Til Nordens Paris med bobilen Bob

Reklame | Gymgrossisten og BliVakker

ICANIWILL//ICANIWILL//Gorilla Wear//GASP

Bobilen Bob står fortsatt på vinterlagring, men i allansverden er Bob stadig vekk ute på tur.  Og det er gøy!  I dag skal vi bli med bobilen Bob på en liten tur, ikke så langt, men til et sted der det er masse å ta seg til.  Trolig er det hit Bob har vært på tur flest ganger, for fra Bardu der Bob jo bor er det ikke så langt til dit vi skal, og vi har ofte vært på helgeturer til dette stedet.  Hvor skal vi så reise?  Vi skal til 9000-byen…..ishavsbyen…..Nordens Paris……ja, vi skal selvsagt til Tromsø.  Her bor og har bodd mange kjente og prominente personer, av de som har bodd her før, bør nevnes influenseren Allan Kristensen, en gang nr. 8 på topplista til blogg.no:)

Fra Bardu er det vel en 15-16 mil til Tromso, og gamle Bob bruker ikke så alvorlig mange timer på ferden til Nordens Paris. I gamle dager, helt tilbake til 1800-tallet var det ganske så spesielt at sypiker i Tromsø gikk kledd som i Paris, datidens referanseramme for mote, luksus og denslags, og det var vel slik begrepet “Nordens Paris” oppstod.  Og mange rike og prominente Tromsø-beboere reiste ut til Europas sentrum Paris og hentet tilbake fine varer som de utsmykket boligene sine med.  Jeg pleide forresten også å utsmykke leiligheta mi da jeg bodde i Tromsø.  At Tromsø har fått mange kafeer, restauranter og skjenkesteder har vel også bidratt til å forsterke byens image som “Nordens Paris”.

Når Bob ankommer Tromsø, pleier vi å parkere på bobilparkeringa mellom Hålogaland Teater og Polaria.  Denne har en en flott og sentrumsnær beliggenhet, men er blitt en del dyrere her de siste årene, og det finnes også andre muligheter for å plassere bobilen i Tromsø.  Man kan etablere seg på Tromsdalen Camping eller på småbåthavna i Tromsdalen, eller så har selvsagt en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no sine litt småhemmelige sentrumsnære “stellplatzer” som han ikke bør røpe her.  Sorry, det vil være dumt av meg å avsløre disse ettersom de da trolig blir opptatt når bloggeren selv skal benytte dem, så de røper jeg aldri, såfremt jeg ikke blir truet med halshugging eller radbrekking, og hode på stake og kroppen på steile og hjul (har visst høre litt mye på denne “henrettelsespodden” på spotify i det siste).

Det er mye å finne på når bobilen er parkert i Tromsø.  Her har bobilen Bob stoppet på bobilparkeringa mellom Polaria og Hålogaland Teater – kort gåtur inn til sentrum.

I Tromsø bør man ta seg en tur opp sherpatrappa på toppen av Fløyfjellet.  Man kan kjøpe en vaffel i kafeen ved Fjellheisen før man tar fjellheisen ned igjen:)

Er mange kafeer i Tromsø.  Aunegården har mange gode kaker.  Ostekake på Aunegården er en sikker vinner.  Trøffelkaka er også kjempegod.  Klikk her for å se hvordan du selv kan lage trøffelkake ala Aunegåden.

Pizza på Yonas er et must når man besøker Tromsø.  Smaker fantastisk!

Holdt nesten på å glemme “rakettpølsa”.  Den må dere prøve.  Fås kjøpt på Rakettkiosken.  Det er bare en pølse som er enda bedre enn “rakettpølsa”, og det er “Southern Dogs”, som dere faktisk kan lage selv.  Klikk her for å se oppskrift på hvordan du lager “Southern Dogs”

Etter å ha fortært en rakettpølse, en pizza på Yonas og en ostekake på Aunegården, er det vel på tide å leske strupen. Og det kan man gjøre oppe i skybar’en på hotellet “The Edge” mens man nyter flott utsikt over byen.

Og er det fint vær, og det hender jo det kan være fint vær i Tromsø, er det flott å sette seg på en fortauskafe, for eksempel utenfor “Kystens Mathus” før man vandrer tilbake til bobilen Bob.

Hvis det er slik som mange moteguider antyder, at mange farger som skriker kan virke slitsomt, er det kanskje på sin plass å ta seg en hvil når man er tilbake i bobilen Bob.  Og så kan man jo gjøre flere ting i Tromsø senere.  For Tromsø er en spennende by med mye å tilby en besøkende.  Ta deg gjerne en Tromsøtur, med Bob eller Bodil.  Hyggelig at du ble med på den lille bobilturen til Tromsø:)  Nedenfor kan du bli med på andre reiser med bobilen Bob, både hit og dit.  Ha en fin dag videre:)

PS:  Meld deg gjerne inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Besøk bobilen Bob på facebook og instagram:

https://www.facebook.com/bobilbobben

https://www.instagram.com/bobilbobben/

Se andre bobilrelaterte innlegg på allansverden:

Tur til Havøysund

Tindevegen

En blogger i Hamningberg

Kjøretur langs nasjonal turistvei på Senja

På besøk hos julenissen i Rovaniemi

Smarte ting å ha med på bobiltur

Tur til Nyksund

Vi besøker verdens vakreste øyrike

Med bobil til Målselv Fjellandsby

De fineste stellplatzene

Tur til Vardø

Med bobil nesten til Russland

Vierailemme muumiopeikkojen luona

På tur til byer og steder som begynner på bokstaven “H”

Hund på bobiltur

Tur til Vimmerby og Astrid Lindgrens verden

Makeup Revolution//RMS Beauty//Makeup Revolution//Makeup Revolution

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg