Reklame | Gymgrossisten og Blivakker
Gorilla Wear//ICANIWILL//ICANIWILL//GASP
I dag skal det handle om mat i allansverden, og det skal dreie seg om fårikålkjøtt. Hvis man kjøper en pakke fårikålkjøtt kan man lage fårikål, man kan lage lammefrikasse, men man kan også lage andre ting av dette fårikålkjøttet. Og det er helt genialt å kunne bruke fårikålkjøtt også til andre ting enn fårikål, ikke minst når fårikålkjøtt har vært på supertilbud hos Rema 1000 i det siste, og da kan man jo bare hamstre inn, fryse ned og lage litt forskjellig av fårikålkjøtt. Maten har jo blitt dyrere i det siste, rentene stiger, og da er det lurt å handle mat på tilbud, for eksempel fårikålkjøtt, og jeg er forresten heldig som har konemor som er flink til å finne gode tilbud, blant annet i billigdisken, og det kan du lese mer om her.
Man kan altså lage fårikål av fårikålkjøtt, naturlig nok, og selvsagt lammefrikasse. Men man kan også lage saltkjøtt, og i dag skal jeg vise hvordan man lager saltkjøtt av fårikålkjøtt. Det er egentlig ganske enkelt. Klipp opp pakken med fårikålkjøtt og fyll på med grovsalt, masse grovsalt. Fårikålkjøttet skal bade i salt, bokstavelig talt,
Når fårikålkjøttet er dekket av grovsalt, setter jeg hele greia i kjøleskapet og der får det stå og godgjøre seg i to døgn. Etter to døgn tar vi bort alt saltet, skyller kjøttet og legger det over i en pose til frysing, eller så kan man vel bare legge det i en kasserolle og koke saltkjøttet til middag.
Jeg koker saltkjøttet i tre timer.
Klart for servering!
Jeg spiser saltkjøttet med kokte poteter til, og selvsagt kålrotstappe. Kjempegodt! Ifølge Oscar Wilde er det bare den fantasiløse som ikke klarer å finne en anledning til å drikke champagne, og jeg tenker vi smeller til med champagne til saltkjøttet. Jeg går for champagnebrus fra grans:)
Kjøp deg noen pakker fårikålkjøtt du også, og lag litt forskjellige gode saker. Det blir ikke feil:)
Ha en fin dag alle sammen. Takk for at du er innom og leser bloggen min. Velkommen tilbake!
Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden: https://www.facebook.com/groups/1036027650336772
Se oversikt over mine øvrige blogginnlegg, inndelt etter tema: https://allansverden.no/page-6/
Min hjemmeside: https://allansverden.no/
Les matrelaterte innlegg under:
verdens jævligste grønnsakssuppe
dagens middagstips: “Southern dogs”
Verdens beste hjemmelagde hamburgere
Celines vidunderlige belgiske vafler
Hurra for den store vaffeldagen!
Helstekt hjortefilet med tilbehør
Røykalaks på lonpe med eplekompott og rømme
Slik lager du verdens beste lasagne
St.Tropez//theBalm//Catrice//CLEAN