Hva skal man så si om maten i Geiranger?

Reklame | CURLI, Iviskin og Neatsvor

Rabattkoder:  AK15 – 15% rabatt på Neatsvor X600 Pro og Iviskin IPL G3.  Allan10 – 10% rabatt på hårføneren CURLI AeroFlow.

Fine folk har giftet seg i helga, sikkert både her og der!  Men noen har også giftet seg i Geiranger langt der nede på vestlandet et sted, og da tenker jeg selvsagt på Martha Louise og Durrek Verrett!  Jeg har forstått at masse viktige personer har deltatt i dette bryllupet, både konge og dronning og andre som kjenner eller har kjent brudeparet på en eller annen måte.  Jeg bør kanskje nevne dette siden mange sikkert har lurt litt på om jeg har vært i Geiranger i helga i lag med fiffen og de kongelige, fremtidig bloggkonge som jeg jo er, men det har jeg altså ikke vært.  Jeg har vært hjemme i Bardu.  Det har vært Bardumartna i helga.  Jeg benyttet anledningen til å sikre meg en hvitløkspølse og en baconpølse i går, og angrer dermed såvisst ikke på at jeg holdt meg hjemme og fikk sikret meg deilige spekepølser.  Mange deltok forresten ikke i bryllupet.  Prins William og hun derre Kate og kong Charles var heller ikke i Geiranger, men jeg tror nok at brudeparet hadde en flott dag selv om ikke alle som kunne og burde ha vært i Geiranger akkurat denne dagen glimret med sitt fravær og gjorde andre ting denne dagen.

Jeg var altså på Bardumartnan og fikk sikret meg et par deilige spekepølser, men jeg var også på VG Nett for å se om bruden og brudgommen ville svare ja eller nei og se hva som ellers foregikk i Geiranger.  Og da fikk jeg se litt hva byllupsgjestene ville spise etter bryllupet, i alle fall ifølge VG Nett på formiddagen en gang, for da kunne VG melde hva som ville bli servert av mat etter bryllupet, ifølge sine sikre kilder.  Og var nå så denne maten egentlig så bra?  Ja, hva skal man så si om maten i Geiranger?  Ville jeg ha likt maten om jeg hadde vært i Geiranger i helga?

Ifølge VG var det kamskjell som stod på menyen som forrett, som seg hør og bør når viktige personer eller fine folk skal spise noe til forrett.  For da spiser man gjerne kamskjell.  Det er litt sånn vanlig.  Mange har kamskjell som forrertt.  Er så kamskjell noe godt?  Hvordan ville jeg ha likt forretten hvis jeg hadde vært i Geiranger i helga for å feire bryllup?  Vanskelig å si…..jeg har aldri smakt kamskjell.  Sjømat generelt sett er ikke stygt, men det er heller ikke svinaktig godt ifølge min gane, og da vil jeg tippe at jeg ville ha gitt kamskjell terningkast 3 hvis jeg hadde vært i Geiranger.  Neppe noe mer.  Helt greit, ikke noe mer.  Nå husker jeg ikke helt hva VG skrev hva var tilbehør til disse kamskjellene, for jeg klarte ikke finne ilbake til artikkelen der bryllupsmaten ble nevnt da jeg skulle skrive dette blogginnlegget.  Men det var noe, noe jålerier selvsagt, sikkert noe sånt som at disse kamskjellene skulle ha vært urtemarinert i sviskekompott eller steinsopp og tare eller et eller annet rart, og dyrt, men jeg tror uansett at disse kamskjellene og denne sjømaten får terningkast 3.

Så var det hovedrett.  Husker jeg ikke feil, så skrev VG at det skulle serveres vill kveite med noe gresskargreier, kompott eller et elller annet, og modne høstgrønnsaker, eller noe sånt.  Kveite er godt!  Vet ikke om vill kveite er bedre enn vanlig kveite, men jeg mistenker at her skal man drive med noe sånn matjåleri og prøve å få gjestene til å tro at vill kveite er bedre enn tam kveite, som ikke finnes, hvis det da ikke finnes noen dam-anlegg inne på kongsgården et sted hvor man har tamme kveiter oppi, eller ville? Uansett, jeg tror nok brudgommen og gjengen hans fra L.A. og America og over there ville blitt imponert over at de skulle spise vill kveite.  Jeg er derimot ikke like imponert!!!  Vi pleier å ha kveite til middag, gjerne i jula, men jeg rører da ikke stekt kveite uten remulade.  Drit i gresskarkompott eller hva det nå måtte være som var laget av gresskar til kveita, og jeg lar meg heller ikke imponere av disse modne høstgrønnsakene som tilbehør.  Til kveite må det være remulade!!  Jeg vil anbefale shamanen og kjerringa og ta seg en tur til bloggervillaen i Bardu jula slik at de kan smake på kveite, vill eller tam er revnende likegyldig, men da får de kveite med remulade som alltid skal være med som tilbehør til kveite.  Modne høstgrønnsaker kan man rett og slett rake bort med riva før vinteren, alt som har med gresskar kan vente til halloween.  Til kveite skal det være med remulade, rikelig også, unødvemdig med masse jåleritilbehør.  Terningkast 4 til kveita.  

Hva så med desserten?  Og husker jeg ikke mye feil, så var det noe sånn kake som skulle være til dessert ifølge VG.  Og det var ostekake, men jeg klarer ikke helt å huske hva som skulle være inne i denne ostekaka. Men det var sikkert noe godt.  Og uansett, når det er tale om ostekake, må det nesten bli bra, såfremt man ikke skal kjøre på med rabarbra og annet svineri i ostekaka, men jeg kan faktisk huske at rabarbra skulle ikke være på denne ostekake.  Det var noe annet, hva nå det måtte være, men jeg husker at jeg synes det så ut som en bra dessert.  Eller kanskje ikke bare en bra dessert likevel, snarere en fantastisk bra dessert, for når det er tale om ostekake som dessert, så snakker vi om en fantastisk dessert, rett og slett terningkast 6.  

Jeg lander altså på terningkast 3 for forrett, terningkast 4 for hovedrett og terningkast 6 fot dessert, et snitt på 4,3 for maten i Geiranger.  Det er ikke ille gærnt  Antakelig hadde jeg blitt mett hvis jeg hadde vært i Geiranger i helga, lite kresen som jeg jo er.  Ja, og så går de vel rundt og passer på at glasset er aldri tomt i slike fornemme bryllup, så da angrer jeg kanskje litt på at jeg ikke tok turen til Geiranger i helga.  Dog, det er blåmandag på mandag, så da kan det gå for det samme.  Trenger vel ikke gjøre blåmandagen verre enn den allerede lommer til å bli.  Den er ille nok fra før om jeg ikke skulle våkne mandag morgen med tømmermenn og helvetes anger og hva som verre måtte være:)  Jo, forresten da helt greit å være på Bardumartnan i helga og ikke i Geiranger egentlig;)  

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som en gang for lenge siden har vært nr. 2 på topplista til blogg.no kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/

Er du mann og langhåret lasaron og kanskje kunne trenge en hårføner til å få tørket det lange håret ditt etter at du har dusjet?  Da bør du sikre deg den beste og kraftigste hårføneren på markedet, nemlig CURLI AeroFLOW.  Og den beste og kraftigste hårføneren passer selvsagt også helt perfekt til alle damer også, bare så det er sagt.   For denne vidunderlige hårfønerdingsen gir resultater du tidligere bare har fått hos frisøren, og den kan brukes for modeling, diffusing og smoothing hva nå alt dette måtte være.  Men det er noe bra, det er sikkert!  3 meter lang ledning har den visst også, QuickDry™ Ionisk teknologi, bråker nesten ikke, kun 54 dB lydnivå, hva nå det måtte innebære i praksis, men bra er det, og vekta er også svært fordelaktig, den til hårføneren altså, veier kun 340 gram og det er jammen ikke mye.  CURLI AeroFLow har 12 ulike innstillinger så du kan velge blant et bredt spekter av temperaturer-og hastighetsinnstillinger, skreddersydd for nettopp ditt hår.  Denne vidunderdingsen får du nå 10% rabatt på hvis du besøker CURLI AeroFlow-butikken og bruker rabattkoden Allan10.  CURLI AeroFlow er best i test 2024 hos dinguide.no og bestetester.no, og bare så det er sagt så er sagnomsuste Dyson Supersonic nr. 2 på disse testene, og den koster dobbelt så mye Curli AeroFlow.  Hvis du ble litt nysgjerrig og vil lese en artikkel for å vite mer om CURLI AeroFlow kan du klikke her.

For alle herremenn som har lyst til å gi kona, samboeren, kjæresten, elskerinna eller elskerinnene en fin gave, er en Iviskin IPL G3 den perfekte gaven.  Jeg vet!  Bloggerfruen ble kjempefornøyd da hun fikk sin Iviskin.  Og vet dere hva?  Hadde jeg hatt en elskerinne eller flere, hvilket jeg ikke har, så skulle de jammen fått hver sin Iviskin er et skikkelig bra kvalitetsprodukt som damene liker!!  Iviskin IPL G3 fjerner uønsket hårvekst smertefritt og skånsomt ved hjelp av lys, er best i test hos Forbrukerliv og Getfitness, og er rangert som nr. 1 mest populære hos Prisguiden under kategorien “Hårfjerner med lys & IPL Hårfjerner”.  Med rabattkoden AK15 får du 15% rabatt når du handler på Iviskin-butikken.  Klikk her for å se unboxing av Iviskin IPL G3, eller klikk der for å se hvordan du bruker Iviskin IPL G3.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.  Du kan lese mer om Iviskin IPL G3 både her og der.

La testvinneren Neatsvor X600 Pro holde gulvet i boligen din støvfritt og rent og pent.  Neatsvor X600 Pro er den kraftigste robotstøvsugeren på markedet.  Den støvsuger, vasker, beveger seg oppå gulvtepper, under sofaen, over dørstokken, fjerner alt, hundehår og kattehår og alskens rare saker.  Neatsvor X600 Pro er best i test hos TekguideHjem og hageForbrukerlivBeste.no og Side2.  Med rabattkoden AK15 får du 15% rabatt når du handler på Neatsvor-butikken. Klikk her for å se unboxing av Neatsvor X600 Pro, eller klikk der for å se Neatsvor X600 Pro in action.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.  Hvis du vil, kan du lese mer om Neatsvor X600 Pro her eller der.

 

2 kommentarer

    1. Kamskjell er godt, hvis de er riktig tilberedt.
      Jeg hadde kveite her om dagen, med en asiatisk saus med mye soyasaus og smør. Ingen remulade. Men remulade til stekt fisk er godt. Min kveite var vel mer kokt.
      Ostekake liker jeg ikke så veldig godt, så den hadde jeg nok stått over.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg