MGP vorspiel – vi starter oppladningen til neste ukes mgp-finale!

Reklame | Gymgrossisten og BliVakker

ICANIWILL//Under Armour//ICANIWILL//ICANIWILL

Det nærmer seg Melodi Grand Prix, eller Eurovison Song Contest som det så fint heter.  Lørdag 14. mai går årets finale av stabelen i Torino, Italia, og det er semifinaler tirsdag og torsdag samme uke.  Det betyr at mange nok begynner å lade opp til mgp-finale rundt omkring, og det skal jeg selvsagt gjøre her i allansverden!

Årets finale i Melodi Grand Prix er 66. utgaven av denne tradisjonsrike musikkonkurransen.  Fra Norge deltar “Subwoolfer”, og det blir spennende å se hvordan Europa kommer til å ta imot disse bananhungrige ulvene våre som vi jo faktisk ikke vet hvem er, selv om jeg nok har en sterk anelse hvem som skjuler seg bak ulvekostymene, og det kan du forresten lese mer om her. Norge er med i den første semifinalen tirsdag 10. mai, som låt nr. 16 av i alt 17 låter, og det er de ti beste som går videre til finalen.  På selve semifinaledagen skal jeg komme nærmere inn på Norges sjanser til å nå finalen.  Alle semifinalelåtene skal anmeldes, og det skal gis terningkast.  Det kan bli vakre hyllester av flotte bidrag, eller det kan bli nådeløse radbrekkinger av musikalske skivebommer!  Vi får se hvordan låtene viser seg å være, og hvilket humør jeg er i:)  Er jo flott at det er mgp nå i mai – det er gull for en blogger.  Da har man jo noe å blogge om faktisk, opptil flere dager:)  Kongebra!  Hurra for mgp!!!

Jeg må vel også følge med “Adresse Torino” på nrk fremover, der et kjendispanel går gjennom alle låtene som er med i årets finale.  Foreløpig må jeg si at jeg har sansen for Sveriges bidrag til årets mgp.  Tror de kan komme høyt, kanskje vinne, men kommer selvsagt an på de øvrige låtene, og jeg må selvsagt høre alle låtene før jeg kan utpeke vinner av mgp i allansverden!  Men det kommer selvsagt!  Forresten er jeg sjokkert, djupt såra og vonbroten over panelet i “Adresse Torino” som vel alle gav Hellas 12 poeng, en helt ordinær, melodi på det jevne, som vi har hørt en halv million ganger før, gørre kjedelig, men fremført av en norsk artist, for Hellas, og den generøse poenggivningen kan umulig skyldes annet enn at en norsk artist faktisk fremfører låten.  Låten er egentlig så gørre kjedelig at jeg ville ha forventet at minst en av paneldeltakerne hadde foretatt en god gammeldags radbrekking faktisk.  Det må vel være innafor å radbrekke en låt om man ikke liker den, selv om låten er fra en av “våre egne”.  Som nordlending hadde jeg ingen moralske skrupler i forhold til det å radbrekke låten til Bilal i min anmeldelse av låtene i den norske mgp-finalen, og det kan du lese mer om her.  Det gikk helt fint det, selv om jeg ikke har vært der oppe i Hasvik i Bilal-land i ettertid:)  Jeg synes nok “Adresse Torino-panalet” var vel snille i sin dom over Hellas.   Jeg skal vel se på flere episoder av “Adresse Torino”, og håper at de skjerper seg, og at de også skjerper knivene!!!

Er gøy med litt mgp-vorspiel for å lade opp til det som skal skje i neste uke.  Mange lurer sikkert på om en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no har en favorittlåt blant alle mgp-låtene som har vært.  Og det har han selvsagt!  Det finnes nemlig en mgp-låt som er den klart beste låta gjennom alle tider.  Og det er mange å velge mellom selvsagt, når man kan velge blant låter gjennom mer enn 60 mgp-finaler.  Men det finnes en låt, en klar nr. 1, den beste låten av dem alle.  Og det er et enkelt valg!  Det er ingen av bidragene til Jahn Teigen, det er ikke Bobbysocks eller Samiid Ædnan, det er faktisk ingen av bidragene til Norge i det hele tatt, det er ikke Waterloo med Abba, det er ikke et bidrag fra de siste 5-6 finalene.  Vi skal litt bakover i tid.  Det er faktisk ikke en vinner av den internasjonale finalen en gang, ubegripelig nok!!!  Men det er den klart beste låten gjennom mgp-historien.  Jeg avslører identiteten til dette musikalske mesterverket i et innlegg senere denne uka.  Ha en fin dag:)

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Mine tidligere mgp-innlegg fra 2022:

Hvem vinner Sami Grand Prix?

Hvem skal vi sende til Torino?

Det beste nordnorske i mgp

Sistesjansen del 2

Hvem er Subwoolfer?

Sistesjansen del 1

Delfinale 4

Delfinale 3

Delfinale 2

Delfinale 1

Chloé//Biovène//Lumene//Chloé

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg