Opp Lyngentrappa!

Reklame | Iviskin og Neatsvor

Bruk rabattkoden AK15 og få 15% rabatt på hårfjerneren Iviskin IPL G3.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.   Du kan lese mer om Iviskin IPL G3 her eller der.  Iviskin IPL G3 er best i test hos Forbrukerliv og Getfitness, og er rangert som nr. 1 mest populære hos Prisguiden under kategorien “Hårfjerner med lys & IPL Hårfjerner”.

I dag skal jeg ut å gå i min egen rare verden, i allansverden altså.  Jeg skal gå oppover, en trapp, en sånn sherpatrapp.  Sherpatrapp er en naturtrapp utformet i stein i forholdsvis bratt terreng der trappa faller naturlig inn i terrenget, og der sherpaer fra Nepal har stått for utformingen og byggingen av trappa, derav navnet sherpatrapp.  Jeg har gått en sånn sherpatrapp før, i Tromsø, opp til Fjellheisen og Fløyfjellet, og det kan du lese mer om her, men i dag skal jeg gå en annen sherpatrapp, for det er bygget flere slike rundt omkring, og i dag skal jeg gå Lyngentrappa.  Det er en fantastisk flott tur, spektakulær utsikt.  Så hva venter vi på!  Vi har ingen tid å miste.  Hiv på deg crocsene og bli med på tur opp Lyngentrappa:)  For en flott utsikt på bildet under forresten, og fytterakkern for en kjekk mann;)

Lyngentrappa er på nesten 1.000 trinn og slynger seg oppover Giæverlia på Lyngseidet, noe over 400 høydemeter over havet.  Startpunktet er sentrum på Lyngseidet.  Man ser trappa fra sentrum, og det hele starter på grusveien ved Lyngseidet gjestegård.  Det er bare å følge gruset vei til porten hvor trappa starter.

Det er mulig å prøve å slukke tørsten allerede på grusveien bort mot sherpatrappa…..de lager forresten whiskey på Aurora Spirit Distillery i Lyngen:)

Sånn ja!  Der er vi i gang, og mens jeg tidligere fryktet det kunne bli langt og tungt å gå opp hele Lyngentrappa, ser jeg nå mye lysere på utfordringen nå som jeg har fått slukket tørsten med noen styrkedråper før jeg skal ta fatt på de lange bakkene oppover;)

Det går oppover ja…

Der nede ser vi Lyngseidet.  Ja, og så ser vi jo også den o store prominente toppbloggeren og fremtidige bloggkongen som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no, og som har vunnet priser i Gryxen Awards både i 2021 og 2022.  Stilige kar eller hva?  Flotte solbriller har han jo også fått skaffet seg:)

Oppover kan det fort være at man møter på et alpelam eller to der nede i trappa……siden vi jo nå er i Lyngsalpene:)

Fantastisk utsikt over Lyngseidet og Lyngenfjorden på vei oppover.

Der var vi på toppen!!!

På toppen av Giæverlia kan man fortsette til “Verdens ende”.  Og etter at jeg var og gikk Lyngentrappa tidlig i juli 2023, så er Lyngentrappa nå også blitt forlenget til “Verdens ende”, som kombinasjon av sti og trappetrinn.  Og fra “Verdens ende” kan man fortsette vandringen til “Rundtinden” (897 moh), men da kun på sti.  Ytterst på Rundtinden skal det forresten være bygd en sherpabenk, med utsikt ned i Kjosen.

Hyggelig at du ble med på den lille turen opp Lyngentrappa i dagens innlegg i allansverden.  Den turen bør du absolutt gå hvis du har mulighet, og hvis du er der i Lyngenområdet.  Anbefales!  “Å gå får føttene til å bevege seg, blodet beveger seg, tankene beveger seg. Og bevegelse er liv” (Carrie Latet).

Ha en fin dag:)  Hyggelig at du besøker bloggen min.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om friluftsliv:  https://allansverden.no/page-10/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Bruk rabattkoden AK15 og få 15% rabatt på robotsvøvsugeren Neatsvor X600 Pro.  Løp og kjøp, eller enda enklere, klikk og kjøp her.   Du kan lese mer om Neatsvor X600 Pro både her og der.  Neatsvor X600 Pro er best i test hos TekguideHjem og hageForbrukerlivBeste.no og Side2

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg