Bobilen Bob besøker byer og steder som begynner på bokstaven H:)

Bobilen Bob har lyst til å dra på tur i allansverden, og jeg hiver meg med.  Det er flott, for da har jeg jammen et blogg-innlegg i dag også.  Vi starter hjemme i Liveien i Bardu, og setter kursen nordover, for å besøke byer og steder som begynner med bokstaven H, og da tenker vi oss helt opp til Vest-Finnmark og til Hammerfest, Havøysund og Honningsvåg.  Det er et stykke å kjøre, vi skal over Kvænangsfjellet, til Alta og så videre over Sennalandet før vi kommer til Skaidi.  Klikk her for å se Bob i full rulle over Sennalandet.

Når Bob er i Skaidi, svinger vi av E6 og setter kurs mot Hammerfest.  Tar vel en time inn til det som for ikke så mange år siden var ansett som verdens nordligste by.   Vi kjører innom Kvalsund, før vi svinger inn på brua over til Kvaløya der Hammerfest ligger.

Været er helt for jævlig når vi ankommer Hammerfest.  Det blåser og det regner, men isbjørner liker seg jo i slikt dritvær, så da trives de nok i Hammerfest.  Bloggere er ikke like glad i regn og vind, men de trosser like fullt vind og vær for å få tatt et bilde som de kan legge inn på bloggen sin.f

Bobilen Bob får en fin plass nede på bobilparkeringa ved hurtigrutekaia.  Dette er en in og sentrumsnær bobilparkering – anbefales, som alle bobilparkeringer all den tid Allan får havutsikt og kort avstand til sentrum.  Det er mye man kan finne på og se i Hammerfest, men jeg vil anbefale en går tur langs Sikk-sakk veien opp til byfjellet Salen, med utsikt over Hammerfest og verden slik vi kjenner den.  Sikk-sakk veien starter rett bak torget – lett å finne.

Etter en lang kjøretur tilbringer vi kvelden inne i bobilen på hurtigrutekaia i Hammerfest.  Man må jo kose seg når man er på tur:)

Jærfjøla som er på bildet over kjøpte vi som navnet antyder på en gård på Jæren, langt der sør, på en annen av bobilen Bobs fantastiske reiser, Norgesferie.  Har forresten lastet ned denne appen “Hanen” på mobilen.  På “Hanen” finner en tilnærmet nasjonal oversikt over gårdsbutikker som selger lokale oster, pølser, snadder, jærfjøler og masse annet rart.  Kjekk å vite om når man er på bobiltur, og har lyst på noe snadder som kanskje er litt annerledes enn det man finner på butikken:)

Bobilen Bob er rastløs og vil videre.  Vi forlater Hammerfest og kjører tilbake til Skaidi.  Her følger vi E6 videre nordover et stykke til vi kommer til Olderfjord og Smørfjord, og tar så av inn på nasjonal turistvei fra Kokelv inn til Havøysund. Her slynger veien seg frem i lange strekninger ytterst langs kysten, til tider gjennom klippelandskap nesten som veien inn til Hamningberg.

Vi tar en liten stopp på rasteplassen i Selvika før vi ankommer Havøysund.  I Havøysund bør man ta en tur opp på Gavlen hvor utkikkspunktet “Arctic View” gir utsikt rett ut i Barentshavet og øyene omkring.

Hvis man tror man er kommet til Hawaiisund når man er i Havøysund, har man bommet kraftig.  Havøysund ligger på 71 grader nord.  Det er bare å få på t-skjorta, sette seg inn i bobilen Bob og kjøre videre.

Og da må man kjøre tilbake den veien man kom – tilbake på E6 fortsetter vi ferden nordover…..over til Magerøya og til nok en by som begynner på bokstaven H, og da tenker jeg selvsagt på Honningsvåg.  Jeg nevnte vel at Hammerfest en gang var verdens nordligste by, og det var vel inntil Honningsvåg fikk bystatus, og når bobilen Bob nå er i Honningsvåg er han faktisk i verdens nordligste by, selv om Hammerfest har fått varemerkebeskyttelse for for “verdens nordligste by”.

Bobilen Bob er ikke sånn kjempediger, så vi fikk lurt han inn på en sentrumsnær parkeringsplass med utsikt mot havna med hurtigruta og hele greia.  Gøy å gå og kikke rundt omkring i Honningsvåg.  Jeg anbefaler et besøk på bakeriet “Honni Bakes”.  Her får man deilige franske kaker og galettes, det siste er noe sånn pannekakelignende kaker, med litt forskjellig rart inni.  Jeg kjøpte en galettes med kongekrabbe og havets saker inni.  Fantastisk god!  Ta en tur innom “Honni Bakes” hvis du er i Honningsvåg.

Når man er i Honningsvåg, må man jo selvsagt besøke Nordkapp.  Det er bare noen få mil unna.  Og på vei mot Nordkapp-platået, tar vi en avstikker til Skarsvåg, verdens nordligste fiskevær.  I Skarsvåg er det i alle fall en ting en blogger må gjøre, og det er å besøke julehuset og kjøpe en julekule som kan nå ganske langt opp når han skal ha en rangering av de fineste julekulene.  Det passer seg kanskje ikke helt i mars måned, men det får våge seg….klikk her for å se rangering av mine fineste julekuler.

Det er ikke langt fra Skarsvåg til Nordkapp, en liten halvtime kanskje, og knapt nok det(?).  Vi skimter verdens ende langt der borte.

Og etterhvert som vi nærmer oss, kommer tåka sigende.  Har vært på Nordkapp to ganger, begge ganger har tåka og dritværet senket seg når jeg har nærmet meg.  Det er kanskje en forbannelse!  Hvem vet, kanskje det blir en tur til en gang.  Kan jo hende jeg må opp til Honningsvåg og kjøpe galettes med kongekrabbe på “Honni Bakes” og da kan det hende jeg gjør et nytt forsøk på å se Nordkapp badet i sol:)

Finnmark er flott!  Det er en opplevelse å besøke byer og steder her.  Naturen er mektig og storslagen, forskjellig fra de fleste andre steder.  En bør nok beregne god tid, for avstandene er store, men har du litt godt med tid så er det flott å besøke Finnmark med bobil:)

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les om flere turer med bobilen Bob:  https://allansverden.no/page-7/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Du kan også besøke meg både her og der: https://allansverden.no/page-38/

4 kommentarer
  1. Neste gang du er i Skarsvåg må du dra innom Daniels hus 👌. Det drives i sommerhalvåret av et trivelig par som bor sørpå. Kjøpte kokebok der 👍

  2. Neste gang du er i Skarsvåg må du dra innom Daniels hus 👌. Det drives i sommerhalvåret av et trivelig par som bor sørpå. Kjøpte kokebok der 👍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg