Finnmarksferie i bobil

Reklame | Gymgrossisten og Blivakker

Gorilla Wear//ICANIWILL//ICANIWILL//GASP

Finnmark er Norges nordligste og østligste landskap.  Det er spesielt, vakkert, ugjestmildt, eksotisk, stort og mye annet.  I dag skal dere få tips om en kjempefin rute man kan ta for å oppleve mye av Finnmark i bobil, eller personbil, eventuelt med campingvogn, eller på (motor(sykkel, eller hva det nå måtte være.  Jeg liker jo å kjøre på hoverboard, og det kan du lese mer om her, men jeg vil ikke anbefale roadtrip Finnmark på hoverboard.  Finnmark blir rett og slett for stort!  Jeg velger meg bobil, ikke noen hvem som helst slags bobil.  Det må selvsagt bli roadtrip Finnmark med bobilen Bob.

Gjør dere klar.  Bli med Bob på tur gjennom Finnmark.  Bobilen Bob bor i Bardu i Midt-Troms, og vi starter derfra og kjører nordover mot Nordkjosbotn, og svinger der inn mot Skibotn.  Vi fortsetter nordover, passerer, Manndalen, Birtavarre, Olderdalen, Storslett, Burfjord og kommer etterhvert til Alta.  På vei oppover kjører vi over Kvænangsfjellet.  Fantastisk utsikt oppe på toppen av Kvænangsfjellet, og er noen fine stoppesteder der man nyte utsikten over havet og fjellene i Kvænangen.  Det er dog ikke alltid utsikten er like fin!

Når man er kommet til Alta, kan man velge flere ruter videre nordover.  Klikk her for å se Bob på sin ferd oppover Finnmark.  Vi går for indre Finnmark, vidda.  Vi kjører mot Maze og tar etterhvert av mot Karasjok, og i Karasjok kan man blant annet besøke Sametinget.

I Karasjok setter vi gps’en på Tana og kjører da langs Tanaelva oppover til vi kommer til Tana Bru.  Vi kjører over Tana Bru og over til Varangerhalvøya og fortsetter ferden langs den nordlige delen av Varangerfjorden.  Vi passerer Nesseby.  Nesseby kirke er fra 1858 og fikk stå urørt under nedbrenningen av Finnmark og Nord-Troms under 2. verdenskrig.

Å kjøre langs Varangerfjorden er en kjøretur mellom himmel og hav på veg mot storhavet og verdens ende.  Vi passerer Vadsø og ender opp i Vardø.  Vi kommer ikke lenger.  Klikk her for å lese mer om bobiltur til Vardø.

Det er en ting man bare må gjøre hvis man først har kjørt til Vardø!  Og det er å ta kjøreturen til Hamningberg.  Det er et must!!!  Man kan ikke reise opp til disse trakter uten å ta turen til Hamningberg.  Dermed basta!  Klikk her for å lese om bobilen Bobs tur til Hamningberg!

Vi gjør oss ferdig med besøket vårt i Vardø, og Hamningberg, og kjører tilbake langs Varangerfjorden til Varangerbotten.  Her svinger vi inn mot Sør-Varanger og Kirkenes.  Jeg anbefaler å ta en liten avstikker, eventuelt en overnatting i Bugøynes.  Bugøynes er “Lille Finland”, befolket av finske innvandrere på 1800-tallet, og er i dag eneste fiskevær i Sør-Varanger.

På vei mot Kirkenes passer vi Neiden, ei lita østsamisk bygd.  Ta deg en kaffepause ved Neidenfossen:)  Det er også verdt å besøke Sankt Georgs kapell i Neiden, Finnmarks eldste kirkehus, fra 1565, og det eldste ortodokse kirkebygg i Norge.  Dette henger sammen med at østsamene fra gammelt av var russisk-ortodokse kristne.

Kirkenes er by og administrasjonssenter i Sør-Varanger kommune.  Vi tar turen videre til Grense Jakobselv og helt inn mot grensen til Russland.  Klikk her for å lese om tur til Grense Jakobselv med bobilen Bob.  Liker man natur og mye av denslags, kan man jo ta seg tur inn til Pasvik og gå flotte turer.  Men det blir nesten for mye natur for en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no, som jo er enda mer glad i røde løpere, kanapeer og champagne, så vi kjører tilbake til Varangerbotten, selv om det ikke er så mye kanapeer og røde løpere der heller.  Så kjører vi tilbake til Tana Bru, fortsett ingen røde løpere å skimte, så vi prøver å komme oss til Alta for å sjekke om det ikke kan være mer tilrettelagt for en prominent toppblogger der.  Selveste Kokkejævelen, som jo har vært blogger, holder jo til i Alta, så det kunne være grunn til å tro at det kunne være en kanape eller to å oppdrive i “Nordlysbyen” Alta.  Men vi tar en annen rute tilbake til Alta.  Vi kjører fra Tana Bru over Ifjordfjellet ned Ifjord og så til Børselv og Lakselv.  Vi kjører videre langs Porsangerfjorden til Indre Billefjord, og litt sør for Indre Billefjord tar vi av mot Trollholmsund for å besøke trollene i Trollholmsund.  På bildet under ser vi alle trollene, og så går det en blogger der midt blant trollene.  Han er ikke mye skvetten, bloggeren, vandrer rolig og fryktløst rundt der nede, omgitt av masse troll.  Tøff blogger altså!!!

Vi kjører så videre fra Trollholmsund og fortsetter vår ferd sørover, og på tur nedover mot Skaidi er det mulig å ta avstikkere til Honningsvåg og Nordkapp, til Havøysund, og til Hammerfest.  Klikk her for å lese om Bobilen Bob som besøker byer og steder som begynner på bokstaven “H”.

Når man ankommer Skaidi følger man så E6 over Sennalandet og ned til Alta.  Og i Alta er det jo på sin plass å besøke butikken til Kokkejævelen.  Kokkejævelen har jo vært på toppen av topplista til blogg.no, altså helt på toppen, enda lenger opp enn en 8. plass, men han blogger ikke lenger, men jeg tenker at det kan være på sin plass å besøke butikken til en slik legendarisk blogger, om ikke annet for å se om han vander rundt på røde løpere omkring i butikken!  Han har i alle fall mye godt å spise i butikken, også noe man kan bruke som kanape.  Jeg forlater butikken fornøyd.

Og så fortsetter jeg kursen sørover, hjemover.  Jeg vinker farvel til Finnmark for denne gang!  Finnmark er mye!  Det er annerledes!  Og det hender det er fint vært der også.  Det er ikke mye som slår midnattsola oppe i Finnmark – magisk!!!

 

Håper dere alle får en fin dag.  Takk for at du er innom bloggen min på besøk – velkommen tilbake:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Se oversikt over mine øvrige blogginnlegg, inndelt etter tema:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Besøk bobilen Bob på facebook og instagram:

https://www.facebook.com/bobilbobben

https://www.instagram.com/bobilbobben/

Se andre bobilrelaterte innlegg på allansverden:

Tur til Havøysund

Tindevegen

En blogger i Hamningberg

Kjøretur langs nasjonal turistvei på Senja

På besøk hos julenissen i Rovaniemi

Smarte ting å ha med på bobiltur

Tur til Nyksund

Vi besøker verdens vakreste øyrike

Med bobil til Målselv Fjellandsby

De fineste stellplatzene

Tur til Vardø

Med bobil nesten til Russland

Vierailemme muumiopeikkojen luona

På tur til byer og steder som begynner på bokstaven “H”

Hund på bobiltur

Tur til Vimmerby og Astrid Lindgrens verden

Til Nordens Paris med bobilen Bob

På tur med bobilen Bob til Nord-Tyskland

Vakre Skagen

Bobilen Bob er klar for ny sesong

Norgesferie – den ultimate ferien

Nyttige mobilapper for oss med bobil

Bobilen Bob i Skibotn

Hvilke klær trenger bobil-eller campingmannen?

Tromsø og sherpatrappa

St.Tropez//theBalm//Catrice//CLEAN

2 kommentarer
   1. Takk for hyggelig hilsen. Veldig flott i Finnmark – litt innhabil jeg også, siden konemor er fra Finnmark, og da er det vel greit å si at jeg synes det er fint i Finnmark, sånn for husfredens skyld, men jo, jeg må jo si at jeg liker meg i Finnmark for å være helt ærlig! Mye spennende i butikken deres:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg