Reklame | CURLI
Pølse er et matprodukt, fortrinnsvis fremstilt av kjøttfarse eller deig som stappes inn i en tarm eller et annet avlangt hylster, og siden kokes, spekes eller røykes, og dette spiser vi. Ja, pølse er godt det. Og det har vi syntes lenge, altså at pølser er godt. Det ble visstnok laget pølser for over 5000 år siden i det gamle Mesopotamia, og de gamle romerne elsket pølser og brukte pølser som festmat. Dog falt pølsene i unåde hos romerne etterhvert siden de ble knyttet til hedenske festivaler, og på grunn av dette ble det lagt ned forbud mot å spise pølser. Dette var vanskelige tider for pølsespisere, og disse måtte gå under jorden inntil forbudet ble hevet etter noe sånt som 150 år (polsemaker.com).
Personlig synes jeg pølser er godt, og jeg er glad jeg ikke levde under pølseforbudstida på 300 og 400-tallet. Jeg er nemlig en hengiven pølsespiser. Men det er klart at noen pølser er bedre enn andre pølser. Det er noe som en hengiven pølsespiser merker raskt. Og i dagens innlegg i allansverden skal jeg slå et slag for den pølsa som virkelig fortjener litt ekstra oppmerksomhet, og det er den pølsa som uten tvil er verdens beste pølse. Jeg tenker selvsagt på Mydlandpølsa, denne fantastisk gode pølsa som lages på Mydlandsfabrikken i Tromsø og som selges på dagligvarebutikker i Nord-Norge og på utvalgte Meny-og Spar-butikker på Østlandet.
Hva er det så som gjør Mydlandspølsa så god? Ja, det er ikke så godt å si. Men Mydland-gjengen har laget pølser lenge, nærmere 100 år, og de kan så utvilsomt sitt pølsemaker-fag. Mydlandpølsa består vissntok av helt kjente og vanlige ingredienser, kjøtt, salt, pepper og løk, men kjøttandelen i Mydlandpølsa er høy, og det er nok utvilsomt gode råstoff som brukes, for smaksopplevelsen av Mydlandpølsa er noe helt annet enn når man spiser grillpølse fra Gilde eller Nordfjord eller noe sånt der det er mest “fos” det man spiser hva nå det måtte bety. Mydlandpølsa inneholder derimot kjøtt, det kjenner man når man spiser den.
Jeg tror tiden er inne for å ta seg en skikkelig enkel og god Mydlandpølse i brød med ketchup og sennep.
Kjempegodt! Verdens beste pølse!!!! Har du ikke prøvd en Mydlandpølse bør du absolutt prøve en:) Og har du prøvd en før, kommer du garantert til å ha lyst til å prøve flere ganger. Har du forresten vært i Tromsø og spist en rakettpølse på rakettkiosken? Det er Mydlandpølse i brød med masse rart oppi. Enda bedre enn kjempegodt:)
Ha en fin dag! Hyggelig at du besøker bloggen min. Velkommen tilbake en annen gang!
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Allansverden på Zezam: https://zez.am/allansverden
Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt? Les mer her: https://allansverden.no/page-41/
Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/