånn til de grader.  Vi er akkurat begynt.  Nå skal vi lage sjokoladefyll.  Vi trenger 3dl fløte, 1 ss smør og 250 gram sjokolade.  Når det gjelder sjokolade, foretrekker jeg dronningsjokolade.  Dronningsjokoladen er vel litt dyrere og mer eksklusiv enn annen vanlig mørk sjokolade, og det er greit for en blogger som har vært høyt oppe på topplista til blogg.no å vise at han gjerne bruker en annen mørk sjokolade enn de fleste andre vanlige ordinære mennesker.

Jeg koker opp fløte, har oppi smør og sjokolade.  Setter så til side med en gang og rører til sjokoladen er helt smeltet.

Avkjøler fyllet litt og har over bunnen – inn i kjøleskapet til det stivner.

Og vi er fortsatt ikke ferdig.  Det er egentlig nå helvete begynner.  Vi skal lage marengs!!!  Vi trenger 250 gram sukker, 1 dl vann, 4 eggehviter.

Kok opp vannet og sukkeret.  Og ja, vi har ikke begynt med hjemmebrent, men vi trenger vann og sukker til den der marengsgreia.  Vann og sukker skal koke opp til 120 grader.  Vips så eggehvitene forsiktig i kjøkkenmaskin til hvitene er halvstive.  Hell sirupen med vann og sukker oppi i en tynn stråle mot midten.  Vips så marengsen kraftig og lenge til den har nådd romtemperatur.  Den er perfekt når den ser slik ut som på bildet under.

Finn så frem kaka fra tidligere og fordel marengs på toppen.

Det begynner å likne på noe dette – men er vi ferdige…….nei!!!!!

Til trøffelkake er det perfekt med en bringebærsaus dandert litt ved siden av kakestykket du har fått på fatet.  Vi trenger 400 gram tinte bringebær, 1 dl vann og 1 dl sukker. Kok opp vann og sukker, avkjøl laken og kjør sammen med bringebær i en blender.

Voila!!!!!  Trøffelkake ala Auengården!!!

Prøv deg gjerne på å lage trøffelkake du også. Mange prosesser underveis og mye oppvask etterpå, men fantastisk god kake!  Kan virkelig anbefale trøffelkake!  Ha en kjempefin søndag!!

Klikk på linken under og last ned skrittellerappen “Stepler”.  Da tjener du poeng når du beveger deg og går, og disse poengene kan byttes mot produkter og tjenester som ligger i stepler-markedsplassen fra for eksempel Bubbleroom, Jollyroom og mange flere.

https://steplerapp.page.link/vip

Les andre mat-relaterte innlegg på allansverden:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Dr Oetker//Dr Oetker//Heirol//Patisse

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg