Opp til korset på Filerimos!

Reklame | Gymgrossisten og Lyko


GASP//ICANIWILL//Under Armour//ICANIWILL

Hvor i himmelens navn har nå denne bloggeren tenkt seg i dag?  Det blir høyt til værs.  Hvis man er på Rhodos, kan jeg anbefale en tur opp til korset på Filerimos.  Man kan kjøre eller ta taxi opp, men det er også en kjempefin fottur opp.  Jeg tok turen til fots fra hotellet vi bor på i Kremasti.  Google maps beregnet ruta oppover, og fant en rute på 7 kilometer. Jeg fulgte google maps’en.  Det gikk gjennom store og små veier, grusveier og stier, men det førte frem dit jeg skulle.  Jeg har hørt at man kan også starte turen fra politistasjonen i Ialysos, to og en halv kilometer fra Kremasti i retning Rhodos by, men det er klart at dere er flere veier som fører til Rom, og til korset oppe på Filerimos, men jeg valgte å følge ruta til google maps, og det gikk kjempebra.

Jeg ble først nysgjerrig på dette korset på Filerimos ettersom jeg kunne skimte det fra Maritime Apart Hotel i Kremasti der vi jo bor.  Jeg spurte i resepsjonen om man kunne gå opp dit, og fikk til svar at dit kunne man ikke gå, dit måtte man kjøre.  Så jeg bestemte meg for å gå.  Det umulige er ikke umulig, det tar bare litt lenger tid, og da jeg googlet korset på Filerimos fant jeg ut det var bare 7 kilometer opp fra der vi bor, og det er en jo en mulig avstand å gå eller løpe eller litt begge deler for en topptrent blogger.  Det er mulig disse grekerne og resepsjonistene er noen latsabber som sitter og drikker ouzu og spiser olivener og moussakaer for harde gullmedaljen og ville vurdert 7 kilometer som en altfor lang distanse å gå.  Eventuelt så så de meg kanskje an, og i hvilken forfatning jeg framstod, og tenkte at han der anbefaler vi at tar en taxi eller en bil oppover, og vi sier likesågodt at det er alt for langt å gå opp.

Men jeg gikk. Jeg startet grytidlig en morgen, løp for det meste, men måtte jo stoppe av og til og konferere med google maps hvor jeg egentlig skulle hen, og ellers selvsagt ta litt bilder så jeg kunne lage et blogginnlegg fra turen, for det er klart at hadde det ikke vært for at jeg hadde kunnet lage et bloginnlegg om korset på Filerimos, og fylt innlegget med deilig reklame, som det jo blir penger av, hadde jeg vel kanskje ikke slitt meg oppover til Filerimos i 35 varmegrader og steiksol en tidlig morgen på sydenferien:)

Men jeg angrer såvisst ikke på fotturen opp til Filerimos.  Fantastisk flott fottur.  Etter at jeg forlot hovedveien, gikk veien langs grusveier og stier bort fra sentrum, og etterhvert oppover.

Utsikt over Kremasti/Ialysos.

Etterhvert kommer jeg inn på bilveien oppover til Filerimos.  Når jeg kommer til profeten Elias’ kloster, er jeg også inne på bilveien som svinger seg videre oppover mot Filerimos.

Kjempefin utsikt på vei oppover.

Mulighet for påfyll av vann underveis.

Jeg begynner å nærme meg toppen.  Og det er da jeg begynner å høre disse fugleskrikene som jeg aldri har hørt for, og som jeg lurer fælt på hva er.  Det er høyt, kraftig, og jeg skjønner jo at det er ikke noen spurv eller kråke eller måke.  Det må være noe annet, noe stort høres det ut som.  Jeg begynner å bli sliten og tørst og utmattet av varmen og begynner å fantasere om hva det kan være. Er ikke i helt topp forfatning, og begynner å fundere på om det kan være en diger gribb der oppe som sitter og venter på meg, eller er det noe enda verre….jeg er jo høyt oppe, langt hjemmefra, det er noe åndelig over stedet jeg skal til……er det noe sånt forhistorisk dinosaurfugl her oppe på toppen.  Bør jeg snu?  Kommer den til å spise meg?  Jeg tar meg litt vann fra vannflaska og begynner å tenke mer klart, men er fortsatt spent på hva det er som lager disse skrikelydene…….Og idet jeg kommer frem, ser jeg at det er mange påfugler der i parken rundt korset på Filerimos.  Flotte fugler, de liker å slå ut fjærene og sole seg i sin egen glans, nesten som oss bloggere og influensere. Og så er de helt snille og ufarlige, heldigvis og takk og pris;)

Fjellet Filerimos har fra gammelt av huset et stort festningsverk, og det har også vært et religiøst sentrum. Fra klosteret på Filerimos fører den steinbelagte golgata på Filerimos bort til selve korset.

På golgata bortover mot korset er det satt opp 14 små tavler med beskrivelser av Jesu korsfestels, utført i kobber og sandsten.

Og så i enden av denne golgata er så selve korset på Filerimos, 18 meter høyt, bygget i betong, og inne i korset fører en spiraltrapp opp til toppen av korset hvor man kan nyte en fantastisk utsikt over området rundt, og endatil kysten av Tyrkia kan skimtes langt borte i horisonten.

Filerimos er en flott opplevelse, både selve turen opp, men også historien, kulturen og det religiøse aspektet som en møter og kan ta innover seg når man kommer opp på toppen.  Er du på Rhodos kan jeg anbefale et besøk på Filerimos.  Ha en fin dag alle sammen:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les flere innlegg fra ferien på Rhodos:

Ingen Tyrkia-ferie!  Hvor reiser da en blogger på ferie?

Livet på Rhodos

Hvordan er maten på Rhodos?

Hvis det er dette folket vil ha, så er det dette folket skal få!!!

Bilder fra en bloggers dag på Rhodos

Er Allan blitt splitter pine gal?

Clinique//MAC Cosmetics//ZMILE COSMETICS//Clarins

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg