Den o store prominente toppbloggerens skinkestek!

I dag skal jeg dele med dere et lite middagstips!  Det er skinkestek.  Og siden dette er en skinkestek som jeg viser hvordan dere kan lage, så blir skinkesteken hetende “den o store prominente toppbloggerens skinkestek”, som seg hør og bør.  Det er litt av et navn på en skinkestek!  Men det er et flott navn.  Den blir ekstra god med et slikt flott navn!!

Når man skal lage den o store prominente toppbloggerens skinkestek, må man først stikke en tur på butikken og kjøpe en skinkestek, og litt annet stæsj.  Begynn med å skjære opp løk og gulrot og legg i en ildfast form.

Finn fram skinkesteken og ta av nettingen.  Hvis du vil spise nettingen, lar du den bare være på.  

Finn fram kjøkkenkniven eller rambokniven og rut opp skinkesteken, på samme måte som du ruter opp juleribba hvis den ikke er rutet opp på forhånd.

Krydre svorsida til skinkesteken med salt og pepper.  

Legg skinkesteken oppi den ildfaste forma.  

Fyll på med 5 dl kokende vann og legg aluminiumsfolie over forma.  

Sett inn i ovnen.  Skinkesteken skal stå inne i 45 minutter på 230 grader.

Fjern aluminiumsfolien når 45 minutter er gått, senk temperaturen til 175 grader og stikk et steketermometer i skinka, skinkesteka altså.  Når skinkesteken når 70 grader, er den ferdig, vil jeg tenke:)

Tilbehør til skinkestek er kokte poteter, brunsaus og surkål selvsagt.  Det er også godt med stekte svisker og eplebiter som tilbehør til skinkestek.  Brun i stekepanna til man føler det likner noe bra:)

Se der ja!  Perfekt!!

La skinkesteken hvile noen minutter før den skjæres opp.  “Voila” er fransk og betyr noe sånt som “se der” eller “se så” eller noe sånt.  

Skinkestek er en kjempegod middag. Og bloggerbarna og bloggerfruen hadde visst tatt for seg av de tynne oppskårne skinkestek-bitene og latt den o store prominente sitte igjen med et litt stort tykt skinkestek-stykke.  Men det går helt fint:)  Bare å fylle på med saus og surkål og potet og epler og svisker:)  Tar litt tid å lage skinkestek selvsagt, og sømmer seg kanskje ikke til middag på en blåmandag da man gjerne kan gå for en litt enklere og raskere og ikke så god middag.  Men til søndagsmiddag er skinkestek helt perfekt!

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no to ganger kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg