Celebriteter herfra og til Øksfjord!

Reklame | Gymgrossisten og Indiska

ICANIWILL//GASP//ICANIWILL//GASP//ICANIWILL//ICANIWILL

Vi er i Øksfjord.  Vi kjørte opp til Øksfjord på onsdag.  Det tar en 5-6 timer å kjøre fra Bardu, er vel noe sånt som omtrent 37 mil.  Det er en flott kjøretur, og masse spennende å se på tur nordover.  Og mange celebriteter kan man faktisk møte på veien!  Det siste visste dere ikke, men det er faktisk sant.  Det er faktisk ikke bare på de røde løperne i hovedstaten man kan treffe på fornemme og prominente mennesker.  Man kan faktisk også treffe på slike på veien mellom Bardu og Øksfjord, hvis de da er hjemme, og det er ikke sikkert, men det kan jo hende.  Stedene mellom Bardu og Øksfjord huser en haug med kjente celebriteter med stor C.

Vi starter i Bardu.  Hvis man tar et google søk på “kjente personer fra Bardu” kommer det opp en lang liste med slike, fra wikipedia.  Vi kan nevne programleder i NRK, Fredrik Solvang, idrettsutøverne Fred Børre Lundberg, Kristian Hammer, Conny Furuhovde og Lars Erik Bjørnsen.  Tidligere direktør for Statoil og Hurtigruten, Olav Fjell, er fra Bardu, for å nevne noen.  Jeg ser at på denne lista er ikke tatt med bloggeren som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no.  Det er kanskje på tide at noen får oppdatert wikipedia og satt inn denne prominente toppbloggeren på lista over kjente bardudøler, før bloggeren himself må gjøre det selv:)

Bardu er flott natur, vakre fjell, Vinbanken, Stallo hamburgerbar, Patricia’s gatekjøkken, Jokeren pizzabar, campingplass, Reistadløpet, hotell, Rema 1000, Coop Extra, Bunnpris, Nord-norsk Villmarksmesse, Europris, Norges nyeste, mest moderne og flotteste grunnskole, kjempefin elvepromenade, for å nevne noe, ja, og så har de jo denne bloggeren da!!!

Vi kjører mot Øksfjord, forlater Bardu kommune og kjører over til Målselv kommune og befinner oss nå på feil side av Istindan, de flotte fjellene som kan ses fra begge kommunene.  Bardufoss er blitt byen i Målselv kommune, og det kan du lese mer om her, men jeg tror dessverre ikke det er så mange kjente personer fra Målselv faktisk.  Jeg kan ikke komme på så mange prominente personer derfra.  Vel, nå er det jo slik at den tidligere omtalte toppbloggeren, han som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no, har sin skihytte oppe i Målselv Fjellandsby, som du kan lese mer om her, og når han er på hytta, så har jo også Målselv da en celebritet innenfor sin kommunegrense.  Utover det kan jeg ikke komme på flere celebriteter fra Målselv.

Vi fortsetter vår ferd nordover.  Kommer til Balsfjord og på Nordkjosbotn bor sangeren Ketil Stokkan, hvis han ikke har flyttet da.  Ketil Stokkan er kjent fra popgruppa Zoo, men er også kjent som soloartist, og da også to ganger vinner av mgp med “Romeo” og “Brandenburger Tor”.

Vi kjører videre til Skibotn.  Ann-Sissel Hansen, en av kandidatene til posten som kunnskapsminister i regjeringen Allan Kristensen, er av og til på spikerteltplassen på Skibotn camping.  Ellers har den avdøde samisk multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää sterk tilknytning til Skibotn.

Skibotn

Vi fortsatter nordover, til Kåfjord, Manndalen og Birtavarre, og er man i området må man jo bare kjøre innom Sjit helvetes kåken, et hus i Manndalen med en litt spesiell historie.  Sjit helvetes kåken ble bygget av Anton Sjåbakken etter andre verdenskrig.  Tyskerne hadde jo brent ned Finnmark og Nord-Troms under krigen, og da folk kom tilbake etter evakueringen av området, måtte de bo i huler, gammer og provisoriske hus og kåker av materialer som tyskerne hadde etterlatt.  Norske myndigheter kom snart på banen og forlangte betaling for disse materialene, takserte husene, og betalte man ikke, ble krigserstatning inndratt.  Sjåbakkens enkle “kåk” ble taksert til 2700 kroner, noe som tilsvarte en årslønn den gang, og Sjåbakken var så til de grader uenig i takseringen av hans enkle, primitive kåk, og protesterte ved å sende et harmdirrende brev til myndighetene, der han ved hjelp av nordnorsk vokabular fikk beskrevet hvor urimelig takseringen var i forhold til hvor “enkel” selve denne kåken var.  Vi ser altså at folk fra området her nord er så flinke med ord når de skal fortelle om husene sine – det er rene ord for pengene.  Er det en jævla sjit helvetes kåk eller hus man bor, så er det nettopp det der er, og da bør ikke denne sjit helvetes kåken takseres som om det skulle vært villaen til en prominent blogger eller influenser!!!

Brødrene Rundberg fra Violet Road er forresten fra Kåfjord, og den avdøde forfatteren Cora Sandel var ofte på besøk hos sin venninne Erika Lund i Kåfjord på begynnelsen av 1900-tallet.

Vi ankommer nå Olderdalen.  Forfatteren Idar Kristiansen er fra Olderdalen, likeledes skiløperen Jan Lindvall.  Hunden Picasso Kristensen, hunden til bloggeren Allan Kristensen, som har vært nr. 2 på topplista til blogg.no vil ut og tisse når vi er i Olderdalen.  Bloggeren himself sender ut ett av bloggerbarna for å lufte den firbeinte skapningen.  Og etter litt tissing og bæsjing her og der kan vi fortsette vår ferd mot Øksfjord.  Vi ankommer Nordreisa og Storslett.  Det er her jegertvillingene kommer fra, disse tvilling-damene som ofte er på tv og skyter på ting og tang.  Vi holder Picasso inne i bilen og kjører raskt gjennom Storslett.  Vi kjører over Kvænangsfjellet og kommer ned til Burfjord.  NRK-programleder Carina Olset er forresten fra Burfjord.  Det er lang vei fra Burfjord til Marienlyst, men fra Burfjord til Øksfjord er det bare sånn cirka en time.

Kvænangsfjellet

Vi kjører inn til Øksfjord.  Og er man i Øksfjord, bør man besøke de to flotte kafeene i Øksfjord som serverer god mat, og det kan du lese mer om her. Anbefaler også en fjelltur eller to hvis man er her i kommunesenteret i Loppa kommune, for eksempel en av disse som er beskrevet under:

En blogger på Øksfjordfjellet

Perletur til Rosenbyaksla

Tur til dagsturhytta på Øksfjordfjellet

Ut på perletur til moloen i Øksfjord

Av kjente personer fra Øksfjord bør nevnes fotballspilleren Magnus Andersen som har spilt mange kamper for Tromsø IL.  Kai Kiil, vokalist i Banana Airlines er fra Øksfjord.  Sangeren Bilaal Saab er nesten fra Øksfjord, men er fra nabokommunen Hasvik, og jeg holder meg for sikkerhets skyld unna Bilaal og Hasvik etter at jeg kom i skade for å radbrekke året mgp-bidrag til Bilaal og Northkid, og det kan du lese mer om her.  Da statsminister Allan Kristensen utnevnte sine statsråder, og det kan du lese mer om her, så valgte han ikke mindre enn tre statsråder fra Øksfjord, og det er jammen ikke dårlig for et såpass lite sted langt oppi gokk å få tre statsråder i regjeringen.  Du kan forresten lese mer om statsrådutvelgelsen her.  Finansminister Sondre Johansen og matminister Daniel Johansen Berg er begge fra Øksfjord, likeledes konemor som jo ble barne-og familieminister.  

Øksfjord

Jammen er det mange celebriteter fra disse små stedene man passerer når man kjører i bloggerbilen fra Bardu til Øksfjord, og det er jo litt gøy da.  Jeg skal forresten være i Øksfjord frem til søndag, før jeg da tar med konemor og bloggerbarna og kjører hjem, ikke til sjit helvetes kåken, men til influenservillaen i Bardu.

Ha en fin dag alle sammen!  Hyggelig at du er innom bloggen min.  Velkommen tilbake en annen gang:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les flere blogginnlegg om reising hit og dit:  https://allansverden.no/page-22/?pagelayer-live=1

Oversikt over alle mine blogginnlegg, inndelt etter emne:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Indiska//Indiska//Indiska//Indiska//Indiska//Indiska

2 kommentarer
  1. Nei, nei, nei! Bilal er fra Hasvik, ikke NESTEN fra Øksfjord, hehe. Han er jo en stor del av Sørøyas stolthet/Sørøyas sønn (eller noe slikt, husker ikke helt hva de kalte han). Kan anbefale Sørøy-rocken. Forøvrig er han veldig flink til å synge live. Jeg hadde såvidt hørt om han, eller hørt sangene hans, før vi var på øya i sommer og fikk sett en konsert der han åpnet for Sørøydagene – i kaldt regnvær. Møtte han igjen noen dagere senere der foreldrene mine var veldig på at JEG måtte få hans signatur, men hadde en liten anelse om at det egentlig var for dem… Da de visste mer om han (og bandet) enn det jeg gjorde… Bilde fikk vi også, tror aldri jeg har sett pappa smile så bredt fra øre til øre før.

   Uansett, artig at du tok turen til Øksfjord. Har mange fine minner fra Øksfjord og Sørøya, selv om jeg bor i Rogaland (det er lang reisevei det) – men vi har pleid å reise oppover nesten hver sommer siden jeg var lite barn.

   Hilsen ei med mamma fra Hasvik, og pappa fra Øksfjord (de møttes på fergen som gikk mellom stedene, gor mange, mange år siden).

   1. Artig at du også har en forbindelse med området der oppe. Jeg har jo gjennom hun jeg er gift med, hun er fra Øksfjord. Ja, Bilal er egentlig fantastisk god å synge og formidle selv om jeg ikke falt helt for den mgp-sangen deres hehe. Men kjempeflink artist. Har hørt om Sørøyrocken men aldri vært der, men det hadde egentlig vært gøy å besøken, og Hasvik/Sørøya dit jeg aldri har dratt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg