Bytur og fjellandsbytur!

Så er det fredag og snart helg. Vi drar opp til «hytteleiligheta» vår i Målselv Fjellandsby etter jobb i kveld.  Det blir kjempefint.  Vi gleder oss til helg oppe i fjellandsbyen.  Vi tar en bytur først, en tur innom Bardufoss altså, som jo er blitt by i høst. 

På bildet er Picasso og jeg ute og går tur oppe i fjellandsbyen tidligere i høst, og vi prøver å se om vi kan se den nye byen der nede et sted, altså Bardufoss by eller Andselv by eller kanskje Andeby eller hva nå den nye byen skal hete.  Den er ikke så helt lett å få øye på, men den skal være der nede et sted. Jo, vi ser faktisk noen små husklynger der nede et sted Ja, politikerne i Målselv har altså vedtatt bystatus for Bardufoss. Og hvorfor ikke? Jeg synes for å være helt ærlig at det er et veldig bra vedtak, og ikke bare for oss fra den rette sida av Istindan, slik at vi kan lage vitser og ordspill rundt størrelsen på den nye metropolen (kremt..kremt…hehe), men jeg tror faktisk det er veldig lurt å vedta bystatus for Bardufoss når kriteriene for å gjøre det faktisk er tilstede. Hvis en ønsker utvikling på et sted, med økt bolyst og tilflytting, mer næringsvirksomhet og flere arbeidsplasser, så vil jeg tenke at et vedtak om bystatus kan virke positivt. Det er i seg selv ikke nok selvsagt. Det må jo være handling og plan bak ordene, men et vedtak om bystatus kan gjøre noe med hvordan en ser på seg selv, det kan få frem nye ideer, skape optimisme, og jeg vil tenke at det kan gjøre det lettere å markedsføre stedet og få det til å bli mer attraktivt for næringsaktører, som kan velge å etablere seg på nettopp Bardufoss by i konkurranse med andre steder/kommuner i området. Hvis en ser til andre steder der en i utgangspunktet ikke vil tenke og se på seg selv som en «by», men som har vedtatt bystatus, så har dette i ettertid vist seg å ha hatt positiv effekt for vekst, bolyst og næringsvirksomhet på stedet. Jeg tror at her har politikerne i Målselv gjort et strategisk klokt vedtak når de har vedtatt bystatus for Bardufoss. Jeg vil tenke at for å utvikle ting kan det være lurt å tenke litt «stort», litt optimistisk, ha mål og visjoner. Det ble vel gjort det da Målselv Fjellandsby så dagens lys for en del år siden, av mange sikkert sett på som et luftslott til å begynne med, og nå ble jo ikke alle planene for fjellandsby-konseptet realisert i praksis, og det ble ikke så stort som det var planlagt kanskje. Det har vært konkurser, men status pr. i dag er nå at det er ganske mye her oppe, det er et flott sted, og det er blitt til på grunn av at en turte å tenke stort og satse, på en fjellandsby i Målselv. Her er masse hytter og leiligheter, flere kommersielle aktører, alpinanlegg, flotte skiløyper, kafe, restaurant og skipub, blånisseland/basecamp nord, helårs tur/sykkel/ski-løyper under planlegging, for å nevne noe.  Ja, og sist men ikke minst så har de jo også fått en blogger oppe i fjellet, med familie, herunder også en fjellkatt og en fjell-hund.  Enda en attraksjon her oppe altså! 

Ja, vi gleder oss til å tilbringe helga her oppe.  Nå venter vi på snøen slik at vintersesongen kan begynne, med nedoverski, bortoverski og afterski,  Ja, er jo en av disse ski-aktivitetene en kan bedrive helt uten snø.  Det får være en trøst.  Ha en god helg:)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg