Hvordan lage nanbrød?

Reklame | CURLI, QKC og Kicks

Bruk rabattkoden Allan10 og få 10% rabatt på hårføneren CURLI AeroFLOW.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.

Tikka masala er snadder!  Jeg har sans for indisk mat, og da må det være nanbrød til.  Disse brødene er flate, ca. 1 cm tykke rundovale hvetebrød, og de brukes følgelig mye i det indiske kjøkken, men også på kjøkkenet til bloggeren Allan Kristensen når han lager indisk mat. Og det hender jo han gjør det.  I dag skal dere få bli med på hele proseccoen….ehhh..prosessen når Allan lager nanbrød.  Følg med!

For å lage nanbrød trenger du:

500 g hvetemel, 3 dl lunken melk, 50 g fersk gjær, 1 ss salt, 2 ss sukker, 4 ss olje, 50 g smeltet smør og litt maldon-salt til topping.

Finn frem kjøkkenmaskinen.  Hiv oppi ingrediensene, start kjøkkenmaskinen og håp på det beste.  Det skal bli en deig av det hele!

Når deigen ser fin og flott ut, er den smidig og klissete.  Da skal deigen stå til heving en time.  Du trenger ikke stå og følge med deigen mens den hever, men nå kan du gå og lese noen gamle innlegg på allansverden mens du venter.  Masse spennende, og ikke minst, intellektuelt sett svært stimulerende!  Når deigen har nådd dobbel størrelse, skal du dele deigen i 6 emner og la disse heve videre i 20 minutter.

Under heves deigen.  Det tar den tid det tar, i alle fall 20 minutter:)

Klem hver av de seks deigemnene ut på et stekebrett kledd med bakepapir.  Prøv å få nanbrødene ovale.  Prikk hull med en gaffel!  Dette er ikke for at det skal se litt kult ut, men er for å at brødene ikke skal blåse seg opp under steking.

Skru ovnen på maks temperatur.  Bruk vanlig over-og undervarme.  Nanbrødene må stekes på sterk varme, så sterk varme som mulig.  Vår ovn går til 300 grader, og varmere får vi det ikke.  Man kan selvsagt reise til planeten Merkur og steke nanbrødene der borte – der er temperaturen på overflaten 400 grader på dagtid når planeten vender seg mot sola.  Men for enkelhets skyld nøyer vi oss med å steike på 300 grader her hjemme:)

Sett brettet inn midt ovnen og følg med under steking.  Ting skjer fort når man steker på sterk varme, og brødene kan fort bli for mye stekt hvis du ikke følger med.  Ene nanbrødet blåser seg visst opp til tross for gaffelprikking.  Shit happens!  Men det kan spises like fullt!  Brødene er ferdige når de er gyllenbrune.

Pensle nanbrødene med smeltet smør når de er ferdige:)

Dryss over litt maldon-salt til slutt.  Det gir en kjempegod smak!

Klar for servering!  Tikka masala med nanbrød er kjempegodt.  Nanbrødene kan man dyppe i sausen.  Lag gjerne noe indisk en dag, med nydelige nanbrød til.  Det er en veldig fin gastronomisk opplevelse.  Jeg vet – jeg har prøvd!  

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no to ganger kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

(Oppskrift på nanbrød hentet fra coop.no – “Slik lager du Saritas beste nanbrød”).

For alle herremenn som har lyst til å gi kona, samboeren, kjæresten, elskerinna eller elskerinnene en fin gave, er hårføneren CURLI AeroFlow den perfekte gaven.  Jeg vil i alle fall ikke utelukke at bloggerfruen en dag kunne fått en slik vidunderdings i gave fra den den store prominente toppbloggeren himself, altså meg selv, og hadde jeg hadde noen elskerinner kunne det godt tenkes at jeg ville kjøpt en CURLI AeroFlow i gave til dem også, hver enkelt av dem.  CURLI AfterFLow er den kraftigste hårføneren på markedet, leveres med ny QuickDry ionisk teknologi, og du kan velge blant et bredt spekter av temperaturer-og hastighetsinnstillinger, skreddersydd for ditt hår.  CURLI AeroFlow er best i test 2024 hos anbefaler.com, dinguide.no og bestetester.no.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.  Og ikke vent for lenge, men klikk og kjøp i dag, for nå får du faktisk 10% rabatt på CURLI AeroFlow hvis du bruker rabattkoden Allan10 på denne CURLI AeroFlow-butikken.  Les utfyllende artikkel om CURLI AEROFLOW i DinGuide:  https://www.dinguide.no/curli-aeroflow-harfoner-best-i-test-2024/

Mer koreansk kvalitets-kosmetikk og sånn derre saker og ting fra QKC:

Kombucha Glow Serum Mist 100 ml:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4766543

Kombucha Gyeol-Biome MIst 100 ml:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4766552

Radiance Dual Cream 60 g:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4766558

Skin Tea Time Mask – Kombucha Tea 20 g:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4766565

Tovegan Colorfood Series Green Glow Up Cream 50 ml:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4766570

Vermuda Sun Gel SPF 50+ PA++++:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4766579

Parfyme til mannen fra Kicks:

Armani – Stronger With You Intensely EdP 50 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766594

Jean Paul Gaultier – Le Male Elixir 125 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766601

Yves Saint Laurent – L’homme EdT 100 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766609

Hugo Boss – Bottled Absolu Parfum 100 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766615

Dolce & Gabbana – The One For Men EdP 50 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766622

Versace – Dylan Blue Pour Homme EdT 100 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766627

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg