Slik lager du bloggerfruens knallgode krumkaker:)

Reklame | Sam Cook, Kicks, QKC, Neatsvor, Iviskin og CURLI

I dagens innlegg i allansverden skal det handle om krumkaker, sånn skikkelig tradisjonell norsk julemat som de fleste har et forhold til, unge som gamle.  Ja, faktisk er krumkaken en av de eldste julebakstene vi kjenner til, om ikke den eldste.  Ifølge wikipedia var krumkane opprinnelig en påskekake, brukt som nattverd for jødene under den julianske kalenderen, men da vi gikk over til den gregorianske kalenderen vi bruker i dag endte krumkaken opp med å bli en julekake, som den er i dag.  Men skal vi se til tradisjon og historie og sånn, så er det altså helt innafor å tenke at jula varer helt til påske og gomle i oss krumkaker også i påsken, i alle fall hvis man er jøde og og skal ha nettverd.  Ok, nok om det!  Hvordan lager man så disse krumkakene.  Og her finnes det sikkert titusen nettsteder og kokebøker der man kan finne oppskrift på krumkaker og lese om hvordan man lager disse kakene, og med dette blogginnlegget så kommer det nok et nettsted eller en blogg der dere kan lese hvordan dere kan lage krumkaker, og kanskje er dette da således oppskrift nr. titusenogen på krumkake.  Slik lager du bloggerfruens knallgode krumkaker!!!

Finn frem ingrediensene….

Og det vi trenger er 250 gram smør, 4 egg, 250 gram sukker, 250 gram hvetemel, 250 gram potetmel, 1 ts bakepulver og 4 dl kaldt vann.  

Man starter så med å piske egg og sukker til en tykk og god eggedosis hvorpå man deretter har oppi smeltet og avkjølt smør.

Bland så mel, potetmel og bakepulver og vend i sammen med vannet…

Nå skal røren få svelle en stund, altså bare stå der og ikke gjøre noen ting som helst.  

Nå er tiden kommet for å finne frem krumkakejernet.  Visste du forresten at det eldste krumkakejernet stammer helt tilbake til 1500-tallet.  Dette vi bruker er imidlertid av nyere dato og ikke noe gammelt og rustent krumkakejern fra 1500-tallet, og det er vel like greit det.  Man legger nå en teskje eller noe sånt med røre i et varmt jern og trykker godt sammen.  

Og mens kakene nå stekes inni jernen ved svak til middels varme, finner man frem en krumkakepinne…

Og nå må man ha denne krumkakepinnen klar!!  For når krumkaken er blitt sånn gyllenbrun, er den ferdig, og når den er nystekt og varm har krumkaken en slik konsistens at den kan formes, og da tar man krumkakene rundt en krumkakepinne straks de blir tatt ut av jernet, og snurrer rundt og sånn omtrent som på bildene under….

Man kan altså bruke en krumkakepinne for å forme krumkakene, og den får da form som et kremmerhus, men man kan også legge krumkaken over bunnen av et glass slik at krumkaken da får form som en skål……perfekt å lage krumkaker med form som skål hvis man vil ha noe godt oppi krumkakene – multekrem er i så måte helt perfekt.
Hvis man ikke har tenkt til å spise opp krumkakene med en gang, bør man oppbevare dem i en kakeboks, gjerne litt mørkt og kaldt, så ligger de klare der til man får lyst på noe godt i jula.  Og krumkake må man vel ha på kakefatet til jul, for eksempel i lag med jønbrød, sjokoladebolle, multekrem og andre godsaker.  

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om jul:  https://allansverden.no/page-16/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Bruk rabattkoden AK15 og få 15% rabatt på robotstøvsugeren Neatsvor X600 Pro og hårfjerneren Iviskin IPL G3.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp Neatsvor her og Iviskin der.  Du kan lese mer om Neatsvor X600 Pro både her og der.  Neatsvor X600 Pro er best i test hos TekguideHjem og hageForbrukerlivBeste.no og Side2.  Vil du vite mer om Iviskin IPLG3 kan du klikke 3 her eller der.  Iviskin IPL G3 er best i test hos Forbrukerliv og Getfitness, og er rangert som nr. 1 mest populære hos Prisguiden under kategorien “Hårfjerner med lys & IPL Hårfjerner”.

For alle herremenn som har lyst til å gi kona, samboeren, kjæresten, elskerinna eller elskerinnene en fin julegave i år, er hårføneren CURLI AeroFlow den perfekte julegaven.    CURLI AfterFLow er den kraftigste hårføneren på markedet, leveres med ny QuickDry ionisk teknologi, og du kan velge blant et bredt spekter av temperaturer-og hastighetsinnstillinger, skreddersydd for ditt hår.  CURLI AeroFlow er best i test 2024 hos anbefaler.com, dinguide.no og bestetester.no.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.  Og ikke vent for lenge, men klikk og kjøp i dag, for nå får du faktisk 10% rabatt på CURLI AeroFlow hvis du bruker rabattkoden Allan10 på denne CURLI AeroFlow-butikken.  Les utfyllende artikkel om CURLI AEROFLOW i DinGuide:  https://www.dinguide.no/curli-aeroflow-harfoner-best-i-test-2024/

Parfyme til mannen fra Kicks:

Armani – Stronger With You Intensely EdP 50 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766594

Jean Paul Gaultier – Le Male Elixir 125 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766601

Yves Saint Laurent – L’homme EdT 100 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766609

Hugo Boss – Bottled Absolu Parfum 100 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766615

Dolce & Gabbana – The One For Men EdP 50 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766622

Versace – Dylan Blue Pour Homme EdT 100 ml:  https://kicks-no.mtpc.se/4766627

Koreansk kvalitets-kosmetikk fra QKC:

Skin refining snail mask 23 g:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4759285

Skin refining hydrogel eye patch (2 gr x 5pz):  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4759291

Premium Gold Collagen Cream 50 g:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4759299

Youth Water Hand and Neck Body Lotion:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4759303

Contently After All Volumizing Schampoo 500 ml:  https://q-korean-cosmetics-no.mtpc.se/4759305

 

 

2 kommentarer

    1. Der var din krumkakebakst i boks, ja. Bra. Måtte inn å se hvordan oppskrifta de er. Omtrent som min ser jeg, så da har vi begge ordna krumkaker til jul i år også. Jeg bakte her om dagen. Blogga om det også.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg