Reklame | Gymgrossisten
Nyttårsaften! Årets siste dag! I kveld skal vi spise kalkun. Jeg gleder meg! Og når det er kalkun, må det selvsagt følge med waldorfsalat som tilbehør. Waldorfsalat er jo en salatrett som består av ulike frukter og grønnsaker blandet i en majonesdressing. Vi har kjøpt waldorfsalater på butikker her og der, og jeg ser at det er litt variasjoner hva som er ingrediensene i disse vi har kjøpt, og det er også litt forskjellig hvor gode de er, etter min smak. Ingen av de jeg har kjøpt er imidlertid verdens beste waldorfsalat. Verdens beste waldorfsalat er det konemor som lager, og jeg har fått lov å dele oppskriften og fremgangsmåten med dere (og da fikk jeg jammen noe å blogge om i dag også). Følg med – slik lager du verdens beste waldorfsalat!
1. Kom deg på butikken før den stenger. Du må kjøpe følgende varer – ananas, majones, kremfløte, valnøttkjerner, et rødt eple og et grønt eple, druer, sitron(saft), sukker, hodekål og stangselleri.
Hvis du, som jeg, ikke er en sjakkspiller som vi har sett på tv i disse dager, og som kan lagre et par millioner tidligere spilte sjakkpartier i hodet, men derimot sliter med å huske flere enn fire-fem varer du skal handle på butikken, så anbefaler jeg at du skriver handleliste. Jeg prøvde å handle inn ingrediensene til waldorfen uten handleliste før vi reiste opp til månetoppen. Det gikk ikke bra. Hodekålen og stangsellerien fikk dessverre ikke bli med opp på nyttårsfeiring på månetoppen. De ble avglemt. Bare å skrive handlelista! Har forresten ingen ambisjoner om noe VM-kamp i sjakk mot Magnus Carlsen. Men vi klarer oss fint uten hodekål og stangselleri. Disse ingrediensene er ikke så viktige. Det blir verdens beste waldorfsalat uansett.
2. Pisk kremen.
3. Tilsett litt sukker. Hvor mye? Smak deg frem. Bortimot en spiseskje er ikke så dumt:)
4. Få oppi majonesen. Klem ut så mye du vil ha. Her må det prøvemakes underveis. Elsker du majones, er det bare å pøse på med flere pakker om så, men det igjen blir kanskje vel mye.
5. Skrell eplene og kutt i biter. Hiv oppi bollen. Anbefaler et rødt eple og et grønt eple, slik at du får litt ulik smak og syrlighet på eplene i waldorfen:)
6. Oppi med ananasen – bland sammen.
7. Del druene, hiv oppi og bland sammen.
8. Knus valnøttkjerner og ha oppi. Valnøtter er et must i waldorfsalaten, slik tunga mi vurderer det. Jeg leste et sted at valnøtter opprinnelig ikke var med i oppskriften, men det kom med i 1928. Takk og pris for at jeg slapp å spise waldorfsalat før 1928! Ha rikelig med knuste valnøtter oppi og bland sammen.
9. Klem ut saften fra en sitron og ha oppi bollen. Her må du også smake deg frem hvor mye sitronsaft du vil ha oppi. Hvis du har stangselleri og hodekål, kan du godt ha litt av denslags oppi. Hodekålen kuttes eventuelt i tynne strimler, bare litt, ikke så mye.
10. Pynt med noen hele valnøttkjerner til slutt. Så kan waldorfen vente i kjøleskapet til det blir kveld og kalkunen kommer på bordet.
Dette blir en fantastisk god waldorfsalat. Det viktige er å prøvesmake underveis, og bruke skjønn, i forhold til hvor mye og hvor lite som skal være av de ulike ingrediensene. Bon appetit! Og lykke til med nyttårsfeiringen:)
Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk. Velkommen tilbake:)
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Blogginnlegg om nyttårsfeiring og sånt: https://allansverden.no/page-53/?pagelayer-live=1
Blogginnlegg om jul: https://allansverden.no/page-16/?pagelayer-live=1
Blogginnlegg om mat: https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1
Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Allansverden på Zezam: https://zez.am/allansverden
Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier? Les mer her: https://allansverden.no/page-41/
Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no kan treffes både her og der: https://allansverden.no/page-38/
Der var det mange tips til hvordan man får en god waldorfsalat, ja! Epler med ulik syrlighet var ikke dumt. 🙂
Lykke til med nyttårstalen i morgen! 😀
Takk! Nyttårsfesten pågår fortsatt, og hvordan i alle dager skal det da gå med nyttårstalen? Jo, men jeg er en erfaren festdeltaker. Festing kan jeg, så jeg fortsetter bare festen samtidig som jeg skriver nyttårstale. Det må vel bli noen velvalgte ord om samfunnet, året som har gått, veien videre i det nye året og kanskje litt annet rart slik at det skal kunne bli et blogg-innlegg av det hele. Ha et godt nyttår!
Kål i Waldorfsalat ?