Månetoppen-kylling:)

Reklame | Gymgrossisten og Kitchentime

I dag skal dere få et middagstips. Det er “Månetoppen-kylling”!  Det er en kjempegod kylling-rett.  Jeg har latt meg inspirere av “gladkokkens lørdagskylling”, men har tatt bort noen av ingrediensene, som ikke alle i familien liker, og så har vi laget retten oppe på ski-leiligheta vår på Månetoppen i Målselv Fjellandsby, og da har retten fått navnet “Månetoppen-kylling”.  Hvis jeg hadde laget retten en tirsdag, kunne jeg jo valgt å kalle retten tirsdags-kylling, eller hadde jeg hatt en dårlig dag, kunne det blitt “drittdag-kylling”, men nå skal jeg heller legge all fjas og tull og tøys og visvas bort, og heller vise dere hvordan man lager “Månetoppen-kylling”.

Vi må på butikken og handle inn.  Vi trenger (til ca. 4 porsjoner):  4 stk kyllingfilet, 8 amadinepoteter, 3 gulrøtter, 1 løk, 1 paprika, litt raspet ost, 3 dl kremfløte,1 toppet ss maisenna, 1 boks tomatpure, 2 ts sukker, 1 dl creme fraiche, 1 ts paprika pulver(til kyllingen), 1 ts salt (til krydring av kylling), 1 ts cayennepepper, 2 ts salt, 1 ss balsamico.

Vi starter med å kutte potetene i små biter og ta på olje, salt og pepper.  Sett inn i ovnen på 200 grader.  Og der står de og godgjør seg mens vi fortsetter med resten av kokkeleringen.  En blogger som har vært helt oppe på 8. plass på topplista til blogg.no bruker selvsagt amadinepoteter.  De er litt finere poteter, og litt dyrere, men dere vanlige, ordinære mennesker kan selvsagt bruke vanlige, billige poteter uten kule navn.  Det funker det også:)

Skjær kyllingen opp i passe små biter. Du kan bruke kokkekniv, kjøkkenkniv eller rambokniv.  Strø over krydder.

Stek kyllingen på sterk varme til den får litt stekeskorpe – ikke gjennomstekt, skal jo i formen etterpå.  Legg kyllingen over i en bolle etter steking.

Kutt opp gulrot og løk og kjør igang stekepanna.  Tilsett tomatpure og sukker og fres i panna litt til.

Lag sausen i en bolle.  Hell sausen over i kjelen og bland godt sammen.

Bland sammen kyllingen og potetene og hell over sausen.  Ta på paprikabiter og strø over med ost.  Det begynner å likne “Månetoppen-kylling” nå….

Nå har vi jammen fått en salig blanding av mye rart.  Hele greia stekes i ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.  Og så når den halve timen har passert, er “Månetoppen-kyllingen” klar for servering!  Kjempegod middag som de aller fleste liker, både barn, vanlige, ordinære mennesker, og også bloggere.  Lag gjerne “Månetoppen-kylling” til middag en dag – anbefales!  Ha en fin dag!

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no to ganger kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

(Oppskrift er hentet fra gladkokkens “lørdagskylling”, se:  https://gladkokken.no/oppskrifter/gladkokkens-lordagskylling-elsket-av-store-og-sma)

 

 

 

 

2 kommentarer

    1. Hvis du googler “lørdagskylling” kommer sikkert ganske lik oppskrift, kanskje også mer utskriftsvennlig et sted;)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg