Cluedo – det ultimate påskespillet!

Reklame | Lyko og Indiska

Compagnie de Provence//Ogx//Manic Panic//Mr Bear Family

Det stunder mot påske.  Inneværende uke er siste uke før påsken, og det er på tide å begynne forberedelsene til påskehøytiden.  For de av oss som skal bort i påsken, kanskje på hytta, er det snart tid for å begynne å se over hva man skal ha med seg på påsketur.  Det er jo gjerne litt av hvert som skal med, det være seg mat, klær, ski, utstyr og så videre og så videre, og ja, så må man jo ha med litt påskekrim, og det kan være i form av litt av hvert.

Krim i påsken har jo lange tradisjoner i Norge.  I påsken i 1923 ble det på forsida i Aftenposten rundt påsketider reklamert for krimboka “Bergenstoget plyndret i natt” av Nordahl Grieg og Niels Lie.  Boka ble en stor salgssuksess, og året etter begynte forlaget Aschehoug å satse på krim ved påsketider.  Og med ett var påskekrim’en kommet for å bli.

Det er selvsagt mange krimbøker man kan velge å ta med seg på påsketur, men det er også koselig å spille brettspill sammen i påsken, og da er det ett spill som gjelder…og det er “Cluedo”, det optimale påskespillet.

Brettspillet Cluedo er på en måte et detektivspill.  Handlingen i spillet er lagt til et engelsk gods.  Et drap har funnet sted i herskapshuset.  Det er seks mistenkte, og det er opp til deltakerne å oppklare saken.  Man må sette spørsmålstegn ved det meste for å løse mysteriet..  Hvem utførte drapet?  Hvor? Og med hvilket våpen?  Man må gjennomsøre herskapshuset etter spør, stille utspekulerte spørsmål og spille kortene sine godt.  Det gjelder å løs mordgåten først for å vinne!

Man kan være alt fra 2 til 6 spillere, og det kan jo kanskje også bety at spillere kan forsvinne i løpet av spillets gang uten at det betyr at spillet må avbrytes, noe som jo er praktisk når det gjelder slike spill som dreier seg om krim og mord.  Cluedo passer for de fleste fra 8 til 99 år, og det er fint, for det betyr at jeg fortsatt kan spille Cluedo i påsken noen år fremover.  Dog må det nevnes at spillet krever logisk tenkning, så for vår del betyr det at spillet i liten grad egner seg for Picasso og Felix Askeladden, men det passer desto bedre for en blogger somn har vært nr. 8 på topplista til blogg.no.

Anbefaler dere å ta et slag Cluedo i påsken!  Spennende spill!  Trivelig å samles flere for et brettspill om kvelden etter en fin skitur.  Og så kan man jo kikke på litt påskekrim på tv, og lese litt videre i krimboka før man legger seg, så må det vel bli bra med krim den dagen.  Ha en fin dag og lykke til med påskeforberedelsene:)

(Kilde:  https://studenttorget.no/index.php?show=4939&artikkelid=6651)

PS:  Meld deg gjerne inn i facebook-gruppa til allansverden, og bli med allansverden opp til toppen av topplista til blogg.no  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Indiska//Indiska//Indiska//Indiska

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg