Mitt favorittsted – gulldassen!!!!

God morgen!  Det er torsdag, og vi er litt lei av mørketid og alle disse hverdagene.  Vi drømmer oss bort litt i dag, og vi reiser av gårde.  Vi tar med bobilen Bob, og vi kjører til….Senja!!!

Senja er Norges nest største øy – ligger i Troms, eller Troms og Finnmark som fylket nå heter. Ikke så langt å kjøre fra der vi bor.  Bobilen Bob starter opp hjemme på Setermoen.  Det er klart at bobilhunden Picasso må være med.  Han elsker å være med på tur, er selvsagt alltid helt topp for Picasso å kunne komme til en ny plass for å gå tur ut å lukte og tisse, og så pleier vi å skeie ut med baconpølse når vi er på tur.  Og Picasso er med hvor som helst for en baconpølse!  Når vi har stoppet, sitter han gjerne oppe på alkoven.  Det er greit å sitte litt høyt, og ha oversikt og utsyn når man sitter på vakt!

Senja er eventyrøya!  Naturen er vill og vakker, og det ender alltid godt med flotte opplevelser når man er på besøk på Senja. Vi kjører fra Bardu til Finnsnes. Det tar en time, og så kjører vi Gisund-brua over til Senja.  Vi kommer først til Silsand, største tettstedet på Senja, men vi vil videre.  Vi vil dit eventyrene begynner, til yttersida av Senja.  Her reiser høye fjell seg rett opp av havet, ingen skjærgård.  Yttersida av Senja er hardt og ugjestmildt – bare fjellsider og steinete nes.  Det er annerledes enn mye annet.  Hit utover kjører vi.  Vi stopper ved Senjatrollet, et opplevelsessenter på Finnsæter rett før man ankommer Hamn i Senja.  Trollet brant dessverre ned for et par år siden, men siden vi drømmer oss litt bort i dag, tenker vi oss at det fortsatt står der.  Vi er tross alt i allansverden, og ikke den virkelige verden😊

På bildet ser vi Senjatrollet og bloggeren Allan Kristensen.  Det er forresten Senjatrollet vi ser bakerst på bildet, med trollkjerringa si.  Vi fortsetter vår ferd.  Jeg kjenner jeg meg på do og speeder opp for å komme meg til Gryllefjord for å gjøre mitt fornødende.  Svinger ned på kaia.  Skiltet på kaia viser veien til toalettet.  På skiltet står «her pesser ekte mannfolk», med pil rett ut i havet.  Jeg gjør det jeg skal og føler meg som en ekte «feskar».  Det er lett å få en slik følelse der man står i et av Senjas største fiskevær.  Lirer også av meg litt bannskap også siden jeg nå er her på yttersida hvor en gjerne har et litt saftigere språk enn på innlandet der jeg kommer fra😊

I Gryllefjord starter vi på den nasjonale turistveien på Senja som etter hvert skal ende opp i Botnhamn.  Vi stopper ved det spektakulære utsiktspunktet rett før vi svinger ned til Bergsbotn – nydelig panorama-utsikt over Bergsfjorden og havet utenfor.

Ferden går videre, til utsiktspunktet ved Tungeneset der man kan ta i øyesyn fjellrekken Okshornan, også kalt «djevelens tanngard».  Vi bli ikke her så lenge, kan jo være at han kan komme til å ytre seg med sin tilstedeværelse han som eier den tanngarden, og her ute på yttersida er det ofte han blir påkalt i dagligtalen, så etter en rask stopp og noen bilder til bloggen kjører vi videre. Det er litt tåkete, så Okshornan kommer ikke helt til sin rett på bildet.

Vi kjører et stykke til før det igjen er tid for et toalettbesøk, nå på gulldassen på Ersfjordstranda.  Slike burde det være flere av langs veien når det kommer storfint besøk av en blogger som har vært ganske høyt oppe på topplista på blogg.no – man blir alle fall satt pris på på Senja.  Gulldassen kostet bare 3,75 millioner å lage – verdt hver eneste krone.  Det er godt at en blogger kan gå standsmessig på do.  Picasso bryr seg ikke så mye om gulldassen, han går bort til et tre og løfter opp den ene foten.  Jeg går selvsagt inn på gulldassen.  Det er luksus.  Det er klasse!!  I love it!!!  Jeg kommer tilbake hit flere ganger:)

Vi forlater gulldassen for denne gang, om enn det er vemodig, og så kjører vi videre til Senjahopen før vi ender opp i Botnhamn, endepunktet for nasjonal turistvei Senja.  Her tar vi en avstikker til Husøy.  Dette er en sjarmerende bitteliten øy, ganske så tettbebygd med ca. 300 innbyggere.  Det er værhardt på Husøya – blant de eldre husene er noen bardunert til bakken.  Bob tenker at her vil han ikke være når vinterstormene raser, kanskje ikke Picasso og oss andre heller.

Tilbake i Botnhamn kjører vi om bord på sommerferga over til Brensholmen, med kort avstand til Sommarøya og Tromsø.  Det er en flott fergetur, og vi kan skimte Hekkingen fyr fra ferga….og en annen dag går vi kanskje av ferga og fortsetter ferden til Sommarøya og mot Tromsø.  Også det er en fin tur.  Men det må nok dessverre bli en annen dag.  Tiden går så altfor fort på morgenen.  “Voff, voff!”, sier Picasso.  Det betyr enten at han er sulten, eller at han vil ut å gå tur – antakelig betyr det begge deler.  Jeg har litt å ordne med da.  Og så må vel bloggeren også ha litt mat før han selv skal på jobb.  Vi høres i morgen.  Ha en fin torsdag alle sammen:)

 

 

6 kommentarer
  1. Ser av bildet at bobilhunden er ganske stor, så han nøyer seg sikkert ikke med bare en liten bit baconpølse… 😀 Takk for turen! 🙂

  2. Var på Senja i sumar og likte meg veldig godt på Husøy. Skaland og Bjarkøy var og fine plassar. Uværet kom med vind og innstilt ferje frå Gryllefjord. Vende nasen sørover, men kjem garantert tilbake 👍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg