Hvordan lage deilige Smørbukk-karameller?

Er du opptatt av et sunt kosthold, er det egentlig ingen vits å lese dagens innlegg i allansverden.  Da kan du heller lese et gammelt innlegg om verdens jævligste grønnsaksuppe.  Men for oss andre livsnytere er dagens innlegg i allansverden veldig spennende.  Jeg skal nemlig fortelle og vise dere hvordan dere kan lage noe skikkelig godt og ubegripelig usunt, for det er klart når man lager noe bestående av sukker, sirup, fløte og smør, så må det jo nesten bli ganske så godt, og helt vanvittig usunt.  Ja, jeg skal vise dere hvordan man lager karameller:)

Jeg kom over en oppskrift på Smørbukk-karameller i juleheftet “Jula mi på 1960-tallet”, og dere som er skikkelig gamle, som er født for så lenge siden eller kan huske jula for så lenge siden, vil sikkert synes at dette juleheftet kan frembringe skikkelig god gammel julenostalgi.  For min egen del fikk jeg bare ubegripelig lyst på smør og sukker og sirup og fløte da jeg så oppskriften på Smørbukk-karamellene i dette juleheftet…

Og når man får lyst på Smørbukk-karameller, da er det bare en ting å gjøre.  Og det er selvsagt å få tak i Smørbukk-karameller så man kan få puttet noen i munnen.  Man kan selvsagt gå på butikken og kjøpe Smørbukk-karameller, men siden jeg jo er blogger, og trenger noe å blogge om, kan jeg likesågodt finne frem smør og sukker og sirup og fløte og lage karamellene selv så jeg kan blogge om og vise hvordan jeg lager karameller.  Som sagt, så gjort.  Slik lager du Smørbukk-karameller – jeg følger oppskrifta fra juleheftet!

Finn frem ingrediensene….

Få ingrediensene minus smør og vaniljesukker oppi en kasserolle og kok opp.

Husk å røre godt rundt hele tiden så det ikke svir seg i bunnen.

La det hele småkoke ca. en halv time.  Massen får etterhvert en myk, bløt konsistens, og den bør ha en temperatur på ca. 121 grader.  Ta dråpetesten for å sjekke at temperaturen er riktig.  Ta bittelitt karamellmasse over i et kaldt glass vann.  Hvis massen du har oppi kaldt vann, kan formes lett til en karamellkule, har du rett temperatur.  Hvis det bare blir klissklass, må du koke massen enda noen minutter.

Dråpetesten er bestått – karamellmassen har riktig temperatur.  Ha smør og vaniljesukker oppi kasserollen og rør godt sammen!

Legg bakepapir i ei lite form og hell karamellen over i forma.

Det er veldig godt å strø litt maldonsalt over karamellen.  La karamellen få avkjøle seg!

Skjær så karamellene oppi biter.

De karamellene man ikke spiser opp der og da, kan man pakke inn i noe papir eller plast av noe slag og legge i en kakeboks.

Ta gjerne en ekstra test av karamellene før man setter kakeboksen ned i matboden – klikk her for å overvære karamell-testing i bloggervillaen:)  Det er egentlig ganske enkelt å lage karameller, og karameller smaker ti ganger bedre enn denne verdens jævligste grønnsakssuppe som jeg nevnte i starten på dette blogginnlegget, og de er nesten like gode som verdens beste godteri.

Ha en fin dag!  Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk.  Velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden.blogg.no:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om julemat:  https://allansverden.no/page-55/?pagelayer-live=1

Blogginnlegg om godterier og snop og snadder:  https://allansverden.no/page-54/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Allansverden på Zezam:  https://zez.am/allansverden

Er du kommersiell aktør og nysgjerrig på et samarbeid med allansverden der jeg kan promotere ditt produkt på blogg og andre sosiale medier?  Les mer her:  https://allansverden.no/page-41/

Den o store prominente toppbloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no to ganger kan treffes både her og der:  https://allansverden.no/page-38/

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg