Hvordan smaker maten i Spania?

Reklame | Aimn, Sam Cook. CIURLI, Iviskin og Neatsvor

Rabattkoder:  Allank15 – 15% rabatt på hele shoppen hos Iviskin og Neatsvor.  Allan10 – 10% rabatt på hårføneren CURLI AeroFlow.

Hvordan smaker så maten i Spania?  Ja, det er akkurat det som dagens innlegg i allansverden skal handle om, maten i Spania altså.  Jeg har vært i Spania, og jeg har spist mat, hvilket man vel nesten ikke kunne unngå såfremt man ikke skal sulte ihjel, men også lenge før man sulter ihel så er nok slik at uten mat og drikke så duger helten ikke.  Eller i alle fall så fungerer helten adskillig dårligere uten mat, og drikke til.  Og slikt kan vi vel ikke ha noe av, helten og toppbloggeren må kunne fungere, for hvis han så ikke gjør, så blir for det fort masse dårlige innlegg på bloggen, for eksempel om lite eller ingenting eller rett og slett rent fjas, og det er neppe noe særlig å være bekjent av, og slikt vil vel ikke alle bloggleserne ha noe av heller, i alle fall noen.  Folket vil sikkert ha en blogger som skriver skikkellig gode blogginnlegg, og da må helten og toppbloggeren ha mat for å kunne fungere optimalt, også i Spania.  Så hvordan er det så med maten i Spania?  Jeg har testet ut, litt av hvert, over en sånn cirka tidagers periode.  Var ute og spiste på restaurant om kveldene under et opphold på Playa Flamenca utenfor Torrevieja der på solkysten et sted.  Og jeg spiste og drakk som en helt, som seg hør og bør en sulten og tørst toppblogger og bloggkonge og alt det derre der.  Så nå lurer dere selvsagt på om jeg likte denne maten i Spania, og da er det bare en ting å gjøre, for nå begynner sikkert alle blogglesere både her og der å bli ganske så nysgjerrige på denne spanske magten, så da er det vel på tide å si noe om maten i Spania og om den er god eller ikke, eller noe sånt midt i mellom.  Og det skal jeg nå gjøre i det følgende.  Det blir anmeldelse av all maten jeg har kjørt i meg på restaurant i Spania, med terningkast, og med mulighet for hyllest av deilig god mat, og med fare for radbrekking av mat som smaker æsj og fysj.  Jeg starter på dag 1, med å si noe om maten første dag i Spania, og sånn går nå dagene.  Here we go!!!

Dag 1 – Tapas på Milk and Honey på Mosca-senteret på Playa Flamenca

Det er bare en ting å si om tapas!!  Fantastisk godt uansett hvor man måtte spise det.  Og dennne tapasen jeg spiser første kvelden i Spanien er intet unntak i så måte.  Svinaktig godt rett og slett.  Det blir servert fire retter, pommes frites, noe ost og skinkegreier, ostefat med spekepølser og skinke, kyllingvinger i en deilig saus og spare ribs med pommes frites.  Fytterakkern noe så utrolig godt!!  Jeg blir mett, jeg blir glad og lystig av den deilige maten, og det allerede før jeg har begynt på sangriaen.  Terningkast 6 for tapas på Milk and Honey eller hva det nå var det het. Blir ikke lett å toppe dette!!!!

Dag 2: Sirloin-steak på Rocky’s et eller annet sted der borte i Spania

Andre kvelden går turen ut til et sted som het Rocky’s.

Jeg får meny……

Og jeg bestemmer meg for å smelle til med en sirloin steak, 200 gram, såpass må det vel være…..

Og det er ikke så mye annet å si om denne maten at den er helt aldeles fantastisk, himmelsk god.  Nydelig kjøttstykke og deilig tilbehør!!  Et fantastisk festmåltid!!! Kanskje er kjøttstykket litt seigt, men så er det masse barbecue-saus til og da kan biffen være som seig den bare vil.  Man må bare like det, i alle fall i allansverden!  Og prikken over I’en……ingen overhyggelige kelnere som driver og springer og logrer rundt og spør om maten smaker og og hvor man kommer fra og bekrefter at de også har en venn som har en fetter som kjenner en som har vært i Tromsø eller var det Lofoten, og det er nesten like deilig avslappende som å spise på Egon:)  Det er bare en ting å gjøre.  Og det er å smelle til med terningkast 6 for maten på Rocky’s.

Sangriaen på Rocky’s er også veldig bra, selv om de er litt spesielle disse spanjolene som driver og vanner ut rødvinen med juice!!!  Stort sangria-glass dog, og det fylles opp til randen, hvilket jeg kan like, hver eneste bidige dag:)

Dag 3: Balti shakira på Shakira restaurant i Mosca-senteret

I dag skal det spises indisk mat…..turen går til Shakira restaurant på, skjønt hun sangeren Shakira er vel ikke fra India, men fra Colombia, men det får nå våge seg ettersom det vel ikke er det sentrale i denne sammenheng, og det så langt derifra.

Mange retter å velge mellom på menyen.  Men jeg går for noe som heter Balti shakika.  Det er noe kjøtt, noe saus, krydder, grønne saker, ris, nanbrød og dette er jammen noe annet enn trauste norske kjøttpølser med kokte poteter til.  Dette er helt fantastisk deilige smaker, og det er bare så fantastisk godt at jeg tror dette er kanskje noe av det beste jeg noensinne har smakt og jeg innser at jeg må begynne å spise indisk mat oftere snarere enn sjeldnere.  Terningkast 6, minst!!!  Og her du lyst til å lese mer om mitt besøk på Shakira restaurant, så kan du klikke her.

Dag 4: Spaghetti bolognese på Sorrento et eller annet sted i Spania og ikke i Italia

Resten av gjengen har lyst på pasta i dag, åpenbart, siden vi havner på en slik italiensk-lignende restaurant som vel er en italiensk restaurant, kort og godt, intet mer, intet mindre.

Mye forskjellig på menyen.  Jeg går for en spaghetti bolognese.  Den er ikke stygg, den er god, men det smaker vel det samme om man spiser den ute på restaurant eller om man lager den hjemme.  Spaghetti bolognes er og blir spaghetti bolognes, i allansverden, og det blir terningkast 3.

Dag 5:  Paella på “Paellas by che” på La Zenia Boulevard-senteret

Endelig er dagen kommet for å smake på paella, og mer spansk enn dette blir det ikke.  En vikelig spansk signatur-rett, nasjonalrettt og mere til, og det er mye rart oppi paella, kokt ris, olivenolje tilsatt safran og gjerne blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl, kanin, hund, katt og så videre.  Nei, ikke hund og katt, men mye annet rart kan man gjerne finne oppi en paella, og gudene vet hva det er alt som er oppi.

For en flott paella som kommer på bordet, i en stekepanne, og det passer bra ettersom ordet paella visstnok skal bety “stekepanne” rett oversatt etter hva jeg kan lese hos han google.

Jeg liker paella.  Det er en god risotto-greie med alt mulig slags rart og smak av hav.  Jeg vet ikke om jeg tar helt av.  Men jeg tar litt av, såpass at jeg slår til med terningkast 4, og har du lyst til å lese mer om mitt inntak av paella, så kan du klikke her.

Dag 6: Buffet på Chimichurri grillhouse på La Mosca-senteret

Jeg er visst sulten i dag, for jeg dundrer av gårde på buffet.  Det handler om argentinsk buffet.  Man betaler en sum og så kommer det kelnere og kokker og restaurant-eiere med døtre og sønner og besteforeldre bort til bordet der man sitter og forer en med den ene delikatessen etter den andre inntil man er så mett at man ikke klarer mer og ber om å få slippe og få gå.

Og det er levende musikk til maten også…

Og så begynner den å komme…..all maten…….

 

Der kom kjøttskjæreren med litt mere…….det var bra, for jeg begynte jo å bli litt mere sulten……

 

Det er bare en ting å si om argentinsk buffet.  Himmelsk!!!!  Så mye godt!!!  Alle skjønner vel at det blir ikke terningkast fire av dette.  Ikke terningkast tre heller.  Terningkast 6 for all den deilige maten på Chimichurri steakhouse.

Dag 7: Andebryst i rødvinsaus med noe sånn eplegreie i mango chutney på Casa Carmen på La Zenia-senteret

Jeg går hit for å spise andebryst….

Og det blir spennende, for andebryst har jeg aldri spist før.  Og så kommer den andebryst-greia, badet i mango chutney-saus og noe potetstappe greie og så noe sånn saus.  Jeg gleder meg til å smake, og setter tennene i et tilsynelatende deilig kjøttstykke, som dessverre ikke er så deilig likevel.  Dette blir for tørt etter min smak.  Kanskje er kjøttet for mye stekt etter min smak, kanskje liker jeg bare ikke andebryst.  Det er for lite smak, det er for tørt, og i dag er visst alt galt og varmt er det også og jeg er visst ikke helt i humør.  Og det går på alle mulige måter utover andebrystet.  Terningkast 1.

Dag 8:  Froskelår på the Grumpy Chef der i området et sted

Dagen er kommet for spise noe som ingen kunne tru at nokon kunne spise…..froskelår.  Jeg har bestemt meg for å spise froskelår.  Man må bare gripe muligheten.  Det kom meg for øre at man kunne spise denslags her nede, og at de serverte dette rett borte i høgget her vi holdt til på Playa Flamenca.  Så da blir det et besøk til The Grumpy Chef…….for å stifte nærmere bekjentskap med frosk og sånt…….

Og sånt ser det altså ut når man bestiller froskelår og godsakene kommer på bordet…….

Jeg kan ikke si at froskelår er stygt.  Jeg vil tenke at ligner litt på kylling, men ikke helt som kylling, og det er vel ikke så rart ettersom kylling ikke er det samme som frosk, men noe sånt som likner litt.  Froskelårene inneholder litt små bein av og til, som i en liten fisk, og så er det en smak der som ikke er kylling, ikke helt fisk, jeg har ikke spist kråke, men kanskje er det kråke?  Jeg er litt i tvil.  Et eller annet rart er det i alle fall!  Men det er ikke æsj, i alle fall ikke kjempeæsj.  Fullt spiselig!  Men samtidig er det mye annet som man heller kan spise enn froskelår.  Ingen høydare vil jeg si.  Det blir ikke mer enn terningkast 2.  Jeg foreslår at vi freder frosken, lar den få hoppe og sprette rundt omkring, så kan vi heller spise andre ting som smaker enda bedre.  Dog lar jeg ikke froskelårene gå til spille…klikk her for å lese mer om mitt besøk på the Grumpy Chef og mitt inntak av froskelår.

Dag 9: Bacalao på Leonardo restaurant i Spania et eller annet sted

Endelig!  Jeg skal spise bacalao, en skikkelig signatur-rett på denne iberiske halvøya.  Bacalao er jo slik jeg har innbilt meg en klippfiskrett, en tradisjonsrik gryte med klippfisk og poteter i en smaksrik, tomatbasert saus, og jeg regner med at fisken og potetene og den tomatbaserte sausen skulle være ekstra god i bacalaoens hjemland.  Så da var det bare å bla opp menye og bestille bacalao….

Jeg ventet…..og ventet……og så kom den bacalaoen…….

Hei, vent nå litt!!!  Det var da bacalao jeg bestilte.  Men jeg sliter veldig med å finne klippfisken og den tomatbaserte sausen.  For på et lite fat får jeg noen kokte poteter, og på et større fat ligger det et stykke kokt torsk uten smak, og noen grønnsaker, alt badet i smør!!!!  Er dette bacalao?  Ja, det er visst det, for ordet bacalao på spansk betyr visst både torsk, salt eller tørket eller fersk, rett og slett torsk.  Så det betyr altså at bacalao kan være så mangt når man bestiller bacalao i Spania.  Og det man da vel gjerne får er er rett og slett torsk, kanskje salt eller tørket eller fersk.  Jeg smaker på fisken.  Den går ned med hud og hår og skinn og smør.  Jeg er ikke kresen, men skinnet får ligge igjen.

Hva skal man så si om bacalao i Spania?  Ikke så mye å si egentlig!  Jeg får et stykke kokt torsk som ikke smaker noen ting, badet i smør med noen grønnsaker til.  Potetene er høydepunktet, men de er samtidig ikke veldig gode de heller.  De smaker poteter, that’s it.  Hadde det nå enda vært bacon med som tilbehør, men det var det ikke.  Det var derimot med brokkoli og noe annet grønt som ikke bidro til å heve smaken til at det skulle smake et eller annet.  Terningkast 0.  Jeg sier bare en ting!  Styr unna bacalao i Spania!!  Og har du lyst til å lese mer om mitt besøk på Leonardo restaurant for å spise bacalao, så kan du klikk her eller der eller både her og der.

Da var all maten i Spania spist og fortært og vel så det.  Jeg føler meg mett, ikke minst etter mitt besøk på det derre argentinske steakhouset.  Mye god mat i Spania, noe rar mat og noe mat som ikke falt helt i smak.  Men det gikk ned.  Takk for maten!!

Ha en fin dag!  Hyggelig at du besøker bloggen min.  Velkommen tilbake en annen gang!

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om Spania:  https://allansverden.no/page-94/?pagelayer-live=1

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Bruk rabattkoden Allan10 og få 10% rabatt på hårføneren CURLI AeroFLow.  Denne koster til vanlig 3.500 kroner, men  er nå på tilbud til kun 2.490, og med rabattkoden Allan10 som gir ytterligere 10% rabatt, så koster den bare bittelittegranne mer enn et par tusenlapper.  CURLI AeroFlow er den kraftigste hårføneren på markedet og leveres med ny QuickDry ionisk teknologi.  Du kan velge blant et bredt spekter av temperaturer-og hastighetsinnstillinger, skreddersydd for ditt hår.  CURLI AeroFlow er best i test 2024 hos anbefaler.comdinguide.no og bestetester.no.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.  Husk å bruke rabattkoden Allan10 så du får 10%rabatt.  Les utfyllende artikkel om CURLI AEROFLOW i DinGuide:  https://www.dinguide.no/curli-aeroflow-harfoner-best-i-test-2024/

Flotte moteriktige jakker til henne fra aimn:

Dark Clay Pile Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151254

Black Pile Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151255

Spearmint Balance Blocked Windstopper Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151257

Black Verbier Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151259

Black Quilted Femme Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151262

Almond White Pile Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151264

Black Oversized Quilted Anorak:  https://aimn-no.mtpc.se/5151266

Black Cropped Waterproff Anorak:  https://aimn-no.mtpc.se/5151269

Black Waterproof Parka:  https://aimn-no.mtpc.se/5151271

Black Windbreaker Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151272

Black Lightweight Anorak:  https://aimn-no.mtpc.se/5151273

Black Rain Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151276

Black Softshell Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151279

Khaki Oversized Quilted Anorak:  https://aimn-no.mtpc.se/5151282

Espresso Waterproof Parka:  https://aimn-no.mtpc.se/5151284 

Denim Quilted Jacket:  https://aimn-no.mtpc.se/5151288

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg