Røykalaks på lompe med eplekompott og rømme!

Det er forskjell på folk, og bloggere!  Noen bloggere går på røde løpere med et glass champagne i ene handa og en kanape i andre handa.  Andre bloggere må lage sine egne kanapeer, som jeg.  Jeg har sikkert sagt det før, men jeg sier det igjen.  Det er umåtelig trist at det skal være slik, men sånn er det, dessverre.  Samtidig er det gøy å lage kanapeer, så da kan man fort bli litt lettere til sinns:)

En kanape er fingermat, altså slik mat en kan ha i handa samtidig som en går på rød løper.  Jeg liker slik mat.  Jeg tenkte jeg skulle dele med dere en liten kanape-oppskrift i dag, for det kan jo sikkert være flere som liker å ha maten i handa samtidig som en gjør andre ting.  You never know!

En kjempegod kanape er røykalaks på lompe med eplekompott og rømme.  Kjempegode greier!  Med en slik kanape i ene handa og et glass champagne i andre handa, da har man det bra da:)  Er ganske enkelt å lage.  Man må jo riktignok lage denne eplekompotten, men det går ganske greit.  Skrell to epler og skjær eplene i små biter.  Splitt en halv vaniljestang på langs og få ut frøene ved hjelp av en rambokniv eller en teskje.  Ha eplebitene i en kasserolle sammen med vaniljestang, vaniljefrø, 1-2 ss sukkker og 4 ss eplemost.  Kok hele greia opp på svak varme til eplebitene er møre og væsken har fordampet.  Husk å røre rundt så ikke kompotten svir.  Avkjøl!  Eplekompott klar til bruk!!

Man bretter lompen fint og skjærer røykalaks i smale biter.  Begynn med å legge en liten dæsj eplekompott og litt rømme på hver lompebit.  Legg oppå røykalaksen og dryss over litt hakket gressløk.  Voila!  Herlig kanape!  Anbefales:)

Ha en fin dag alle sammen.  Hyggelig at du er innom og leser bloggen min.  Velkommen tilbake!

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Se oversikt over mine øvrige blogginnlegg, inndelt etter tema:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg