Konemors kanelsnurrer

Reklame | Gymgrossisten og Lyko

GASP//Gorilla Wear//GASP//ICANIWILL

Kanelsnurrer er kjempegodt!  Og resten av huset jubler når konemor sier hun skal lage kanelsnurrer.  Picasso begynner å logre med halen, og Felix Askeladden kommer byksende opp på kjøkkenbenken for å forsikre seg om det virkelig er sant, at konemor skal lage kanelsnurrer, eller kanskje bare for å sjekke om det er noe han kan jakte på der oppe på benken.  Det finnes mange oppskrifter på kanelsnurrer, konemor bruker en oppskrift hun har funnet på matprat.no – men det kunne sikkert også blitt bra resultat om hun hadde brukt en annen oppskrift også.  Det sentrale er til syvende og sist at den som skal lage kanelsnurrene er en dyktig baker, og så er det fint om en blogger, som har vært nr. 9 på topplista til blogg.no, også er der på kjøkkenet for å ta bilder og dokumentere prosessen på bloggen sin, for da blir bakeren fort litt starstruck og ekstra påpasselig med at kanelsnurrene skal se perfekte ut og smake himmelsk godt:)

Det du trenger av ingredienser for nå lage en hel del kanelsnurrer er:  150 g smør, 1 kg hvetemel, 2 dl sukker, 0,5 ts salt, 1 ts malt kardemomme, 6 dl melk, 1 stk. egg, 1 pk fersk gjær.  Til fyllet som skal på kanelsnurrene trenger du, 100 g romtemperert smør, 4 ss sukker, 1 ss malt kanel og 1 stk. egg til pensling.

Hiv ingrediensene oppi en kjøkkenmaskin.  Det hele skal bli til en deig.  Elt deigen i 15 minutter.  Stopp kjøkkenmaskin og ha oppi smøret som er temperert og kuttet i terninger.  Elt deigen videre i ca. 10 minutter.

Stopp kjøkkemaskinen, dekk til deigen og la den heve i en time til den er blitt dobbelt så stor.

Ha deigen på et melet bakebord eller på et silikon-underlag og finn frem kjevla!  Kjevle deigen ut til en 1 cm. tykk rektangelformet greie og smør på fyll av smør, sukker og kanel.

Brett deigen innover som på bildet.

Finn frem kjøkkenkniven, rambokniven eller kokkekniven og kutt opp:)

Legg kanelsnurrene på en stekeplate, dekk til og la snurrene etterheve en halv time.

 

Stek kanelsnurrene i ovnen til de er ferdige, for eksempel midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter.  Kanelsnurrene avkjøles på rist etterpå.

Ja, og mens kanelsnurrene avkjøles på rist, så er det selvsagt lov å smake på en snurr, og etterpå når kanelsnurrene er avkjølt kan man godt ta en til, og så enda en mens man tar en kopp kaffe til.  Fantastisk godt:)  Hurra for konemor og kanelsnurrene, sier vi i kor, og Picasso sier voff, voff, og Askeladden sier mjaaauuu.  Skikkelig gode kanelsnurrer!  Lag deg gjerne noen kanelsnurrer du også, kommer gjerne på besøk og smaker!  Ha en fin dag:)

(Oppskriten som konemor bruker når hun lager kanelsnurrer et hentet fra matprat.no, se: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kanelknuter/)

Les andre mat-relaterte innlegg på allansverden:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

 

Karima Sweden//iDeal of Sweden//ZMILE COSMETICS//iDeal of Sweden

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg