Slik lager du rågod ripskake:)

I dag skal det handle om kaker i allansverden, dog ikke alle verdens mulige kaker, men en helt spesiell kake, som er veldig god!  Den er rett og slett råbra!  Det skal handle om ripskake, råbra ripskake ettersom den er veldig god, og ettersom jeg er o stor prominent toppblogger og fremtidig bloggkonge som gjerne liker å vise hvor flink jeg kan være å bruke litterære virkemidler i blogginnleggene mine, herunder bokstavrim, for å fortelle dere at ripskake er veldig godt.  Så dermed blir det råbra ripskake i dag, med bruk av bokstavrim, altså at trykksterke ord som følger nær hverandre, begynner med samme konsonant, altså “r”.  Råbra ripskake altså!!  Gurimalla så lærd jeg skulle vise at jeg er i dag, i tillegg til at jeg fikk fortalt at jeg er o stor prominent toppblogger.  Og ikke nok med!  Jeg skal også fortelle dere hvordan dere lager råbra ripskake, med bokstavrim!!!

For å lage råbra ripskake trenger vi 150 gram meierismør, en halv desiliter lettmelk, tre egg, tre desiliter sukker, en teskje kardemomme, fire og en halv desiliter hvetemel, 2 teskjeer bakepulver, 1 spiseskje vaniljesukker, masse rips og det vil si omtrent fem desiliter, og da bruker vi oppskrift på ripskake hentet fra tine.no.  Når det gjelder rips kan man plukke det i hagen hvis man har rips i hagen, og hvis man ikke har, kan man godt komme på selvplukk av rips i bloggerhagen til den o store prominente og betale en god slump penger og plukke så mye man vil en times tid.  Jeg foretrekker da gjerne betaling med penger, sånne sedler.  Jeg sier som østeuropeiske håndverkere:  “Cash is King!!!”

Det første man kan gjøre når man skal bake råbra ripskake er å sette ovnen på 170 °C og finne frem en langpanne sånn cirkus 25×35 cm.

Så er det bare å hive seg rundt og gå i gang.  Start med å smelte smøret og hell i melk.

Ha kardemomme oppi smørblandingen…

Pisk så egg og sukker så det blir en sånn fin luftig greie…

Hell smørblandingen inn i eggedosisen.

Nå skal det mye rart oppi den salige eggedosisblandingen.  Det vil si hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland disse ingrediensene i en bolle og ha det så over i eggedosis-greia.  Kjør så igang miksmasteren noen runder.

 

Hell røren over i bakepapirkledd langpanne…

Strø så over rips, en hel del.  Og er det noen regelryttere som leser dette, så kan vi si det sånn at vi strør over 3 desiliter rips, renset rips altså:)

Vi er nå klar for å steke kaken.  Råbra ripskake stekes på nederste rille i ovnen ca. 30 minutter.  Ovnen er på 175 grader.  Avkjøl kaken etterpå.

Pynt så kaken med rips, et par desiliter med rips sånn omtrent.  Blir også fint med et dryss av melis og grønne blader.  Del kaken i ruter ved servering:)

Fytterakkern for en råbra ripskake!!!  Den smaker kjempegodt.  Og det er ikke rart, råbra ripskake som det jo tross alt er.  Få tak i noen rips og bak deg en råbra ripskake du også:)

Ha en fin dag alle sammen!  Takk for at du besøker bloggen min:)  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Den o store prominente toppbloggeren og fremtidige bloggkongen kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg