En bloggers utflukt til Rhodos by

Reklame | Gymgrossisten og Lyko

ICANIWILL//Gorilla Wear//GASP//ICANIWILL

Livet leker fortsatt for en blogger på Rhodos.  Det er deilig med sol, bading og alt som hører med:)  Tidligere i ferien var vi på en liten utflukt til Rhodos by.  Fra hotellet her vi bor i Kremasti er det vel en ca. 8-9 kilometer inn til Rhodos by.  Er billig med buss, bare en sånn rundt omkring to en halv euro en vei for en person, samme pris for en blogger, og skal man ta taxi koster det sånn cirka 17-20 euro.  Jeg stemte for buss inn til Rhodos by for å være litt økonomisk, bloggeren i meg stemte selvsagt for taxi ettersom det nok er mer standsmessig for en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no å komme inn til Rhodos by i taxi kontra det å ankomme i buss i lag med masse helt vanlige, ordinære mennesker.  Så vi landet på et kompromiss – det ble taxi inn til Rhodos by, og buss tilbake.

Vi hadde fått tips på ei sånn Rhodos-gruppe for nordmenn på facebook at det kan være fint å starte utforskingen av gamlebyen i Rhodos fra San Francisco-gata, og drosjesjåføren stoppet der og forklarte hvor vi kunne gå.  Det var et godt tips faktisk, for da startet man øverst oppe i gamlebyen på en måte, på baksida, og så gikk man seg nedover mot havet.  Supert å kunne søke råd på facebook-grupper.  Der kan man søke råd om mye forskjellig, alt ettersom hva det nå er, og det kan vel også godt være at man kan spørre ekspertene på facebook hvis man har helsemessige plager, skjønt personlig så foretrekker jeg da å oppsøke (fast)legen, og det bør alle egentlig gjøre – ikke spørre ekspertene på facebook hvis du føler deg syk.  Gå heller til legen!  Men til mye annet er det perfekt med ekspertene på facebook:)

Rhodos by er forresten hovedstad og største by på øya Rhodos.  Er vel ca. 50.000 innbyggere i selve byen, ifølge han google, og gamlebyen utgjør en ganske stor del av byen.  Her er vi ganske sånn akkurat gått inn i gamlebyen fra der oppe ved San Francisco-gata…

Det er som å komme til en annen verden, en annen tid når man går inn i gamlebyen i Rhodos.  Gamlebyen er en middelalderby med arkitektur fra ulike perioder, og det bor fortsatt mennesker her slik det har gjort siden middelalderen.  Og det betyr at det har bodd mennesker her sammenhengende lenge, for å si det mildt.  Middelalderen omfatter jo en lang periode i verdenshistorien, tiden fra ca. 500-1500 e.kr.  Begrepet ”Middelalder” ble brukt allerede på 1400-tallet.  Da blomstret renessansen i Italia.  En av de tidlige historikerne i renessansen, Francesco Petrarca, så for seg to perioder i historien, antikken (gresk og romersk kultur) og ”den mørke tid”.  Så på midten av 1400-tallet var det en utbredt oppfatning at historien var kommet ut av ”den mørke tid” og inn i den moderne tid.  Derfor beskrev man tiden mellom sin egen tid og antikken som «tiden i mellom», derav ”middelalderen”.  Det finnes vel også argumenter for å utvide middelalderen fra ca. 500 og helt frem til ca. 2010, og betegne dette tidsrommet for “den mørke tid”, ettersom det vel først er de senere år at oss bloggere og influensere har begynt vårt virke for alvor, og at vi således er kommet oss ut av mørket og kan betegne den tiden vi lever i som den moderne tid med blogging og herlig reklame:)

Men i alle fall, når det gjelder Rhodos har det bodd folk i de gamle husene her lenge, tusen år og sikkert vel så det:)

Et og annet hus er også til salgs!  Kjøper du deg hus i gamlebyen i Rhodos skal du vite at du er ikke den første som har bodd i dette huset:)

Når man går inn i gamlebyen fra der oppe ved San Francisco-gata, følger man bare gatene nedover, og etterhvert blir man ledet inn til Sokrates-gata som er den store kafe-og handlegata i gamlebyen, i alle fall slik jeg har forstått det.

Sokrates-gata er ganske lang, og den kan fremstå som shoppinghimmelen for noen, eller som et shoppinghelvete for andre:)

En ridder i rustning i gamlebyen…..

….og der kom bloggeren og ble med på bildet:)

Sokrates-fontenen!

Bloggerbilde!  Et ganske bra bilde egentlig, hadde det ikke vært for de to menneskene som har har stilt seg opp bak bloggeren, og bare står der og passer ikke helt inn på bildet.  Bør vanlige, ordinære mennesker passe seg litt når det skal tas bilde av en blogger? Ja, det spørsmålet må det være betimelig å stille. Jeg vil svare et ubetinget “ja”!!!

Ruiner fra en gammel kirke i gamlebyen.

Bloggeren ble med på bildet han også….:)

Ruinenene fra Afrodites tempel…

Vi går ut av porten i gamlebyen og kommer ned til havna.

Ikke alt fra gamle dager på Rhodos er her i dag.  Kolossen på Rhodos, ett av verdens syv underverker, var en enorm statue av den greske solguden Helios, men er dessverre borte nå. Statuen ble reist på 200-tallet f.kr., men ble ødelagt i et jordskjelv bare sånn cirka 50 år etter at den ble bygd. Statuen var enorm, på størrelse med frihetsgudinnen i New York, og det hadde vært noe til attraksjon der nede ved havet i Rhodos hvis den hadde stått der i dag.  Jeg har lest at det har vært på tale å bygge den opp igjen.  Og det hadde vært fint med en skikkelig svær statue der i Rhodos by.  Men hadde vi egentlig trengt en statue av en solgud hvis den skulle ha blitt rekonstruert?  Vi er vel kommet litt lengre i verden i dag enn at folk går rundt og tror på solguder.  Det kunne således kanskje vært mer tidsriktig å reise en diger statue av noe annet, for eksempel en blogger og influenser.  Burde vel i så tilfelle ha vært en blogger og influenser som prøver å påvirke folk til å ta gode valg, som for eksempel å gå til legen hvis man er syk og ikke høre på ekspertene på facebook.  Ja, så måtte det ha vært en litt sånn prominent blogger, som er eller har vært ganske høyt oppe på topplista til blogg,no, for eksempel helt oppe på en åttendeplass:)

Men jeg får la grekerne grekerne styre med sitt, og la de selv få bestemme om de skal bygge statuer.  Jeg synes dog at et besøk til gamlebyen i Rhodos var en flott opplevelse.  Er du på ferie i Rhodos, anbefaler jeg Rhodos by og gamlebyen;)  Skal de sette opp den der koloss-statuen på nytt, kan det hende jeg kommer tilbake for å ta den litt nærmere i øyesyn.

Ha en fin dag:)  Hyggelig at du besøker bloggen min:) Velkommen tilbake!

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

 

 

Waterclouds//Wella Professionals//Sisley//Yves Saint Laurent

2 kommentarer
  1. Fikk ikke en blogger avslag og rabatt på bussen på Rhodos? Da vet jeg ikke om jeg legger turen dit altså 😀 Tror det hadde vært shopping-himmel for en viss kvinnelig blogger altså 😀 Ser veldig fin ut byen, såååå gamle hus. Moro!

   1. Styr unna Rhodos – ingen rabatt på bussen for oss bloggere!!! Men du hadde sikkert trivdes i den Sokrates-gata i Rhodos;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg