Bobilen Bob i vakre Skagen!!!

Reklame | Gymgrossisten og Indiska

ICANIWILL//Gorilla Wear//GASP//GASP

Av alle plasser Bobilen Bob har besøkt, er muligens Skagen en av de vakreste.  Skagen ligger på Nordjylland og er Danmarks nordligste by.  Da vi var i Skagen, kom vi fra Tyskland, og de kan du leser mer om her, og fra Nord-Tyskland er det vel drøyt 50 mil før man kommer til denne vakre byen helt nord i Danmark.  Skal man videre hjem til Norge fra Skagen, er det enkleste å bare kjøre en ca. fem mil, enten til Fredrikshavn eller til Hirtshals, og så ferge over til Norge.  Vi tok ferga fra Hirtshals over til Kristiansand og gamlelandet.

Skagen er flott!  Man må selvsagt besøke “det grå fyr”, 46 meter høyt og nest høyeste i Danmark, og går man de 210 trinnene opp til toppen får en kjempefin utsikt over Grene, Skagen, Kattegat og Skagerrak.

Skagen har vel drøyt 8.000 innbyggere eller skagboer (skawboer) som personene herfra kalles.  Skagen er kjent for sin fiskerihavn, og det er masse turister her om sommeren, og en og annen blogger, ja, i alle fall en blogger, og det er vel ikke så rart, for Skagen har også et blomstrende uteliv, men masse restauranter, barer, vannhull og vertshus, og husene ja, det er spesielle, gjerne skagengule med hvite kanter på taksteiene.

Når man er i Skagen, bør man absolutt besøke Skagens museum og se mesterverkene til Skagenmalerne, en gruppe skandinaviske malere som på slutten av 1800-tallet lot seg fascinere av det spesielle lyset og bosatte seg i Skagen.  En annen ting man bare må gjøre i Skagen er å besøke Grenen.

Grenen ligger rett nord for Skagen, og er Danmarks nordligste punkt.  Grenen er dannet av sand, transportert nordover av vinden langs hele vestkysten av Jylland, og her møtet havene Skagerrak og Kattegat.  Bølgene fra begge sider skaper voldsomme strømforhold, og det er egentlig livsfarlig å bade utenfor grenen og således strengt forbudt, men vasse kan man jo, og man kan om så stå med en fot i Skagerrak og en fot i Kattegat.  Artig, også for ungene!

For å komme oss ut til Grenen tok vi “Sandormen”, en traktor med passasjervogner som kjører i skytteltrafikk fra parkeringsplassen ved Grenens kunstmuseum til Grenens ytterste spiss.

Jeg vurderte å slå hjul og gjøre litt akrobatikk ute på Grenen, men lot det være da jeg var litt usikker på om jeg hadde husket å fornye uføreforsikringa jeg har gjennom Tryg/Utdanningsforbundet, så da fikk ungene ta seg av akrobatikken:)

En blogger helt ytterst ute på Grenen!  De sterke strømmene dro meg ikke ut til havs, og takk for det da, for da hadde det jo aldri blitt noe blogging og ikke noe allansverden er jeg redd.

Anbefaler alle å besøke Skagen!  Et virkelig flott sted!  Kanskje kommer vi en gang tilbake?  Det er aldri godt å si!  Takk for at du er innom og leser innleggene mine på allansverden.  Hyggelig om du kommer tilbake flere ganger!  Ha en fin dag:)

Meld deg gjerne inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Besøk bobilen Bob på facebook og instagram:

https://www.facebook.com/bobilbobben

https://www.instagram.com/bobilbobben/

Se andre bobilrelaterte innlegg på allansverden:

Tur til Havøysund

Tindevegen

En blogger i Hamningberg

Kjøretur langs nasjonal turistvei på Senja

På besøk hos julenissen i Rovaniemi

Smarte ting å ha med på bobiltur

Tur til Nyksund

Vi besøker verdens vakreste øyrike

Med bobil til Målselv Fjellandsby

De fineste stellplatzene

Tur til Vardø

Med bobil nesten til Russland

Vierailemme muumiopeikkojen luona

På tur til byer og steder som begynner på bokstaven “H”

Hund på bobiltur

Tur til Vimmerby og Astrid Lindgrens verden

Til Nordens Paris med bobilen Bob

På tur med bobilen Bob til Nord-Tyskland

 

Indiska//Indiska//Indiska//Indiska

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg