Slik lager du rågod rabarbrapai:)

I dagens innlegg i allansverden skal det handle om rabarbra, og jeg skal vise dere hvordan dere lager rågod rabarbrapai.  Rabarbra er jo en av de grønnsakene som det er mest populært å dyrke selv, og den er hardfør og tåler også nordnorsk dritvær og klima.  I skikkelig gamle dager ble rabarbra i likhet med mye annet rart, for eksempel også marsipan, brukt til medisinske formål, for å kurere et eller annet rart, og ikke vet jeg i hvilken grad det egentlig hjalp.  Men det jeg vet er at da sukker ble mer vanlig og billigere på markedet på 1700-og 1800-tallet, så begynte man å spise rabarbraen, i tillegg til at noen fortsatt kanskje brukte den som medisin mot hva nå det måtte være!

Og rabarbra med sukker er jo spiselig.  Ja, man må vel nesten ha sukker på rabarbraen så sur som den er, men man kan også lage andre retter der rabarbra, gjerne med sukker, er ene ingrediensen eller er en av ingrediensene.  Man kan for eksempel lage rabarbrasyltetøy, og det kan du lese hvordan du lager hvis du klikker her, eller så du lage rabarbrapai!  Og akkurat rabarbrapai skal jeg vise deg hvordan du kan lage i dag.  Følg med skal du få se hvordan du lager rågod rabarbrapai, med bokstavrim:)

Stikk ut i hagen og skjær noen bunter med rabarbra eller få tak i rabarbra på annet vis, for eksempel ved å gå på rabarbraslang hos naboen, men ikke hos meg!!!  Så trenger du også litt annet rart som du kan få kjøpt på butikken, hvis du ikke har det i matskapet skråstrek kjøleskapet:)

Når vi lager rabarbrapai, starter vi med å lage tertedeig.  Og det finnes masse oppskrifter på nett på sånn derre tertedeig.  Jeg har tatt utgangspunkt i oppskrift på tertedeig fra idun.no.  Og da trenger vi 500 gram hvetemel, 180 gram melis, 250 gram smør, to egg bittelittegranne salt og litt sånn derre vaniljeesktrakt gjør susen.

Ha hvetemel og melis i en bolle…

Smuldre smøret, tilsett egget og kna sammen alle godsakene til en salig blanding.  

Pakk så deigen i plastfolie og la den ligge kaldt i en halvtime sånn bortimot…

Kjevle så deigen mellom to bakepapir slik at den passer i paiformen:)  

Ha så deigen over i den smurte paiformen.  

Så går vi over til å lage rabarbrafyllet.  Vi trenger ca. 500 gram rabarbra, 4 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer potetmel.  

Rens rababraen og skjær den i biter.  

Ha rabarbra over i en kjele med stæsj og kok over svak varme noen minutter.  Avkjøl etterpå.

Vi fortsetter så med å lage smuldredeig, inspirert av oppskrift på smuldredeig fra detsoteliv.no, bare med en liten vri der jeg erstatter sukker og vaniljesukker med brunt sukker.  Da trenger vi 1,5 dl gram kokos, 50 gram hvetemel, 75 gram brunt sukker og 100 gram smør. Start med å blande kokos, mel og brunt sukker i en bolle.  

Smuldre så smøret inn i blandingen.  

Ha rabarbrablandingen over tertebunnen…

Og fordel smuldreblandingen over rababraen.

Stek så hele greia på 200 grader en drøy halvtime til kaka får en fin gylden farge.

Den o store prominente toppbloggeren og fremtidige bloggkongen gjør seg klar for å smake på rågod rabarbrapai, med kaffe til.         

Og rågod rabarbrapai er rågodt.  Kort og godt rågodt!  Lag det selv og prøv en gang da vel:)  Bon appetit!

Ha en fin dag alle sammen!  Takk for at du besøker bloggen min:)  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Den o store prominente toppbloggeren og fremtidige bloggkongen kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    1. Dette blir jo bare lekkert! Rabarbrapai! Har vokst opp med sukker og rabarbra 🙂 I dag blir det plommesylte-laging her tror jeg 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg