Under Armour//Under Armour//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL
Gjør dere klar for å lese hvordan dere kan lage noe helt aldeles vanvittig godt!!! Smuldrepai med epler!!!! Fantastisk godt!! Skikkelig god bloggermat! Lager du smuldrepai med epler i dag, kommer du til å få en helt aldeles fantastisk flott dag, hvis du smaker på smuldreplaien også da vel og merke, for det må du nesten også gjøre hvis det skal bli en fantastisk flott dag. Det holder ikke bare å lage smuldrepaien. Den må spises også, fortrinnsvis i sin helhet, ganske sånn nystekt, og med vaniljeis til. Da blir dagen fin! Kjempefin!! Slik lager du smuldrepai med epler:)
Start med å renske og kutte opp 1 kilo epler. Jeg anbefaler norske epler. De er friske og søte ifølge produktbeskrivelsen, men det er bare tull og visvas. Norske epler er sure og jævlige og kan ikke måle seg med friske og saftige italienske og amerikanske juleepler, men akkurat til smuldrepai passer de perfekt, for da vil surheten, syrligheten, eller hva det nå heter, gi en ekstra god smak på smuldrepaien, etter min mening da, og den veier selvsagt tungt, blogger og influenser som jeg jo er, og en ganske så prominent en også, med en 2. plass på topplista til blogg.no. Så en slik prominent influenser bør man høre på og velge norske epler til smuldrepaien. Resultatet blir magisk, jeg lover:)
Å nei da, det er ikke nok epler enda. Vi trenger 1 kilo, altså 1000 gram.
Jeg fikk litt hjelp av konemor til å skrelle eplene. Det blir litt kjedelig arbeid for en toppblogger å drive og skrelle 1 kilo epler!!! Konemor har ikke fått bort alt skallet på det nederste eplet, og jeg påpeker at det er en godt synlig rød skallflekk på eplet, slik at konemor kan få fjernet den også. Hun ser litt sur ut i dag.
Når konemor har fått skrellet alle eplene, legger vi eplene i stekepanna og varmer eplene på middels varme ca. 5 minutter. Ha oppi 3 ss sukker og 4 ts kanel på eplene før de varmes opp.
Ha så eplene oppi en ildfast form, og la de ligge der mens du lager noe skikkelig klissklass som skal oppå eplene i den ildfaste forma. Oppi en bolle hiver du 150 gram hvetemel, 100 gram brunt sukker, 50 gram havregryn og blander sammen. Ha så 100 smør oppi og gni dette inn i deigen. Det er et skikkelig griseri og jeg får hjelp av konemor til å fikse dette så jeg ikke griser ut bloggerfingrene mine. Konemor er god å ha;)
Så er denne griserideigen ferdig, og den kan nå knas utover eplene som ligger i den ildfaste forma. Konemor in action!
Smuldrepaien stekes i stekeovn på 200 grader i 30 minutter. Etter at smuldrepaien er ferdig stekt, bør du la den hvile 10 minutter før du begynner å spise. Blir det lenge å vente kan du forkorte ventetida med å gå inn på allansverden.no og se alle mine blogginnlegg inndelt etter tema, og så kan du lese noen mens du venter og kanskje klikker på litt reklame på innleggene samtidig. Fritt valg – god fornøyelse!
Slik ser smuldrepaien ut når den er ferdig. Man kan sikkert ha litt forskjellig tilbehør til smuldrepaien. Personlig vil jeg gå for vaniljeis til smuldrepaien, fantastisk god kombinasjon, den kalde isen mot den varme, saftige smuldrepaien. Og så må det selvsagt være en kopp kaffe til. Kort og godt himmelsk og guddommelig godt:)
Lag den god dag, og det gjør enkelt og greit du ved å lage den en smuldrepai med epler:) God fornøyelse!
Hyggelig at du er innom bloggen min. Velkommen tilbake:)
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Les matrelaterte blogginnlegg: https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1
Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Sjekk supertilbud! 70%!! Lekker skjortejakke fra Gina Tricot. Før kr. 499.-, nå kr. 149,70.
https://gina-tricot-no.mtpc.se/2955237
Se flere matoppskrifter og matrelaterte innlegg under:
verdens jævligste grønnsakssuppe
dagens middagstips: “Southern dogs”
Verdens beste hjemmelagde hamburgere
Celines vidunderlige belgiske vafler
Hurra for den store vaffeldagen!
Helstekt hjortefilet med tilbehør
Røykalaks på lonpe med eplekompott og rømme
Slik lager du verdens beste lasagne
Indiska//Indiska//Indiska//Indiska//Indiska//Indiska