Praktfull pavlova

Gorilla Wear//ICANIWILL//ICANIWILL//ICANIWILL

I dag skal det handle om baking og kaker og deilige smaker i allansverden!  Og det er jo noe vi liker, kaker og deilige smaker.  Jeg har jo i et tidligere innlegg erklært min kjærlighet til disse kakene som kalles pikekyss, og det innlegget kan du lese her, men det er ikke bare pikekyss som kan få meg til å bli ør i toppen og mo i knærne.  Det er også andre kaker som jeg gjerne spiser, om de ikke har samme virkning på meg som pikekyssene, så er det mange kaker jeg liker veldig godt. Og det er en av disse kakene jeg liker veldig godt som det skal handle spesielt om i allansverden i dag, og som jeg skal vise dere hvordan dere kan lage.  Og det kunne selvsagt vært mange kaker det kunne handlet om da, men dagens utvalgte kake, den kaka som skal vies ekstra oppmerksomhet fra bloggeren som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no er…..pavlova!

Pavlova er en praktfull kake.  Ifølge han google og han wikipedia så er kaka oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova.  Det visste jeg ikke før jeg googlet det.  Det må være stort å få en kake oppkalt etter seg.  Når en ballerina kan få en kake oppkalt etter seg, kan kanskje en blogger også få oppkalt en kake etter seg?  Kanskje man en gang om noen år spiser en Kristensen, oppkalt etter den prominente bloggeren, han der dere vet.  Jeg er spent på hva slags kake det det kunne blitt.  Time will tell:)  Det er i alle fall ikke bare Anna Pavlova som kan danse ballett.  Det er en ting som er sikkert og visst!!!

Men over til pavlovaen da.  Pavlova er vel en dessertkake, har form av en kakelignende sirkulær blokk med bakt marengs.  Den er har en sprø skorpe, og er myk og lett inni, dekorert med bær og snadder på toppen.  Den er ikke enkel å lage, det er mye som skal gjøres, men en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no fikser nok det.

Jeg begynner med å ta eggehviten fra åtte egg som jeg pisker stiv.  Jeg bruker gjerne en sånn rar greie som konemor har kjøpt for å skille eggehviten fra eggeplommen.  Egentlig en genial greie:)

Eggehviten piskes stiv!

Jeg tilsetter så 2 ss sukker og 1 ss hvitvinseddik.  Vender dette inn med slikkepott.

Marengs er ferdig når den er stiv.  Jeg har så marengsen oppi en slik sprøytepose og lar datter få klemme ut.

Bunnen stekes midt i ovnen på 125 grader i 90 minutter.  Når den er ferdig, lar jeg brettet med marengsbunnen stå inne i ovnen med døra på gløtt slik at den skal tørke godt.

Det ble litt sprekker i marengsbunnen, men det bryr vi oss ikke så mye om.  Det skal litt sånn forskjellige saker og ting oppå er uansett.  Først skal vi ha oppå eggekrem.  Eggekremen kan vi lage ved hjelp av 3,5 dl. kremfløte, 8 eggeplommer, 200 gram sukker, 30 gram maizenna, 4 ts vaniljesukker, 0,5 ts salt og 300 gram meierismør.  Få alt sammen oppi en kasserolle, varm opp og rør godt rundt med visp så det ikke svir seg.  Eggekremen tykner etterhvert som tiden går, og spesielt ettersom kremen blir varmere og du rører godt rundt.

Når eggekremen er ferdig, er det på tide å få den oppå marangsbunnen.

På med eggekremen

Vel utført arbeid med eggekremen må jeg si.  Men vi er ikke ferdig.  Vi skal ha et lag til med noe rart oppå den gule kremen, og det er pavlovakrem.  Den kjøper jeg bare på butikken ferdig – trenges bare å piskes litt før den smøres på.

 

Nå begynner de å likne noe ja.  Jeg har hatt eggekrem og pavlovakrem oppå marengsbunnen, og helt til slutt er det på sin plass å pynte hele greia med bær og saker og ting, det en egentlig har lyst til å ha oppå:)

Voila!!!  For en kake!  Jeg tror jeg må skjære meg et stykke:)  Anbefaler dere å lage dere en pavlova!  Den er kjempegod!

Ha en fin dag alle sammen!  Hyggelig at du er innom bloggen min.  Velkommen tilbake en annen gang:)

(Kilder:  www.idamariasmat.no)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les andre blogginnlegg om baking:  https://allansverden.no/page-36/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Se også flere matoppskrifter og matrelaterte innlegg under:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Månetoppen-kylling

Hurra for den store vaffeldagen!

Helstekt hjortefilet med tilbehør

Røykalaks på lompe med eplekompott og rømme

Verdens beste rødvinssaus

Smoothie bowl in a coconut

Ølhøne

Celines filadelfia-nudler

Sveler

Deilig bålpannesnacks

Sjokoladesmoothie bowl

Maten på Rhodos

Pikekyss

Laks i form

American pancakes

Trunki//Viking Footwear//Gear4play//Babblarna

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg