Hvordan lage deilige Smørbukk-karameller?

Reklame | Gymgrossisten, Tannrevel og Elskling.no

Gorilla Wear//ICANIWILL//ICANIWILL//Under Armour

Er du opptatt av et sunt kosthold, er det egentlig ingen vits å lese dagens innlegg i allansverden.  Da kan du heller lese et gammelt innlegg om verdens jævligste grønnsaksuppe.  Men for oss andre livsnytere er dagens innlegg i allansverden veldig spennende.  Jeg skal nemlig fortelle og vise dere hvordan dere kan lage noe skikkelig godt og ubegripelig usunt, for det er klart når man lager noe bestående av sukker, sirup, fløte og smør, så må det jo nesten bli ganske så godt, og helt vanvittig usunt.  Ja, jeg skal vise dere hvordan man lager karameller:)

Jeg kom over en oppskrift på Smørbukk-karameller i juleheftet “Jula mi på 1960-tallet”, og dere som er skikkelig gamle, som er født for så lenge siden eller kan huske jula for så lenge siden, vil sikkert synes at dette juleheftet kan frembringe skikkelig god gammel julenostalgi.  For min egen del fikk jeg bare ubegripelig lyst på smør og sukker og sirup og fløte da jeg så oppskriften på Smørbukk-karamellene i dette juleheftet…

Og når man får lyst på Smørbukk-karameller, da er det bare en ting å gjøre.  Og det er selvsagt å få tak i Smørbukk-karameller så man kan få puttet noen i munnen.  Man kan selvsagt gå på butikken og kjøpe Smørbukk-karameller, men siden jeg jo er blogger, og trenger noe å blogge om, kan jeg likesågodt finne frem smør og sukker og sirup og fløte og lage karamellene selv så jeg kan blogge om og vise hvordan jeg lager karameller.  Som sagt, så gjort.  Slik lager du Smørbukk-karameller – jeg følger oppskrifta fra juleheftet!

Finn frem ingrediensene….

Få ingrediensene minus smør og vaniljesukker oppi en kasserolle og kok opp.

Husk å røre godt rundt hele tiden så det ikke svir seg i bunnen.

La det hele småkoke ca. en halv time.  Massen får etterhvert en myk, bløt konsistens, og den bør ha en temperatur på ca. 121 grader.  Ta dråpetesten for å sjekke at temperaturen er riktig.  Ta bittelitt karamellmasse over i et kaldt glass vann.  Hvis massen du har oppi kaldt vann, kan formes lett til en karamellkule, har du rett temperatur.  Hvis det bare blir klissklass, må du koke massen enda noen minutter.

Dråpetesten er bestått – karamellmassen har riktig temperatur.  Ha smør og vaniljesukker oppi kasserollen og rør godt sammen!

Legg bakepapir i ei lite form og hell karamellen over i forma.

Det er veldig godt å strø litt maldonsalt over karamellen.  La karamellen få avkjøle seg!

Skjær så karamellene oppi biter.

De karamellene man ikke spiser opp der og da, kan man pakke inn i noe papir eller plast av noe slag og legge i en kakeboks.

Ta gjerne en ekstra test av karamellene før man setter kakeboksen ned i matboden – klikk her for å overvære karameltesting i bloggervillaen:)  Det er egentlig ganske enkelt å lage karameller, og karameller smaker ti ganger bedre enn denne verdens jævligste grønnsakssuppe som jeg nevnte i starten på dette blogginnlegget, og de er nesten like gode som verdens beste godteri.

Hyggelig at du er innom bloggen min på besøk!  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Blogginnlegg om mat:  https://allansverden.no/page-8/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Klikk her hvis du er kommersiell aktør og interessert i et sponsorsamarbeid med allansverden:)

Klikk her for å sammenligne strømpriser fra alle strømleverandører i Norge og bytt strømavtale enkelt og kostnadsfritt.  Strømkalkulatoren elskling.no hjelper deg å finne den strømavtalen som passer akkurat deg best.

Få litt brunfarge!  Prøv selvbruning uten å utsette deg for de farlige UV-strålene.  Test ut Tannrevel Pro.  Nå på tilbud 974.- (før 1299.-).  Se:  https://c.mtpc.se/tags/link/2935837

Les matrelaterte innlegg under:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Månetoppen-kylling

Hurra for den store vaffeldagen!

Helstekt hjortefilet med tilbehør

Røykalaks på lonpe med eplekompott og rømme

Verdens beste rødvinssaus

Smoothie bowl in a coconut

Ølhøne

Celines filadelfia-nudler

Sveler

Deilig bålpannesnacks

Sjokoladesmoothie bowl

Maten på Rhodos

Pikekyss

Laks i form

American pancakes

Praktfull pavlova

Slik lager du verdens beste lasagne

Bloggerens fiskesuppe

Snickerskake

Oreomuffins

Fiskegrateng

Kyllingsalat

Verdens beste godteri

Nydelig nachos

Tsatsiki

Ovnstekte koteletter

Banan-granola

Herlig smuldrepai med epler

Bloggerens magiske trollkrem

Islandskake

Saltkjøtt

Ovnsristede gresskarkjerner

Bananpannekaker

Kylling i form med masse rart

Bloggerfruen baker mandel-julekake

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg