I dag skal dere få et tips til en svinaktig god liten matrett i allansverden. Nei, det er ikke skinkestek, men derimot noe annet svinaktig godt. Bruschetta!!! Det høres vel kanskje litt italiensk ut, og det er nettopp det det er, italiensk. Men bruschetta er ikke etternavnet til høyrebacken på det italienske fotballandslaget, men det er derimot en matrett. Bruschetta er så enkelt som stekte biter av brød med oliven. Fra gammelt var det en måte å bruke opp gammelt brød på, sånn skikkelig fattigmannskost med andre ord, men min bruschetta er så langt derifra noe fattigmannskost. Det skulle tatt seg ut det om den o store prominente toppbloggeren og skjønnhetsbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no skulle begynne å blogge om fattigmannskost, og det skal jeg selvsagt ikke gjøre. Jeg skal gjøre litt mer ut av bruschettaen, gjør den litt mer eksklusiv, sprite den opp litt opp, som seg hør og bør en toppblogger, etter inspirasjon fra oppskrift på matprat.no. Så da blir det bruschetta sapmi!!!! Spennende? Ja, selvsagt høres det spennende ut. Følg med så skal jeg vise deg hvordan du lager bruschetta sapmi.
Jeg starter med å lage selve bruschettaene. Bruker pariserloff som jeg skjærer i skiver, men her kan man egentlig bruke det meste av brød. Smører olivenolje på pariserloff-skivene og steker dem på begge sider i stekepanna.
Legger så de ferdigstekte brødene på litt tørkepapir noen minutter for avkjøling og godgjøring der olivenoljen trekker inn i brødene.
Og mens de ligger der gjør jeg klart det som skal være oppå bruschettaene. Og det er kremost, stekt reinskav og tyttebærsyltetøy, bruschetta sapmi altså!!
Jeg steiker reinskav og har på bittelittegranne krydder – kanel og kardemomme.
Når reinskaven er stekt, er jeg klar for å gjøre ferdig bruschetta sapmi.
Jeg starter med å smøre kremost med urter på bruschettaene.
Oppå der skal vi ha reinskav……
og jeg avslutter med litt tyttebærsyltetøy på toppen….
Bruschetta sapmi er kjempegodt. Nydelige smaker. Perfekt som liten luksus-frokost eller kanskje forrett til hva det måtte være, og også perfekt liten kanape til den som skal gå på rød løper og drikke champagne og ha kanape til. Bon appetit!
Ha en fin dag! Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk! Velkommen tilbake en annen gang:)
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Blogginnlegg om mat: https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1
Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Allansverden på Zezam: https://zez.am/allansverden
Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt? Les mer her: https://allansverden.no/page-41/
Høres fristende godt ut. Savner bare litt stekt sopp.
Helt enig! Jeg tror det kunne satt prikken over I’en med litt stekt sopp:)