Slik lager du forbasket god foccaccia!

I dag skal det handle om mat i allansverden.  Og det skal handle om noe skikkelig godt, noe man kan ha som tilbehør til litt av hvert, eller som bare kan spises som man selv måtte ønske.  Det skal handle om foccaccia, brød gjerne pyntet og smaksatt med krydder og stæsj og med en slags opprinnelse i det nord-italienske kjøkken med aner derfra tilbake til etruskere og grekere og gudene vet hva, ifølge han google.  Jeg vet ikke.  Men jeg vet at foccaccia er skikkelig godt, og hvis du har lyst til å se hvordan du kan lage forbasket god foccaccia er det bare å scrolle seg nedover dette blogginnlegget og se hvordan foccaccia blir til i allansverden, med inspirasjon fra “Franciscas vakre verden”.  Slik lager du i alle fall kjempegod foccaccia.

Du trenger jo litt sånne ingredienser, noe sånt som dette……

Til deigen trenger vi 1 kg hvetemel, 1 pakke gjær, et par spiseskjeer med sukker, litt chillikrydder og salt og 9 dl vann.  Bland alt sammen til en lett klissete deig.

Det begynner å likne noe nå ja…..

La deigen heve ca. 40 minutter…..

Lag så en oljeblanding med 1,5 dl olivenolje, 1 teskje timian, 1 teskje rosmarin, 1 teskje basilikum, 1 teskje oregano og passe mye maldonsalt.

Dekk en stor langpanne med bakepapir.  Smør olivenolje på bakepapiret og strø på maldonsalt før du fordeler deigen utover.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen…..

Lar så deigen heve på ny 40 minutter under tildekking, og heller så oljeblandingen over deigen…

Strør på litt ekstra maldonsalt til slutt….

Klar for steking…..

Foccaccia stekes på 200 grader en halv times tid.  Kan gjerne hvile litt før servering.

Denne ser da helt aldeles perfekt ut…..

Foccaccia er et smaksrikt og veldig godt brød; passer perfekt som tilbehør til ulike middagsretter, for eksempel karrikylling, og det kan du lese mer om her.

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk!  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

    1. Takk for oppskrift! Jeg har påtatt meg å lage Foccaccia til Rødt sin lunsj på selveste 1. Mai.
      Kanskje blir denne oppskriften og ditt brød som serveres når de røde horder møtes på arbeidernes kampdag. Blir ikke det bra?

    2. Veldig spennende oppskrift. Gleder meg til endelig prøve å lage en foccacio.
      Tusen takk for oppskriften.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg