Slik lager du rosettbakkels:)

Reklame | Sam Cook og Iviskin

I dag skal det handle om julekaker i allansverden, skikkelige gode og usunne julekaker.  Det skal handle om rosettbakkels, og hva er så det er det sikkert mange som spør.  Rosettbakkels er en tynn og skjør smultstekt småkake, tilberedt av rosettbakkelsjern som først dyppes i kakerøre og så i smultgryte og simsalabim så ender det opp med at man har laget rosettbakkels.  Rare greier egentlig!

Du fikk kanskje lyst til å prøve deg på å lage rosettbakkels?  Det er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut når det er tale om smultgryter og rosettbakkelsejern, men det er fullt mulig å få til.  Følg med så skal jeg vise hvordan du kan lage rosettbakkels:)

Du trenger noen ingredienser som seg hør og bør nå man skal bake, og når du skal lage rosettbakkels trenger du egg, melk, smør, sukker og mel for å lage kakerøra, og så trenger du en pakke fett til smultgryta.

Ja, og så trenger du et rosettbakkelsjern.  Dette likner på ingen måte på andre kakejern, men et rosettbakkelsjern består av et langt håndtak med en rosett i enden, og på mange utgaver kan rosetten på enden byttes ut slik at man kan lage rosetbakkelse i ulike fasonger.  Hvis man ikke har et rosettbakkelsjern, er man antakelig litt sånn deep shit egentlig, for da kan det bli vanskelig å lage rosettbakkels, men det kan gå an likevel hvis man kjører kakerøren gjennom en trakt eller en sprut i form av kakesprøyte eller sprøytepose, og på den måten forme kakene på frihånd i kokende smult.  Jeg vil nok dog tenke at det enkleste er å skaffe seg et rosettbakkelsjern:)

Når man skal lage rosettbakkels, starter man med å lage røra.  Bland sammen de nevnte ingrediensene.  Bloggerfruen bruker følgende oppskrift, og det holder til 30 rosettbakkels minst:

100 gram hvetemel, 1 egg, 1,5 dl melk, 1 ts smelta smør, 1 ss sukker.

Ha ingrediensene oppi en bolle og kjør i gang med miksmasteren slik at alt blir godt blandet sammen.  Rosettbakkelsrøra skal være tynn og fin.

Røra er ferdig!  Bloggerfruen har den opp i en form slik at den klar for det skal skje videre….

Men rosettbakkelsrøra kan bare vente litte granne mens vi gjør klar smultgryta.  Smelt fettet i en kasserolle.  Når alt fettet er smeltet, så har vi koketoppen på nivå 7 der 9 er varmeste nivå.  Da er det passe varmt for å mekke i stand rosettbakkelser.

Jeg starter med å varme opp rosettbakkelsesjernet i smultgryta noen sekunder.  Så dypper jeg det varme jernet i kakerøra.  Dypp jernet i røra slik at jernet ikke senkes ned i røra.   Hvis hele jernet senkes ned i røret, vil det bli vanskelig å få kakene til å slippe jernet senere.

Jeg dypper nå jernet med røra i den varme smulten.  Da slipper røret taket, og kakene stekes ferdig i smultgryta.

Et lurt lite tips for å sjekke om temperaturen i smeltgryta er ok er å dyppe skaftet på en tresleiv ned i smultgryta.  Dersom det bobler lett rundt treskafet, er alt klart for å dyppe oppi det som skal bli rosettbakkels:)

Når man føler at man har hatt rosettbakkelsjernet med kakerøra oppi smultblandingen lenge nok, tar man det bare opp, og bruker en gaffel for å frigjøre rosettbakkelsen fra jernet.

Rosettbakkelsene blir ekstra gode og usunne hvis man lar dem ta seg et sukkerbad før man legger dem på en rist for avkjøling.

Lurt å legge de ferdige rosettbakkelsene på en rist med matpapir, for matpapir vil trekke til seg en del fett som det er rikelig av når man tar opp rosettbakkelsene fra smultgryta.  

        

Kjempegode rosettbakkels!  Få deg et rosettbakkelsjern og kjør i gang smultgryta:)  Veldig gode julekaker:)

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les blogginnlegg om julekaker og gode saker og ting til jul:  https://allansverden.no/page-55/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

r.

 

4 kommentarer

    1. Rosetbakkels er fine julekaker som gjør seg på kakefatet. Og til alle de som synes røra til Allan ser litt lite ut. Ikke doble eller tredoble den. Kjerringa snakker av erfaring. Har laget litt vel store porsjoner av denne røra og blitt stående å steke i flerfoldige timer. Det er ikke mye røre som trengs til hver kake.

      1. Ja, det er sant det du skriver om mengden med røre. Jeg syntes det så veldig lite ut den røra vi lagde hehe, men vi ble stående å steike ganske lenge ja for er jo så lite røra som skal til hver kake. Gode kaker de rosettbakkelsene:)

    2. Rosettbakkels er jo bare nydelig, å morsomme å spise. :)) Bruker du eller bloggerfrua å lage jønnbrød å ha til moltekrem i jula? Det er også veldig godt,altså. <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg