Månetoppen-kylling:)

Reklame | Gymgrossisten og Kitchentime

ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL

I dag skal dere få et middagstips. Det er “Månetoppen-kylling”!  Det er en kjempegod kylling-rett.  Jeg har latt meg inspirere av “gladkokkens lørdagskylling”, men har tatt bort noen av ingrediensene, som ikke alle i familien liker, og så har vi laget retten oppe på ski-leiligheta vår på Månetoppen i Målselv Fjellandsby, og da har retten fått navnet “Månetoppen-kylling”.  Hvis jeg hadde laget retten en tirsdag, kunne jeg jo valgt å kalle retten tirsdags-kylling, eller hadde jeg hatt en dårlig dag, kunne det blitt “drittdag-kylling”, men nå skal jeg heller legge all fjas og tull og tøys og visvas bort, og heller vise dere hvordan man lager “Månetoppen-kylling”.

Vi må på butikken og handle inn.  Vi trenger (til ca. 4 porsjoner):  4 stk kyllingfilet, 8 amadinepoteter, 3 gulrøtter, 1 løk, 1 paprika, litt raspet ost, 3 dl kremfløte,1 toppet ss maisenna, 1 boks tomatpure, 2 ts sukker, 1 dl creme fraiche, 1 ts paprika pulver(til kyllingen), 1 ts salt (til krydring av kylling), 1 ts cayennepepper, 2 ts salt, 1 ss balsamico.

Vi starter med å kutte potetene i små biter og ta på olje, salt og pepper.  Sett inn i ovnen på 200 grader.  Og der står de og godgjør seg mens vi fortsetter med resten av kokkeleringen.  En blogger som har vært helt oppe på 8. plass på topplista til blogg.no bruker selvsagt amadinepoteter.  De er litt finere poteter, og litt dyrere, men dere vanlige, ordinære mennesker kan selvsagt bruke vanlige, billige poteter uten kule navn.  Det funker det også:)

Skjær kyllingen opp i passe små biter. Du kan bruke kokkekniv, kjøkkenkniv eller rambokniv.  Strø over krydder.

Stek kyllingen på sterk varme til den får litt stekeskorpe – ikke gjennomstekt, skal jo i formen etterpå.  Legg kyllingen over i en bolle etter steking.

Kutt opp gulrot og løk og kjør igang stekepanna.  Tilsett tomatpure og sukker og fres i panna litt til.

Lag sausen i en bolle.  Hell sausen over i kjelen og bland godt sammen.

Bland sammen kyllingen og potetene og hell over sausen.  Ta på paprikabiter og strø over med ost.  Det begynner å likne “Månetoppen-kylling” nå….

Nå har vi jammen fått en salig blanding av mye rart.  Hele greia stekes i ovn på 200 grader i ca. 30 minutter.  Og så når den halve timen har passert, er “Månetoppen-kyllingen” klar for servering!  Kjempegod middag som de aller fleste liker, både barn, vanlige, ordinære mennesker, og også bloggere.  Lag gjerne “Månetoppen-kylling” til middag en dag – anbefales!  Ha en fin dag!

(Oppskrift er hentet fra gladkokkens “lørdagskylling”, se:  https://gladkokken.no/oppskrifter/gladkokkens-lordagskylling-elsket-av-store-og-sma)

Klikk på linken under og last ned skrittellerappen “Stepler”.  Da tjener du poeng når du beveger deg og går, og disse poengene kan byttes mot produkter og tjenester som ligger i stepler-markedsplassen fra for eksempel Bubbleroom, Jollyroom og mange flere.

https://steplerapp.page.link/vip

Les andre mat-relaterte innlegg på allansverden:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Fiskars//Fiskars//Fiskars//Champion

2 kommentarer
  1. Hvis du googler “lørdagskylling” kommer sikkert ganske lik oppskrift, kanskje også mer utskriftsvennlig et sted;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg