Prosjekt “Under 50 på mila 2025” – slik er status 10. juli:)

Jeg er altså i gang med prosjekt “Under 50 på mila 2025”.  Startskuddet gikk 1. juli, og da er målet mitt å trene og bli i bedre form slik at jeg kan klare å løpe under 50 minutter på 10 kilometer, en eller annen gang i løpet av 2025, om så på nyttårsaften 2025.  Da er i alle fall siste mulighet.  Kanskje vil jeg klare det før?  Eller kanskje vil jeg aldri klare det?

Det virker unektelig som et svært hårete mål å klare å løpe under 50 minutter på mila.  Jeg er i alle fall ikke der nå, så langt derifra, ikke i nærheten.  Jeg har klart å løpe ned mot 40 minutter på mila en gang for lenge siden, rekorden min er 41.52, men det er altså lenge siden, men før corona klarte jeg faktisk å løpe under 50 på mila under Midnight Sun Marathon i Tromsø, to år på rad, 49.52 og 49.16, men så har det dessverre blitt for mye kos de siste årene, for mye ost, vin, nydelige spekepøser, svenskjævlar, kjeks og for lite trening, så akkurat nå er ikke formen det den en gang var.  Men jeg har lyst til å gjøre noe med det, bli i bedre form, og jeg gjør altså et forsøk på å komme “Under 50 på mila 2025”.

Hva er så status pr. i dag?  Status pr. i dag er ingen hyggelig lesning.  Jeg har prøvd meg på en 10 kilometer siden jeg startet på et nytt og bedre liv første juli, bare for å prøve å se hvor ille det er.  For å ha noe å starte med, et utgangspunkt.  Og denne 10 kilometeren klarte jeg å kreke meg gjennom på en time og 5 minutter.  Det er mulig jeg kunne ha løpt raskere, men ikke mye raskere.  Ikke ned mot 50 for å si det sånn.  Så der er jeg altså i dag.  Ille!!  Men nå er jo målet at ting skal bli bedre.  Så har jeg testet et par 500 metere, for å se hvor fort jeg kunne klare å løpe en 500 meter, for løper jeg på to et halvt minutt på en 500 meter, så er det tempoet jeg må ha inne for å løpe mila på 50 minutter.  Jeg løp på 2.17, og det er bra, ny runde etter en liten pause på 2.23, så jeg har altså tempoet inne…på en 500 meter.  Kunne jeg ha klart å holde dette tempoet i 9.500 meter til?  Da ville jeg ha løpt mila på 47-48 minutter eller noe sånt.  Men det ville jeg ikke!!!  Hadde jeg holdt dette tempoet i 200 meter til, så hadde jeg fått hjerteinfarkt, eller slag eller noe annet rart som ikke er bra.  Ja, det virker litt umenneskelig å løpe 500 meter på to og et halvt minutt så mange ganger fortløpende etter hverandre, men det er altså dit jeg må.  Jeg er i alle fall i gang på veien mot det umulige…….

Jeg har trent litt sånn allsidig siste tida, litt løping, litt sykling og litt fjellturer.  Jeg er litt redd for strekk og belastningsskader og sånt hvis jeg trener for hardt til å begynne med, så målet er egentlig å trene allsidig og samtidig prøve å gå ned noen kilo i vekt, og så gradvis øke treningsdosene etterhvert som jeg blir litt lettere, det vi si ca. 10 kilo, og det er egentlig heller ikke lett…..

Så slik er altså status pr. i dag, onsdag 10. juli.  Det blir ikke lett å løpe under 50 på mila 2025.  Det kjenner jeg på kroppen.  Men jeg skal altså klare det, selv om jeg ikke helt forstår hvordan:)

Ha en fin dag:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les mer om prosjekt “Under 50 på mila 2025:  https://allansverden.no/under50paamila2025

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg