Slik lager du verdens beste waldorfsalat:)

Reklame | Sam Cook, CURLI og Neatsvor

Nyttårsaften!  Årets siste dag!  I kveld skal vi spise kalkun.  Jeg gleder meg!  Og når det er kalkun, må det selvsagt følge med waldorfsalat som tilbehør. Waldorfsalat er jo en salatrett som består av ulike frukter og grønnsaker blandet i en majonesdressing.  Vi har kjøpt waldorfsalater på butikker her og der, og jeg ser at det er litt variasjoner hva som er ingrediensene i disse vi har kjøpt, og det er også litt forskjellig hvor gode de er, etter min smak.  Ingen av de jeg har kjøpt er imidlertid verdens beste waldorfsalat.  Verdens beste waldorfsalat er det konemor som lager, og jeg har fått lov å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere (og da fikk jeg jammen noe å blogge om i dag også).  Følg med – slik lager du verdens beste waldorfsalat!

1.  Kom deg på butikken før den stenger.  Du må kjøpe følgende varer – ananas, majones, kremfløte, valnøttkjerner, et rødt eple og et grønt eple, druer, sitron(saft), sukker, hodekål og stangselleri.

Hvis du, som jeg, ikke er en sjakkspiller som vi har sett på tv i disse dager, og som kan lagre et par millioner tidligere spilte sjakkpartier i hodet, men derimot sliter med å huske flere enn fire-fem varer du skal handle på butikken, så anbefaler jeg at du skriver handleliste.  Jeg prøvde å handle inn ingrediensene til waldorfen uten handleliste før vi reiste opp til månetoppen.  Det gikk ikke bra.  Hodekålen og stangsellerien fikk dessverre ikke bli med opp på nyttårsfeiring på månetoppen.  De ble avglemt.  Bare å skrive handlelista!  Har forresten ingen ambisjoner om noe VM-kamp i sjakk mot Magnus Carlsen.  Men vi klarer oss fint uten hodekål og stangselleri.  Disse ingrediensene er ikke så viktige.  Det blir verdens beste waldorfsalat uansett.

2. Pisk kremen.

3.  Tilsett litt sukker.  Hvor mye?  Smak deg frem.  Bortimot en spiseskje er ikke så dumt:)

4.  Få oppi majonesen.  Klem ut så mye du vil ha.  Her må det prøvemakes underveis.  Elsker du majones, er det bare å pøse på med flere pakker om så, men det igjen blir kanskje vel mye.

5.  Skrell eplene og kutt i biter.  Hiv oppi bollen.  Anbefaler et rødt eple og et grønt eple, slik at du får litt ulik smak og syrlighet på eplene i waldorfen:)

6.  Oppi med ananasen – bland sammen.

7.  Del druene, hiv oppi og bland sammen.

8.  Knus valnøttkjerner og ha oppi.  Valnøtter er et must i waldorfsalaten, slik tunga mi vurderer det.  Jeg leste et sted at valnøtter opprinnelig ikke var med i oppskriften, men det kom med i 1928.  Takk og pris for at jeg slapp å spise waldorfsalat før 1928!  Ha rikelig med knuste valnøtter oppi og bland sammen.

9.  Klem ut saften fra en sitron og ha oppi bollen.  Her må du også smake deg frem hvor mye sitronsaft du vil ha oppi.  Hvis du har stangselleri og hodekål, kan du godt ha litt av denslags oppi.  Hodekålen kuttes eventuelt i tynne strimler, bare litt, ikke så mye.

10.  Pynt med noen hele valnøttkjerner til slutt.  Så kan waldorfen vente i kjøleskapet til det blir kveld og kalkunen kommer på bordet.

Dette blir en fantastisk god waldorfsalat.  Det viktige er å prøvesmake underveis, og bruke skjønn, i forhold til hvor mye og hvor lite som skal være av de ulike ingrediensene.  Bon appetit!  Og lykke til med nyttårsfeiringen:)

Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om nyttårsfeiring og sånt:  https://allansverden.no/page-53/?pagelayer-live=1

Blogginnlegg om jul:  https://allansverden.no/page-16/?pagelayer-live=1

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

Er du mann og langhåret lasaron og kanskje kunne trenge en hårføner til å få tørket det lange håret ditt etter at du har dusjet?  Da bør du sikre deg den beste og kraftigste hårføneren på markedet, nemlig CURLI AeroFLOW.  Denne vidunderlige dingsen gir resultater du tidligere bare har fått hos frisøren, og den kan brukes for modeling, diffusing og smoothing hva nå alt dette måtte være.  Men det er noe bra, det er sikkert!  3 meter lang ledning har den visst også, QuickDry™ Ionisk teknologi, bråker nesten ikke, kun 54 dB lydnivå, hva nå det måtte innebære i praksis, men bra er det, og vekta er også svært fordelaktig, den til hårføneren altså, veier kun 340 gram og det er jammen ikke mye.  CURLI AeroFLow har 12 ulike innstillinger så du kan velge blant et bredt spekter av temperaturer-og hastighetsinnstillinger, skreddersydd for nettopp ditt hår.  Denne vidunderdingsen får du nå 10% rabatt på hvis du besøker CURLI AeroFlow-butikken og bruker rabattkoden Allan10.  CURLI AeroFlow er best i test 2024 hos anbefaler.com, dinguide.no og bestetester.no, og bare så det er sagt så er sagnomsuste Dyson Supersonic nr. 2 på disse testene, og den koster dobbelt så mye Curli AeroFlow.  Hvis du ble litt nysgjerrig og vil lese en artikkel for å vite mer om CURLI AeroFlow kan du klikke her.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg