Helstekt hjortefilet med tilbehør

Helstekt hjortefilet er snadder, lukususmat, perfekt mat for en blogger som har vært nr. 8 på topplista til blogg.no og som liker å fortelle om det, den gode plasseringen altså.  Men i dag skal det ikke handle om denne 8. plassen på den derre topplista til blogg.no – det skal handle om hjortefilet.  Kjempegodt!  Passer jo perfekt når man skal lage noe ekstra godt, for eksempel en lørdagskveld eller en søndagsmiddag, eller når en er søkkelei denne lillelørdagsgrøten som jeg har anbefalt til middag utallige onsdager på bloggen min, og heller vil ha noe annet og mer avanserte greier til middag en onsdag og lillelørdag, enn grøt, fra fjordland.

Hvordan lager man så deilig helstekt hjortefilet med tilbehør?  Jeg krydrer med salt og pepper og bruner hjortefileten godt på alle sider i olje, tilsetter smør og timian.  Legger så kjøttet over i ovnspanne, tømmer over fettet og ettersteker fileten i ovnen på 125 grader til kjernetemperaturen er 55-60 grader.  Da er den perfekt stekt!  Dekker fileten og lar den hvile noen minutter før den serveres!

Til hjortefilet er det perfekt med en rødvinsaus og fløtegratinerte poteter!  Himmelsk godt!

Et annet veldig godt tilbehør til denne retten er en stuing av bacon, sopp og mais.  Steker da altså baconbiter, mais og sopp i en salig blanding.  Passer perfekt til hjortefilet!

Til et slikt festmåltid kan det passe med en god vin.  Hjortekjøttet har jo en krydret rund og litt mild viltsmak.  Til noe slikt vil jeg ikke anbefale en billig vin med høy alkoholprosent.  Jeg vil ha en rødvin med solid konsentrasjon av frukter, lett til middels krydret karakter og en ikke altfor utpreget tanninstruktur.  En rødvin fra Sør-Rhone kan være midt i blinken vil jeg tenke:)  Da er vi i mål med det perfekte måltid til en spesielt hyggelig anledning!  Anbefaler hjortefilet med tilbehør!  Prøv det gjerne – du vil ikke angre!  Jeg angrer ikke.  Jeg har smakt – og skal gjøre det igjen!

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Les andre mat-relaterte innlegg på allansverden:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Månetoppen-kylling

Hurra for den store vaffeldagen!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg