Jeg slår et slag for fårikålkjøtt;)

Reklame | Gymgrossisten og Blivakker


Gorilla Wear//ICANIWILL//ICANIWILL//GASP

I dag skal det handle om mat i allansverden, og det skal dreie seg om fårikålkjøtt.  Hvis man kjøper en pakke fårikålkjøtt kan man lage fårikål, man kan lage lammefrikasse, men man kan også lage andre ting av dette fårikålkjøttet.  Og det er helt genialt å kunne bruke fårikålkjøtt også til andre ting enn fårikål, ikke minst når fårikålkjøtt har vært på supertilbud hos Rema 1000 i det siste, og da kan man jo bare hamstre inn, fryse ned og lage litt forskjellig av fårikålkjøtt.  Maten har jo blitt dyrere i det siste, rentene stiger, og da er det lurt å handle mat på tilbud, for eksempel fårikålkjøtt, og jeg er forresten heldig som har konemor som er flink til å finne gode tilbud, blant annet i billigdisken, og det kan du lese mer om her.

Man kan altså lage fårikål av fårikålkjøtt, naturlig nok, og selvsagt lammefrikasse.  Men man kan også lage saltkjøtt, og i dag skal jeg vise hvordan man lager saltkjøtt av fårikålkjøtt.  Det er egentlig ganske enkelt.  Klipp opp pakken med fårikålkjøtt og fyll på med grovsalt, masse grovsalt.  Fårikålkjøttet skal bade i salt, bokstavelig talt,

Når fårikålkjøttet er dekket av grovsalt, setter jeg hele greia i kjøleskapet og der får det stå og godgjøre seg i to døgn.  Etter to døgn tar vi bort alt saltet, skyller kjøttet og legger det over i en pose til frysing, eller så kan man vel bare legge det i en kasserolle og koke saltkjøttet til middag.

Jeg koker saltkjøttet i tre timer.

Klart for servering!

Jeg spiser saltkjøttet med kokte poteter til, og selvsagt kålrotstappe.  Kjempegodt!  Ifølge Oscar Wilde er det bare den fantasiløse som ikke klarer å finne en anledning til å drikke champagne, og jeg tenker vi smeller til med champagne til saltkjøttet.  Jeg går for champagnebrus fra grans:)

Kjøp deg noen pakker fårikålkjøtt du også, og lag litt forskjellige gode saker.  Det blir ikke feil:)

Ha en fin dag alle sammen.  Takk for at du er innom og leser bloggen min.  Velkommen tilbake!

Her kan du melde deg inn i facebook-gruppa til allansverden:  https://www.facebook.com/groups/1036027650336772

Se oversikt over mine øvrige blogginnlegg, inndelt etter tema:  https://allansverden.no/page-6/

Min hjemmeside:  https://allansverden.no/

Les matrelaterte innlegg under:

lillelørdagsgrøt

royal icing

sylterull

pepperkakemuffins

waldorfsalat

flatbrødmølje

chocolate crinkle cookies

pepperkake-is

kokebøkenes 10 på topp

verdens jævligste grønnsakssuppe

madelens koppkake

dagens middagstips:  “Southern dogs”

Verdens beste hjemmelagde hamburgere

Fantastisk frokost-toast

Celines vidunderlige belgiske vafler

Svensk kladdkake

Nydelige nanbrød

Konemors kanelsnurrer

Trøffelkake ala Aunegården

Månetoppen-kylling

Hurra for den store vaffeldagen!

Helstekt hjortefilet med tilbehør

Røykalaks på lonpe med eplekompott og rømme

Verdens beste rødvinssaus

Smoothie bowl in a coconut

Ølhøne

Celines filadelfia-nudler

Sveler

Deilig bålpannesnacks

Sjokoladesmoothie bowl

Maten på Rhodos

Pikekyss

Laks i form

American pancakes

Praktfull pavlova

Slik lager du verdens beste lasagne

Bloggerens fiskesuppe

Snickerskake

Oreomuffins

Fiskegrateng

Kyllingsalat

Verdens beste godteri

Nydelig nachos

Tsatsiki

Ovnstekte koteletter

Banan-granola

Herlig smuldrepai med epler

Bloggerens magiske trollkrem

Islandskake

St.Tropez//theBalm//Catrice//CLEAN

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg