På tur med bobilen Bob til Nord-Tyskland!

Reklame | Gymgrossisten og Jotex

ICANIWILL//ICANIWILL//GASP//ICANIWILL

I dag skal vi ut på tur med Bobilen Bob!  Vi skal til Tyskland.  Det er mange måter kan komme dit fra hvor vi bor.  Vi som bor i Nord-Norge må nå først komme oss sørover, og så kjøre nedover Danmark til Tyskland, eller man kan gjøre som vi gjorde – ta Kielferga fra Oslo, så er man der i det tyske riket.  Forsåvidt er det andre ferger man også kan ta fra sør i Sverige over til Tyskland, så det er flere muligheter sånn sett.

Tyskland er et flott land å utforske med bobil.  Vi har bare bare vært helt nord i Tyskland, men det frister absolutt å dra lenger nedover dette spennende og flotte landet.  Men det må bli en annen gang:)  Det er forsåvidt mye å se og utforske helt nord i Tyskland.  Lubeck bør man absolutt legge turen innom, havneby i delstaten Schleswig-Holstein, cirka 65 kilometer nordøst for Hamburg.  Artig å besøke den verneverdige gamlebyen – her er mye intakt fra gamle dager, fra den gang hanseatene dominerte handelen over Østersjøen og Lubeck var hovedsete for hansaforbundet.

Blogger med barn i Lubeck!

Traff på denne karen utenfor en av disse gamle flotte kirkene i Lubeck. Ifølge sagnet var han med å bygge kirka, i den tro at det skulle bli en gigantisk vinstue. Han ble meget skuffet da han fant ut hva han hadde vært med på å bygge, og andre måtte fullføre bygningen av den flotte kirka.  Dog ble han veldig fornøyd da han fikk bygd seg flere vinstuer lengre ned i gata – jeg gikk forresten videre nedover gata etter dette hyggelige bekjentskapet;)

Anbefaler et besøk i Scharbeutz, fortrinnsvis på en varm og solrik dag.  Kjempefin badeby.  Her kan man leie seg en “Strandkorb”, altså en strandsol med tak, til beskyttelse mot sol og vind.

Rett utenfor Lubeck ligger Warnsdorf, og her finner man Karls Erlebnis-Dorf, en slags fornøyelsespark med gårdssalg av diverse lokale morsomme greier, og mye jordbær-relatert.  Et virkelig artig og utenomdetvanlige besøk!

Når en blogger skal kjøpe seg kake, må den jo selvsagt være instagram-vennlig, med et slikt jordbær-trykk på kaka, og så må man jo huske på å ta bilde før man smaker:)

Er veldig mye spennende lokal mat man kan kjøpe inne på Karls Erlebnis-Dorf, herunder jordbærvin og jordbærbrød, spekepølser og så videre og så videre:)

Har ikke spist jordbærbrød, hverken før eller etter vi var i Nord-Tyskland, og det frister absolutt med ny tur med Bob til Tyskland og videre nedover dette flotte landet.  Bob er i alle fall klar, og ingen vet hvor haren hopper eller hvor Bob finner på å kjøre:)  I første omgang må nok Bob komme seg ut av vinterlagring, men nå er det like før Bob’s on the road again!  Det blir flott med snøfrie veier og sommer etterhvert:)  Ha en fin dag alle sammen!

PS:  Meld deg gjerne inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Besøk bobilen Bob på facebook og instagram:

https://www.facebook.com/bobilbobben

https://www.instagram.com/bobilbobben/

Se andre bobilrelaterte innlegg på allansverden:

Tur til Havøysund

Tindevegen

En blogger i Hamningberg

Kjøretur langs nasjonal turistvei på Senja

På besøk hos julenissen i Rovaniemi

Smarte ting å ha med på bobiltur

Tur til Nyksund

Vi besøker verdens vakreste øyrike

Med bobil til Målselv Fjellandsby

De fineste stellplatzene

Tur til Vardø

Med bobil nesten til Russland

Vierailemme muumiopeikkojen luona

På tur til byer og steder som begynner på bokstaven “H”

Hund på bobiltur

Tur til Vimmerby og Astrid Lindgrens verden

Til Nordens Paris med bobilen Bob

LAXTON//HENNY//CLAUDE//MOSH taklampe Black mdf / metall

2 kommentarer
  1. kjekt fortelling om tysklandturen. sprekt gjort å reise helt fra nordnorge til nordtyskland. eg har vært mye i nordsjøstrendene som barn og var så faskinert av flu og fjære som kan dra seg km-vis ut på langstrender (ikke sånn bare 1 m likt man finner i norge). takk for deling av reisemål i schlesvig-Holstein.

   1. Takk for hyggelig kommentar. Ja, langt fra Nord-Norge ned til Tyskland. Men veldig flott der i Nord-Tyskland;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg